Zeker 2 jaar lang zat Miya op maat 92/98. Toen kreeg ze een griepje, en BAM.. GROEISPURT!!! Van een hele slechte eter naar iemand die je echt arm kauwt. En van een mini onderdeurtje naar een hele grote meid. 

De groeispurt van 4 jaar

Vaak als kinderen de overgang maken van peuter naar kleuter zie je opeens een mega verschil. Miya had die groeispurt even overgeslagen. Tenminste.. tot die beruchte griep. Ze was echt nog een heel klein ini mini peutertje toen ze voor het eerst naar school ging.

Ze was ook serieus de kleinste van de klas, en het was echt alsof ik mij vergist had in jaren zo een verschil. Maar toen werd zij dus ziek en opeens heb ik een heel ander meisje in huis. Ik vermijd met grote passie alle boeken en websites die mij vertellen wat ze nu zoal zou moeten kunnen en weten, want ik word daar altijd een beetje zenuwachtig van.

Zo van “Yes, mijn kind is hoogbegaafd man!” tot “oh shit misschien is ze wel echt heel dom”. Je gaat dan vergelijken, en hoe dan ook komen in ieder geval mijn kinderen daar nooit echt goed vanaf. Ik ben blij dat ze lekker vlot kan babbelen, en goed mee gaat op school. Dat het heel anders kan zijn heb ik inmiddels al ervaren, en dit is dus al een zege op zich.

Oei ik groei!

Mijn meisje is dus al haar kleding uit gegroeid, gelukkig had ik een paar dingen wel wat groter gekocht, en zit dat nu eindelijk goed. Inmiddels draagt ze dus een 104/110, maar ik heb het idee dat die 104 niet erg lang gaat duren. Ik koop nu dus maar alles in maat 110, zodat ze het misschien toch nog even aan kan.

Nou vind ik dat veel te grote niet echt een leuke look, maar met jurkjes kan het best. Ik kreeg bijvoorbeeld van mijn schoonmoeder het allerschattigste jurkje van Esprit. Het is een spijkerjurkje, dus daar kun je een t’shirt met lange mouwen onder doen, of een vest over dragen, en in de zomer zonder. Het fijne van spijkerstof is dat het vaak net wat langer mee gaat, ook al was je het elke week. Ideaal voor kinderen op de groei dus.

Om haar even extra te ondersteunen heb ik een family box van Frecious besteld. Allemaal verse smoothies die ze lekker mee naar school kan nemen. Met fruit en groente. We zijn heel benieuwd, en je leest er binnenkort alles over!

Heb jij nog tips voor kinderen in de groei? groeispurt - En opeens was ze al haar kleertjes uitgegroeid... | Groeispurt


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥ 
Spread the love