Close
Een eigen huis is klimaatvriendelijk en groen

De grote droom: een eigen groen huis bouwen

We hebben vast allemaal wel eens de droom gehad om een eigen huis te bouwen, maar misschien is deze droom voor jou wel werkelijkheid. Wanneer je een eigen huis gaat bouwen, is het aan te raden om je te verdiepen in duurzaamheid. In dit blog delen wij daarom enkele tips met je, hoe jij een groen huis bouwt. Lees je mee?

Het is niet voor ons allemaal weggelegd om een eigen huis te bouwen, maar dromen mag toch? Wat wel vaak gebeurt is wanneer je een nieuwbouw huis koopt of huurt, je nog best wel het 1 en ander te zeggen hebt over de afwerking en sommige dingen die nog gebouwd moet worden. Dan kun je deze tips zeker meenemen!

Gebruik natuurlijke materialen bij een groen huis

Wanneer je een huis gaat bouwen, moet je natuurlijk bepalen wat voor materialen je gaat gebruiken. Er zijn tal van natuurlijke opties, welke goed passen bij een duurzaam huis. Kies voor hout als basis voor het huis. Hout is duurzaam materiaal en kan altijd gerecycled worden. Daarnaast heeft hout een mooie en sfeervolle uitstraling. Naast hout kun je bijvoorbeeld de muren, het dak en de kozijnen laten isoleren met gerecyclede isolatiematerialen zoals houtvezelisolatie of celluloseisolatie. Als dakconstructie kun je kiezen voor riet, ook dit is een duurzaam en praktisch product. Daarnaast geeft het ook een prachtige uitstraling aan het huis.

Zonnepanelen voor een groen huis

Schaf zonnepanelen aan! Hiermee bespaar je op den duur hoge bedragen, welke je weer kunt gebruiken voor andere leuke dingen. Wil je gemakkelijk uitrekenen wat de terugverdientijd is van jouw zonnepanelen? Bekijk dan hier de zonnepanelen calculator (). Er zijn vele aanbieders op het gebied van zonnepanelen, bekijk daarom goed welke leverancier bij jouw woonsituatie past. Wil je zonnepanelen plaatsen in 2021 ()? Vraag dan online offertes aan bij diverse aanbieders voor een goede deal.

Zorg voor de juiste ramen

Veel warmte gaat verloren via de ramen, het is daarom belangrijk om de juiste ramen te kiezen voor jouw groene huis. Meestal wordt op dit moment gebruik gemaakt van HR++ glas, dit is dubbel glas maar er zit edelgas tussen in plaats van gewone lucht. Edelgas is dikker, waardoor er minder warmte doorheen komt. Een nog zuinigere optie? Kies dan HR+++ glas, dit zijn drie glazen platen gescheiden door edelgas.

Zou jij een duurzaam huis willen bouwen?

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang