Meteen naar de inhoud

Groente is niet alleen voor konijnen

Als vrouw hoor je het regelmatig wanneer je een bak sla op tafel zet: “ik ben toch geen konijn?!?”. Konijn of niet, groenten zijn ontzettend gezond, maar lang niet iedereen is er ook gek op. Wanneer jij te maken hebt met een man die denkt dat alleen konijnen groenten eten, of kinderen die zeggen alle groenten vies te vinden, zul je creatief moeten zijn. Het wordt dan zaak dat je de groenten goed gaat verstoppen. 

Soep met een staafmixer

Ik heb een heel aparte manier om erachter te komen of ik een bepaalde soep lekker ga vinden. Als er een staafmixer aan te pas komt lust ik het, anders moet ik toch even naar de ingrediënten gaan kijken. Voor kinderen (en eigenwijze) mannen werkt het ongeveer hetzelfde: maak een soep met veel groenten en haal er even de staafmixer doorheen. Je vindt de groenten niet meer terug, maar je krijgt ze zeker binnen. Een goed voorbeeld is deze wortelsoep.

Hachee met veel ui

Het kan toeval zijn, maar ik heb het idee dat mensen die niet van groenten houden juist gek zijn op vlees. Hachee is dat geval een goede uitkomst: je hebt veel vlees, maar je kunt er ontzettend veel ui in verwerken. Hoe meer ui, hoe lekkerder de hachee: kleine kans dat dit geweigerd wordt.groente

Stamppot met braadworst

Stamppot is een gerecht dat door veel mannen wel gewaardeerd wordt, het is zogenaamd “manneneten”. Gelukkig voor ons, ook in stamppot kun je ongelooflijk veel groenten kwijt. Leg daarnaast een lekkere braadworst (echt mannenvlees!) op het bord en je zult een heel gelukkige vent tegenover je krijgen. En, stamppot hoeft echt niet saai te zijn, je kunt ontzettend veel variëren.

Boerenomelet op Turks brood

Als laatste heb ik nog een lekker idee: boerenomelet op Turks brood. Maak een omelet van veel groenten (ik gebruik fijne soepgroenten, dan is het minder opvallend) en bak een omelet met veel spek en ham. Het vlees maakt er een stevig en machtig omelet van. Bak een Turks brood in de oven en je hebt een heerlijke maaltijd. Daar zegt hij vast geen ‘nee’ tegen.

Quiche Lorraine

Dit is een tip van Judith!

Mijn kinderen zijn dol op quiche Lorraine. Het is in feite ook niet veel meer dan ei, spek en kaas met een krokant korstje. Ik verberg er vaak broccoli, wortel en courgette in. In kleine stukjes vind iedereen het echt heel erg lekker.

 

Hoe probeer jij je gezinsleden toch groente te laten eten? 

1 reactie op “Groente is niet alleen voor konijnen”

Reacties zijn gesloten.