Dat bestaat niet! Tenminste, dat was mijn gedachte toen ik een mail kreeg over een groentesap voor kinderen die ze echt lekker zouden vinden. Een fruitsmoothie gaat er nog wel in, maar echt 1 met groente er erin? Wij gingen de uitdaging aan! 

Groentesap voor kinderen

Ik heb het echt al heel vaak geprobeerd maar groentesapjes zijn geen favoriet hier bij de kinderen. Gelukkig eten ze hun groente wel goed, maar er kan altijd meer bij. Helemaal nu ze allebei de ambitie 2 meter binnen twee weken worden lijken te hebben. Maar als ik zo andere ouders spreek, mag ik blij zijn dat mijn kinderen zo goed groente eten. Misschien niet veel afwisseling, maar genoeg om mij geen zorgen te maken.

Terug naar de groentesap voor kinderen, ik heb echt van alles in smoothies en sapjes geprobeerd. Het werd standaard uitgespuugd. Ik kreeg laatst een family box van Frecious en wilde gewoon de uitdaging aan gaan. Zij hebben een Frecious Young editie met allemaal lekkere sapjes met groente en fruit voor kinderen. In kleine flesjes die makkelijk in de schooltas mee kunnen. Zo heb je meteen alle groente en fruit – maar liefst 150 gram groente en fruit – die ze op een dag nodig hebben met 1 flesje vast binnen. Ik vind dat prettig.IMG 8193 - Een lekkere groentesap voor kinderen die ze elke dag mee naar school willen?

Wat is Frecious Young?

Frecious Young is een lijn van groente en fruitsapjes voor kinderen. Zij weten hoe moeilijk die kunnen zijn met groente, en wat voor een gevecht het soms kan zijn om ze ook maar iets binnen te laten krijgen. Zij hebben verschillende sapjes gemaakt als de Busy Bee en de Witty Whale. Met bijvoorbeeld

 • rode biet
 • venkel
 • komkommer
 • peer
 • wortel
 • blauwe bes
 • zwarte bes
 • granaatappelpitjes
 • broccolikiemen
 • druif
 • avocado

De meeste van deze zou ik al niet in de blender voor de meiden durven te doen. Laat staan aan ze te geven en te laten proberen. Maar dat deed ik dus wel. Nou ok, ik was laf en deed de eerste 2 flesjes in hun schooltas.IMG 8145 e1523439677257 - Een lekkere groentesap voor kinderen die ze elke dag mee naar school willen?

Hoe waren de Frecious Young sapjes?

Ok geen wonderen hier. Ik kan hier niet met een strak gezicht verklaren dat de meiden ze lekker opdronken zonder klagen. Zo ging het niet bij ons. De Busy Bee vonden ze allebei nog wel gaan, maar helaas de rest was echt verspild aan ze. Jammer! Maar dat ligt dus wel aan mijn meiden, want ik kreeg lege flesjes thuis. Hoe dit kwam? Bij beide hadden ze het na 1 slokje weggegeven. De leuke verpakking en kleurtjes zorgen ervoor dat klasgenootjes nieuwsgierig waren, en die het wel wilden proberen. En die vonden het heerlijk! Geen leugen! Ik zag namelijk het hoofd van mijn dochter hoe zij het sapje dronk, en toch vroeg ze of ze alsjeblieft een flesje mee naar school mocht nemen. Bij de kleine hetzelfde.

Om dan even goed te testen gaf ik een aantal sapjes aan de dochter van een goede vriendin. Ik weet toevallig dat die vaker smoothies lekker meedrinkt met haar mama, dus een prima kandidate. En ja, ook zij was er helemaal weg van. In de ochtend stond ze al bij de koelkast voor haar flesje.

Hoe werkt Frecious?

Je kunt de flesjes in een box bestellen en die worden dan diepgevroren thuis geleverd. Je kiest het flesje uit die je de volgende dag wilt en zet die in de koelkast. De volgende dag heb je een lekker vers groentesapje. In die van de volwassenen zit overigens nog meer groentes. Mijn man en ik hebben elke dag zelf ook een flesje in de koelkast gezet en zijn zo op smaakcombinaties gekomen die we echt zelf nooit hadden bedacht. Vonden wij ze allemaal super lekker? Nee, niet alles. Maar ik moet zeggen dat mijn man helemaal niet zo een groente fan is, en dit toch echt wel elke dag lekker opdrinkt. Die is echt fan van de handigheid ook. En van het feit dat hij zich fitter en gezonder voelt. Zijn huid ziet er beter uit, en hij heeft meer energie bij het sporten. In de volwassen Frecious zit minstens 300 gram groente, fruit, kruiden en specerijen. Logisch dus dat je dan beter voelt!

Ook mijn puberdochter voor wie het uiterlijk heel erg belangrijk is, zag verschil in haar huid. Pukkels zijn een stuk minder, en ze kan zich beter concentreren op school. Dat zorgde er voor dat ze nu echt wel nog meer groente en fruit eet. Misschien nog niet in een sapje, maar ze heeft haar dosis echt flink verhoogd. Ze snapt nu ook waarom ik altijd zeg dat ze nooit teveel groente of fruit kan eten als je in de groei bent. Natuurlijk zit er in zo een sapje veel meer dan wat je eigenlijk kan eten zonder vol te zijn, daarom hoop ik haar nog wel zo ver te krijgen dat ze ook aan de groentesapjes gaat!

Detox

Aangezien de huid van mijn dochter dus echt wel een boost kan gebruiken en ik zelf dus op dieet ben, zouden wij ook een detox kunnen doen. Met behulp van Frecious Detox heb je ook zeker weten geen tekorten nergens aan, en krijg je gewoon al je groente en fruit en vitamines binnen per dag wat je nodig hebt. Dit is echt een heel gezonde manier van detoxen. En dus ook veilig. Niet dat je jezelf van alles ontzegt, maar je gebruikt exact wat je lichaam nodig heeft.

Hoe gaan jouw kinderen om met groente en fruit?Frecious Young de lekkerste groentesapjes - Een lekkere groentesap voor kinderen die ze elke dag mee naar school willen?

 


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥ 
Spread the love