grooming tips
Beauty

Grooming tips voor de baard | ben jij team beard of no beard?

Weet je, ik had altijd een hekel aan een baard. Was voor oude mannen en feestdagen. Kriebelig en zo niet sexy. Maar inmiddels ben ik een oude vrouw en vind ik soms zelfs mannen boven de 50 aantrekkelijk. Ik ben dan ook helemaal team beard, en mijn man gaf zijn beste grooming tips voor de baard.

Hoe een babyface mannelijk werd

Mijn man heeft echt een babyface. Niet een beetje, maar serieus. Zonder baard is die gast zeker 20 jaar jonger. En laten we wel wezen, ik wil geen cougar comments. Ook al ben ik veel ouder dan hem. De bedoeling is wel dat het er uit blijft zien of hij een jonkie heeft gescored. Maar serieus even, hij liet zijn baard een keer staan uit een weddenschap ofzo, en ondanks dreigingen dat ik weg zou gaan bleef die baard. Vreselijk vond ik het, maar stiekem ook wel iets woests hebben. Toen schoor hij op een dag uit het niets zijn baard af. Zonder waarschuwing. En NEEEEE!! Yikes, ik schrok echt. Andere man thuis. Ik vond het helemaal niets. En hij ook niet. Samen zijn we dus gaan inlezen over hoe je de baard het mooist kan houden. Nu heeft hij een mooie volle baard.

Grooming tips voor de baard

Houd de baard schoon en moisturized

De baard goed schoon houden voorkomt dat het gaat jeuken en houd hem zacht. Dit is echt belangrijk als je de baard wilt laten groeien. Shampoo en conditioner zijn essentieel. Zonder krijg je echt een prikkelbaard. Dit gaat jeuken en is de reden waarom veel mannen het niet volhouden om hun baard te laten groeien.
Je kunt gewoon een moisturizing shampoo en conditioner gebruiken, alhoewel je ook speciale hebt voor de baard. Droog het met een schone handdoek anders krijg je weer bacteriën die gaan kriebelen.Probeer de föhn te gebruiken dat kan het echt heel droog maken. Kam de baard met een grove kam om het zacht te houden.

Tip!! Deze video met grooming tips!

Denk aan welke stijl je wilt

Kijk wat past in je drukke schema. Een lange baard of een bepaald model heeft veel meer grooming nodig. Het moet bijgeknipt en getrimd worden. Nu kun je wel naar een salon, maar over het algemeen doe je het toch thuis. Je kunt natuurlijk ook stijlen proberen, staat het niet dan trim je weer.

Gebruik de juiste grooming tools

Voor een mooie baard heb je echt de juiste grooming tools nodig. Mijn man probeerde de Durablade trim. Daarmee scheer en style je gezichtshaar in elke lengte zonder ooit de mesjes te vervangen! De tweezijdige TST-snijbladen gaan voor altijd mee. Bovendien snijdt de Durablade haren af vlak op of boven de huid waardoor je snijwondjes voorkomt, voor een comfortabele scheerbeurt voor een gevoelige huid.

De Durablade heeft opzetkammen van 1, 2, 4 of 6 mm voor verschillende lengtes.Leer wel even goed hoe het werkt, zodat je niet de boel verpest. Het is zeker een aanrader om droog te scheren, nat scheer je al snel te veel af namelijk.

Voor dat je de trimmer gebruikt, kam eerst je baard naar beneden. Trim weer naar boven. Blijf naar beneden kammen en dan weer naar boven/opzij trimmen. Zo wordt het mooist gelijkmatig. Zorg dat je een mooie lijn trekt aan de rand van je keel, en probeer die ook aan te houden.

IMG 9344 - Grooming tips voor de baard | ben jij team beard of no beard?

Een gezond dieet is een mooie baard

Veel water drinken, en genoeg vitamines wist je waarschijnlijk al. De tabletten van Oenobiol kunnen je zeker helpen als jouw haargroei niet zo snel is. Ook extra omega 3 en andere visolie zijn super voor je baard.

Een paar laatste tips voor een mooie baard

Denk aan fijne olie voor je baard. Er zijn speciale baard oliën die de baard lekker zacht houden. Je kunt ook een leave in conditioner gebruiken. Voor de groei en stevigheid is kokosolie of castorolie wel fijn. Kam hem lekker vaak door ook om hem lekker zacht te houden. Af en toe een gezichtsmassage is ook goed voor de doorbloeding.

Ben jij team beard of no beard?

grooming tips for the beard baard onderhouden - Grooming tips voor de baard | ben jij team beard of no beard?
men with beard – mannen met baard

man

 

Volg mij!

Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, lijd aan heel wat afkortingen en ben anders dan de rest. Lees lekker mee of stuur je eigen verhalen in. Hier mag alles. Liefs xoxo
img 20180308 204700 300 - Grooming tips voor de baard | ben jij team beard of no beard?
Volg mij!

Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen. 

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, lijd aan heel wat afkortingen en ben anders dan de rest. Lees lekker mee of stuur je eigen verhalen in. Hier mag alles. Liefs xoxo

Geef een reactie