Close

Haal een stukje Scandinavië in huis op deze unieke manier

Als we aan Scandinavië in huis denken, dan heb je vrijwel altijd heel minimalistisch en neutraal in je hoofd. Veel wit, licht en natuurlijke materialen. Natuurlijk is dit ook wel zo, maar dat is meer de minimale IKEA versie van de Scandinavische huishoudens.

Scandinavië in huis

Naast het vele wit en neutrale kleuren in huis, kun je met Luxe behang een heel andere vibe creëren. Bijvoorbeeld met Grafisch behang, Arte behang of Goud behang. Vooral goud behang is heel populair. En dan hebben we het niet over een plakaten gouden muur. Maar mooie grafische schitteringen die het huis lijken op te lichten. Het geeft iets heel chique als je het combineert met donkere banken, een hoog kleed en donkere gordijnen. Maar het is juist weer heel fris en mooi wanneer je het combineert met natuurlijke materialen en wit.

Belangrijk is wel als je voor grafisch en/of goud behang gaat dat je echt een goede kwaliteit neemt. Goedkoop behang ziet er dan net uit als nep goud: cheap. En dat wil je juist niet. Je wilt The Royal Apartments van het Koninklijk Paleis in Zweden, niet Tante Sjaan uit Rotterdam.

scandinavisch interieur

Denk aan hout, barok en wol

Vooral in de winter kan het heel koud zijn in Scandinavië. Je ziet dan ook veel wol, hout en barok. En dan niet de lichte tinten, maar eerder turkoois, aubergine, teal… Als je weer kijkt naar de Royal Appartments van het Koninklijk Paleis in Zweden dan zie je hoe zij het ook prachtig mooi combineren. Al die kleuren op de muur en in de meubelen, vazen, bloemen, schilderijen, het behang op de muur. Het is prachtig. Je hebt er de vele witte zalen, met marmer en alles wit. Maar dus ook afgewisseld met zalen waar het juist heel bont en druk is. Net als een typisch huis in Zweden maar ook in de rest van Scandinavië in huis.

Waar wij hier vaak blokken hebben op de muren. De hele wand in 1 kleur, is het daar vaak afgewisseld met een mooi grafisch warm behang, of veel hout aan de muur. Eigenlijk zijn boekenkasten en een schommelstoel met dikke kussens en een warme wollen deken onmisbaar in dit interieur.

scandinavie in huis


Lees ook:

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang