kapper 1 Tips voor zelf het haar verven en knippen

We hebben het gedaan! Keira en ik zijn allebei voor “the big chop” gegaan, en laten nu allebei onze krullen lekker verzorgen om weer een mooie gezonde bos te hebben. Voor tips hoe je zelf het haar knipt en verft moet je zeker verder lezen!

#teamnatural

Deze hashtag staat voor vrouwen die stoppen met hun haar chemisch te behandelen. Voornamelijk gaat het om vrouwen/meisjes met heel gekruld of kroeshaar. We stylen wat af.
Ik heb zelf ook mijn haar gerelaxed met als resultaat dat het een soort van snotterig spul werd, dat voor de helft uitviel. Ik dacht het lekker lang te doen omdat ik zulk mega kroeshaar had. Maar blijkbaar is de relaxer niet voor Europees gemixt haar. Weet je dat ook mocht je met de gedachte spelen.
Mijn haar is met permanent vloeistof stijl gemaakt (niet doen). Ik heb een paar keer een keratine behandeling gehad. Dat resultaat is echt prachtig, maar vrij prijzig, en als je krul terug komt, zit je met zo een ontzettend foute uitgroei, dat je tot het is afgeknipt, de hele dag je haar verbrand met een stijltang, of flink wat elastiekjes er door heen jaagt. Ook knotjes worden dan een favoriet.

Ik ging steeds vaker de stijltang over mijn haar halen, en droeg zelfs haarstukjes of pruiken. Nou stonden die niet lelijk, en doen alles celebs het, het voelt gewoon niet heel lekker. Voor een event oid dan wil ik nog wel eens stukjes in mijn haar dragen hoor! Ik hou gewoon van lang haar.

Haaruitval en de unicorn hair cut!

Maar dit jaar bleef mijn haar uitvallen en ging er steeds meer van af.Dit kon zo niet langer.  Al het dode haar haar waar ik zo desperate aan vast hield moest eraf. En dat heb ik dus ook gedaan. Ik ja. In mijn zoektocht op Facebook kwam ik in een groepje terecht over krullen. Wat veel van die meiden vertelden was dat zij zelf hun haar knipten.

Als ik heel eerlijk mag zijn, is Keira laatst naar de kapper geweest, maar weten de meeste kappers gewoon niet hoe ze krullen moeten knippen. Je krijgt het kerstboom of de poedel model, en meer kunnen ze vaak niet. er zit hier in de buurt ook geen echte krullenkapper helaas. Keira kreeg overigens het kerstboom model.

Zo knip je zelf het haar met de unicorn cut

Ik heb dus mijn mijn haar volgens de unicorn hair cut gedaan.

Eerst het haar goed uitkammen, en het wordt aangeraden het haar droog te knippen. Je pakt je haar en draait het rond als de hoorn zeg maar en knipt dan een stuk (hoe lang je wilt) eraf. Als je een pony wilt dan kun je dat stuk even apart draaien en dan knippen voorzichtig.

Doe wel beetje bij beetje want anders ziet het er niet uit. Mijn haar krult nu echt lekker, en zit beter dan een hele lange tijd het geval is geweest. LET OP! Gebruik een goede schaar! Het liefst gewoon een kapperschaar. Maar geen huis, tuin en keuken schaar.

PROTECTURE BESCHERMENDE CRÈME KLEURING GUHL Tips voor zelf het haar verven en knippenVerzorging

Om het haar niet meteen te verknallen, en even echt in goede conditie te komen weer, gebruik ik 3x per week een masker van verijkende haarolie (monoi olie van GUHL, ruikt overigens goddelijk) castor olie (Kruidvat) en kokosolie die maken je haar sterker, zachter en het groeit voller -. Ik leg een handdoek op mijn kussen en slaap er mee. Je kunt ook een sjaaltje om je haar wikkelen, maar dat blijft bij mij niet zitten.

Ik was het op het moment met de de Guhl lijn ”Kleurbehoud & Verzorging” voor gekleurd haar. Met Acai + Olie en Keratine-PLEX+ technologie, en heeft een 5-voudig effect. Het beschermt kleur intensiteit langdurig, behoudt kleur gloed en glans, versterkt haarvezels tot in de punten, voedt en hydrateert het haar en geeft voelbare zijdezachte gladheid.

Tip! Lees hier over GUHL pluiscontrole en veerkracht

Overdag gebruik ik bij mij en Keira een beetje kokosolie op het puntje van mijn vinger om de puntjes zacht te houden, en om het pluizige een beetje weg te halen. Ook spuit ik wat van de rijke voeding monoi olie (GUHL) in mijn haar. Dat maakt het ontzettend zacht, en vooral omdat mijn stijltang af en toe smekend naar mij kijkt, is het echt nodig. Let er wel op dat olie en een stijltang een slechte combinatie zijn, dus zorg dat je haar goed gewassen is, en je er bijvoorbeeld een straightening cream in doet. Dan blijft je haar zacht en langer stijl.

Lees hier meer over hoe het haar stijl te maken met een stijltang

kapper 3 Tips voor zelf het haar verven en knippen

Verven

Van GUHL kreeg ik de Protecture beschermende crème-kleuring in de kleur middenbruin om mijn haar mee te verven. Met de belofte dat het mijn haar beter laat aanvoelen, en echt een goede grijsdekking geeft. Dit vind ik altijd flink tegenvallen, dus ik was erg benieuwd. Ook zie je vaak na 3x wassen alweer dat het lichter wordt.

Het is natuurlijk wel een dingetje om je haar zelf te verven, maar de kapper heeft het ook zo vaak verpest, hoe slecht zou het zijn als ik het zelf doe?

Zelf het haar verven

Zorg voor 2 oude handdoeken. Je doet er 1 om je schouders tegen het eventuele lekken, en de ander om mee te drogen. Het is handig even wat vaseline op de randen bij haar en op de oren te smeren. Zo voorkom je donkere strepen. Ze gaan wel snel weg, maar ja, je zal net een afspraak hebben.

Volg heel goede instructies op van de gebruiksaanwijzing. Ze verschillen maar weinig, maar om allergie of een slecht resultaat te voorkomen moet je echt heel goed lezen. Let goed op de tijden, ze staan er niet voor niks. Echt de max aan houden.

Mijn haar was van grijs naar bruin naar witblond. Dus ik heb eerst de uitgroei/grijze gedeeltes gedaan, en dan de rest van het haar om een iets gelijkere kleur te krijgen. De onderkant is nog steeds lichter, maar doordat het dezelfde kleur is als waar het grijs was, is het niet raar ofzo.

Ik heb deze een maand geleden gebruikt ongeveer, en het is niet vervaagd. Wel heb ik natuurlijk uitgroei..kapper 2 Tips voor zelf het haar verven en knippen

Wat te doen met de uitgroei?

Hier heb ik dus even een probleem.. Want die grijze haren komen sneller als kleine kinderen naar de Jamin. Ik kan er echt niet tegenop verven, en nee ik laat het niet zitten. Ik mag dan 42 zijn, ik hoef er niet als 80 uit te zien. Nou kwam een vriendin met een spuitbuisje van L’oreal aan: Magic Retouch. Daar kun je de uitgroei – of in mijn geval de grijze haren – even snel mee bewerken. Door hiernaar op zoek te gaan kwam ik ook achter de droogshampoo met een kleurtje. Dan heb je en fris haar, en geen grijze uitgroei. Dit is prima als je haar zoals bij mij eigenlijk nog prima in de kleur zit.

Bij GUHL raden ze aan na zo een 6 weken opnieuw te verven. Als je dan alleen de uitgroei pakt, is het ook minder een aanslag op het haar. Wil je toch weer wat extra glans, doe dan de laatste 5 minuten nog een restje verf door het haar.

Tip! Sjaaltjes kun je ook leuk om je hoofd knopen! Vooral in een knot aan de zijkant staat heel bohemian. Laat er wat haar aan de voorkant en zijkant uitsteken voor een speelse look. Je kunt dan makkelijk een dagje zonder styling doen.

Ook haarbandjes, diademen, bloemen en haarbandjes doen het heel goed bij kort haar en voorkomen die “pittige moeder” kapsels.

Ik moet zelf nog heel erg wennen om mijn haar anders dan stijl te dragen, maar ik ben wel heel erg blij met mijn zachte volle bos nu!

Heb jij wel eens drastisch een ander kapsel genomen?

zelf het haar verven en knippen doe je zo unicorn haircut krullen GUHL Tips voor zelf het haar verven en knippen

 

kapper 1 Tips voor zelf het haar verven en knippen


ageology banner Tips voor zelf het haar verven en knippen

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥

Geschreven door

Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, lijd aan heel wat afkortingen en ben anders dan de rest. Lees lekker mee of stuur je eigen verhalen in. Hier mag alles. Liefs xoxo