haartrends2017 1 - Haarkleur trends 2017: natuurlijke tinten
Beauty,  simpel leven

Haarkleur trends 2017: natuurlijke tinten

Waar vorig jaar veel kapsels te zien waren waarbij de haarkleur neigde naar wit of grijs, zien we dit jaar vooral natuurlijke haarkleuren voorbij komen.

Wat is balayage, ombre en sombre?

Balayage komt van het Franse balayé dat zoiets als ‘weggeveegd’ betekent. Bij een balayage haarkleuring breng je de kleur met vegen aan in de punten van je haar, waardoor je een natuurlijke look krijgt.

Met ombre wordt een haarstijl bedoeld waarbij je een geleidelijke maar duidelijke overgang hebt vanaf de haaraanzet naar een andere kleur in de haarpunten. Hierdoor ontstaat een diepte-effect in je coupe. De kunst is om streeploos te verven, voor een natuurlijke look die pit uitstraalt.

De sombre is een subtielere uitvoering van de ombre. De één zegt dat het voor ‘soft ombre’ staat, de ander houdt het op ‘subtle ombre’. Het idee is dat er minder kleurverschil is door het gebruik van verschillende nuances op een passend kleurenpalet en dat deze op verschillende lengtes van je haar starten. Hierdoor oogt het natuurlijker, alsof je pas bent teruggekomen van vakantie.haartrends2017 2 - Haarkleur trends 2017: natuurlijke tinten

Welke drie kleuren zijn trendy?

In 2017 zijn er drie haarkleuren die we veel in het straatbeeld zien: asblond, koper en rose gold.

Asblond is één van de haarkleuren die een grote comeback aan het maken is. Zoek je zelf naar deze haarverf, kies dan voor een goede kwaliteit, zoals asblond haarverf van Wecolour. Het is namelijk belangrijk om goed voor je haar te zorgen. Dit betekent: uit de felle zon blijven, regelmatig een spoeling gebruiken en je haar wassen met zilvershampoo. Want niets is zo erg als een gele of oranje gloed!

Koper is ook een mooie haarkleur die we dit jaar veel gaan zien. Je moet bij deze haarkleur goed opletten dat het bij je huidtint past. Daarnaast laat je deze kleuring het liefst bij een kapper uitvoeren, want zij gebruiken pure haarverf voor de professional.

De meest opvallende haarkleur van dit jaar is rose gold. Deze haarkleur wijkt af van alle natuurlijk ogende trends die eerder zijn beschreven. Al kan deze gedurfde kleur natuurlijk ook gebruikt worden in een balayage, ombre of sombre.

Welke kleur haar vind jij mooi?

Foto’s van haartrends 2017 zijn van Shutterstock

Volg mij!

Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, lijd aan heel wat afkortingen en ben anders dan de rest. Lees lekker mee of stuur je eigen verhalen in. Hier mag alles. Liefs xoxo
img 20180308 204700 300 - Haarkleur trends 2017: natuurlijke tinten
Volg mij!

Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen. 

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, lijd aan heel wat afkortingen en ben anders dan de rest. Lees lekker mee of stuur je eigen verhalen in. Hier mag alles. Liefs xoxo

9 Reacties

 • Diana

  Zelf moet ik ook echt weer nodig naar de kapper om het te laten kleuren. Nu is het een kleur zit te denken aan Ombre. Wel eens eerder gehad en was toen erg tevreden. Kan me dus wel vinden in de haartrends…

 • Marlies

  Ik heb net een ombré balayage in mijn haar laten steken en ik ben héél tevreden. Ik denk dat het eigenlijk wel zo’n beetje om een sombré lijkt 🙂 Ik vind dat rosé trouwens zo prachtig, helaas past het echt niet bij mijn huidtint ;’)

 • Mariska

  De term sombre kende ik dan nog niet, weer wat geleerd! Vind ombre nog steeds echt een super mooie trend, alleen jammer dat m’n eigen haar niet echt tegen kleuring kan 🙁

 • Marguerita

  Die met dat vervagende roze vind ik erg mooi. Past niet meer bij mijn leeftijd maar ik vind het wel heel leuk staan. Beter dan die spuuglelijke grijstrend.

 • maddy

  Ik vind asblond altijd erg mooi! Denk alleen niet dat het bij mij past, ben van nature donker. Maar kan het altijd eens voorleggen bij de kapper voor advies.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: