Het recept voor een puur natuur haarmasker

Een heerlijk natuurlijk haarmasker DIY

Ik probeer zo bewust mogelijk te leven. En dat doe ik al een tijd, niet sinds de hele hype is gestart. Of dat men voor je bepaald wat wel of niet goed voor je is. Voor mijn haar wil ik ook alleen puur natuur. Voor jullie vandaag een recept voor een puur natuur haarmasker.

oils photoHaarmasker puur natuur

Eigenlijk volg ik veel van mijn Marokkaanse familie, voornamelijk het cosmetica gedeelte. Ik heb daar serieus veel baat bij en dat wil ik graag met je delen. Van nature heb ik kroezig haar en dat vergt veel tijd en geduld om het zo gezond mogelijk te krijgen en te behouden.

Nou weet ik van bijvoorbeeld Judith en andere vriendinnen, dat vooral na de zwangerschap het haar een drama kan zijn. Het is dan droog, pluizig en behoorlijk onhandelbaar. Judith heeft het zelfs weggeschoren. Ze had ook mijn haarmasker kunnen gebruiken. Maar dat kan alsnog voor wat er over is van het haar.

hair photo
Photo by betsyjons

Het haarmasker wat ik zelf wekelijks gebruik, heeft mijn haar doen glanzen en laten groeien. Voorheen gaf ik bakken met geld aan allerlei dure shampoos en maskers. Nu maak ik het zelf, een tip van mijn oma.

Benodigdheden:

Arganolie

 1. Olijfolie (deze haal ik vaak bij de Turkse winkel waar de prijzen wat voordeliger zijn dan in de supermarkt)
 2. Zoete amandelolie
 3. Rijpe banaan
 4. Koffiemelk
bananas photo
Photo by Skley

 

In het begin schaf je de oliën aan, maar je doet er zo lang mee dat je er uiteindelijk onwijs veel op bespaart. Rijpe banaan prak je, van elke olie paar druppels, koffiemelk kan je erbij doen hoeft niet. Meng je heel goed door elkaar, smeer je het in je haar en laat je het minstens een uurtje intrekken. Hoe heerlijk is dit, allemaal puur natuur en zit verder geen enkele rotzooi in als dit geen boost is voor je haar!

Een simpelere versie is wanneer je 1 van de oliën gebruikt met de banaan en een scheutje koffiemelk. Wil je een keertje afwisselen dan is de olie gemengd met honing ook een wonder voor je haar.

Wordt jouw haar heel vet van de olie? Gebruik dan een zachte shampoo om het uit te wassen.

Ben benieuwd wat jij ervan vindt, succes!Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like

 1. MommyH

  Ben benieuwd naar de resultaten! Liefs, Hinda

 2. MommyH

  Leuk! Benieuwd naar resultaat. Liefs Hinda

 3. MommyH

  Houd me op de hoogte ben benieuwd! Liefs Hinda

 4. MommyH

  Hey ja tuurlijk mag dat. Liefs Hinda

 5. janine

  Ik ga dit zeker proberen! En uitteste. Mag ik het in een review benoemen met uiteraard jou naam erbij en link naar jou blog? X

 6. Linda

  Oh dit ga ik echt proberen! Ik heb ontzettend last van haar uitval sinds de bevalling, waardoor mijn haar droog geworden is en heel fijntjes.
  Op zulke momenten mis ik de hormonsters die mijn haren vol deden laten lijken haha

 7. Cassandra

  Oeh dit klinkt goedddd!! Dit wil ik wel proberen! Ben erg benieuwd!

%d bloggers liken dit: