3 belangrijke dingen waar je op moet letten als je een haartransplantatie wil ondergaan

Ben je al langere tijd een haartransplantatie te overwegen? Of ben je pas recent met deze mogelijkheid in aanraking gekomen? Ongeacht wat de situatie is, is het zaak om niet over één nacht ijs te gaan. Als je mogelijk een haartransplantatie wilt ondergaan, moet je namelijk op meerdere belangrijke dingen letten.

Aandachtspunt 1: wat wil je precies?


Wist je dat je tegenwoordig uit allerlei haartransplantatie behandelingen kunt kiezen? Je kunt voor een volledige behandeling kiezen, maar je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld alleen je haarlijn ‘aan laten passen’. Voordat je de behandeling kunt ondergaan, moet je daarom heel goed je wensen op een rijtje zetten.

Vind je het lastig om dit zelf te bepalen? Dan doe je er verstandig aan om een intakegesprek aan te vragen bij een gespecialiseerde kliniek. De specialist van dienst kan je van het best mogelijke advies voorzien. En kan je ook aangeven wat er allemaal mogelijk is hedendaags.

HaartransplantatieAandachtspunt 2: waar laat je de behandeling uitvoeren?

In de afgelopen jaren zijn er meer en meer klinieken in ons land opgericht. Als je voor een gespecialiseerde kliniek kiest, ben je van een prima behandeling verzekerd. Daarbij is het zaak dat je voor jezelf gaat bepalen wat de beste kliniek is.

Kijk bijvoorbeeld naar de ligging van de kliniek; het is wel zo prettig als de kliniek bij je in de buurt gevestigd is. Check tevens online de beoordelingen over de betreffende kliniek. Dergelijke beoordelingen geven je een heel duidelijk beeld van de kliniek en de specialisten.

Verder kan het ook geen kwaad om bij meerdere klinieken een gesprek aan te gaan. Vervolgens kun je naar je onderbuikgevoel luisteren; bij welke kliniek/specialist heb je het beste gevoel?

Aandachtspunt 3: de kosten

De haartransplantatie kosten kunnen vrij hoog oplopen. Voordat je de behandeling daadwerkelijk ondergaat, is dit daarom een belangrijk aandachtspunt. Wil en kun je zoveel geld aan een behandeling uitgeven? Of moet je wellicht nog enige tijd wachten met de behandeling?

Let op: het is goed mogelijk dat de behandeling voor je betaald wordt. Een haartransplantatie behandeling is niet in de standaard dekking opgenomen, maar je kunt hier wel een aanvullend pakket voor afsluiten. Is er sprake van een medische noodzaak? Dan krijg je sowieso een volledige vergoeding vanuit de basisverzekering. De kliniek waar je de behandeling uit laat voeren, kan je hier uiteraard volledig over informeren. Ook kun je even contact opnemen met de verzekeringsmaatschappij.Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥