Close

Haaruitval ga je tegen met deze tips!

De meeste mensen zijn aanvankelijk gezegend met een woekerende haardos. Uiteraard heeft de één van het begin af aan al dikker haar dan de ander. Na verloop van tijd gaat haar echter uitvallen.

Daar liggen verschillende redenen aan ten grondslag. Dit heeft enerzijds met je genen te maken, maar ook andere aspecten kunnen een rol spelen. Haaruitval is erg vervelend, want je kunt dan kale plekke krijgen en het is zelfs mogelijk dat je volledig kaal wordt.

Het haar dat eenmaal is uitgevallen, komt bijna nooit meer terug. Uiteraard kun je een haartransplantatie ondergaan, maar dat loopt weer flink in de kosten. In dit artikel geven wij daarom enkele tips, want je kunt het beter voorkomen dan genezen!

HaaruitvalproductenEr zijn verschillende haartuitvalproducten op de markt. Daarbij kun je denken aan de producten van Laduti. Deze producten kunnen haaruitval uitstellen. Let wel: het werkt niet voor iedereen, maar bij sommige mensen helpt het echt.

Voor meer informatie daaromtrent kun je de website bekijken. Daar vind je meer informatie over de verschillende haaruitvalproducten voor zowel mannen als vrouwen.

Zorg voor voldoende ijzer in je lichaamHaaruitval kan mede te maken hebben met de voeding die je tot je neemt. Of anders gezegd: het gebrek aan bepaalde vitamines. Sommige mensen hebben een tekort aan ijzer en dit kan resulteren in haaruitval.

Zorg daarom ook voor een dieet met voldoende ijzer. Dit mineraal is te vinden in verschillende voedingsproducten. Het zit in verschillende vleesproducten; lam en rund bevatten wel meer ijzer dan bijvoorbeeld kip of varkensvlees.

Ben je vegetariër? Dat is geen enkel probleem, want je vindt het ook in heel veel groentes en bijvoorbeeld linzen of bonen. Een linzenstoofpot is geniaal hiervoor.

Weet je niet zeker of je voldoende ijzer in je lichaam hebt zitten? In dat geval kun je een bloedonderzoek doen bij de arts. Uiteraard is het ook mogelijk om voedingssupplementen te nemen, maar in de regel is dit niet per se noodzakelijk.

Drink voldoende waterBen jij het type dat zeer weinig drinkt op een dag? Dan is dat erg jammer, want voldoende water drinken is niet alleen goed voor je haar, maar ook voor de algehele gezondheid. Sommige mensen vinden regulier water niet lekker. Het is dan ook iets wat je moet leren drinken.

Mocht je het echt niet door je keel krijgen, dan kun je ook kiezen voor water met een smaak. Denk aan komkommer of fruit in het water voor wat extra vitamines en een lekkere smaak. Misschien werkt dat een stuk beter. Voor de opbouw van je haar heb je in ieder geval veel water nodig. Experts adviseren om minimaal 8 grote glazen water per dag te drinken.

Veel bewegenJe bent ongetwijfeld bewust van het feit dat beweging goed is voor je lichaam. Het reduceert de stress, is goed voor de bloedvaten en het werkt goed voor je haar. Door regelmatig te bewegen, zorg je namelijk voor een goede bloedcirculatie. Deze circulatie is belangrijk om haaruitval te voorkomen. Niemand vindt het immers fijn om haaruitval te hebben.

Al met al zijn er dus verschillende mogelijkheden om haaruitval tegen te gaan. Let wel: we kunnen uiteraard niets garanderen. De genetica speelt (helaas) ook een belangrijke rol.

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang