Hallo Ierland | Met een huurauto zie je meer

Wat was het fijn om weer even terug te gaan naar Ierland! Dat was al zeker 14 jaar geleden. Wij hadden een huurauto en konden zo dus nog even meer zien van het land.

ierland

Wat zijn de Ieren toch vriendelijk

 

Wat mij altijd bijstaat van Ierland is dat de mensen zo ontzettend vriendelijk zijn! Ook vreemde mensen in Dublin behandelen je gewoon netjes. Iedereen heeft wel een glimlach voor je, en een praatje klaar. Als je zoals ik dan veel alleen reist, dan is dat extra fijn.

Dublin

 

Mijn partner had 3 dagen lang pitch en putt toernooien, en daar ga ik natuurlijk niet de hele dag bij zitten. dat is een uurtje leuk, maar niet het hele weekend. Ik ging dus een dagje naar Dublin. Ik wilde eerste de zaterdag gaan maar het was gay pride. Dan komen er 30.000 extra man, en staat alles vast. Dus ben maar meteen de eerste dag gegaan.

Vanuit Mullingar is het 1 uur reizen, dus makkelijk te doen.

Wat heel grappig was is dat ik een tijdje in het nachtleven heb gewerkt in de winter/lente periode in Dublin. Ik liep dus door de stad en herkende gewoon bijna niets in het zonlicht. Niets! Ik ben expres gegaan naar de straat waar ik werkte en de shops waar ik shopte. Ah daar was de herkenning. Henry’s street. Penny’s (Primark) of dus Temple Bar district. Gelukkig maar,, ik begon al te twijfelen of ik die periode gedroomd had! Maar ik heb nog 2 hele goede vriendinnen uit die tijd, dus dat kon niet. Maar toch, heel even getwijfeld.

Nou kan het natuurlijk ook wel zijn dat ik in die periode Guinness en Baileys achterover sloeg alsof het water was. Op die manier word alles een beetje vaag. Ik heb ooit zoveel Guinness op gehad dat ik bij een jongen op zijn nek sprong en wij samen de grond op kletterden. Met een gebroken neus als gevolg. Als je goed kijkt zie je nog het litteken.

Fantastisch dus om door de straten te lopen en je hoofd helemaal zijn gang te laten gaan. Er kwam zoveel terug! Helaas ging ik weer hyperventileren en ben ik weer snel terug gegaan. Het was ook iets van 30c, en dat is dan gewoon te warm om door een stad te wandelen.

 

Mullingar district

 

Dit is waar onze airbnb was. Fantastisch trouwens! We hadden een heerlijk appartement voor onszelf voor maar 50€ pn en het was schoon, en echt super!

Hier omheen lagen ook de banen waar Jop moest spelen. Zij reden elke ochtend heel vroeg naar een baan. Soms ging ik mee, bijvoorbeeld de eerste avond naar een baan waar ze dat weekend ook toernooi hadden. Of een andere dag aan het water. Kon ik lekker even voeten in het water doen. Ik durfde niet te zwemmen want ik had het monster van Loch Ness in mijn hoofd, en niemand ging ver. Maar dat monster zit natuurlijk in Schotland, dus een gemiste kans!

Tussendoor ben ik lekker door het stadje gaan wandelen, en gingen zij naar de banen. Het stadje Mullingar is echt een heel rustig stadje, maar nogmaals met zulke lieve mensen! Iedereen heeft wel tijd voor een praatje en om je iets te vertellen. Zo heb ik dus echt leuke gesprekken gehad, en kwam ik terecht in een hele mooie oude kerk die was omgebouwd tot restaurant.Ook was ik naar blijkbaar DE fish en chips tent van de hele county gestuurd, en daar dus lekker fish en chips gehaald. Ik moet toegeven dat hij ook wel echt heel erg lekker was! Vooral leuk omdat het nog steeds in een oude krant wordt geserveerd!  

 

Een auto huren

 

Op Jop zijn verjaardag ben ik ook mee naar de baan gegaan. Dan is het wel handig dat we echt een hele grote auto hadden gehuurd via Sunny Cars. Super easy service, met een shuttlebus word je van het vliegveld gehaald en ook weer teruggebracht. We hadden echt zo een spacewagon, dus konden er gewoon met zijn zessen in! We hebben de auto gewoon online besteld. Met een service pakket. Je hebt dan echt alles all in. Je betaald in all-inclusive prijs waar dus alle verzekeringen, eigen risico, kilometers.. alles zit er in. Zo kun je zonder onverwachte kosten lekker genieten van de auto en je reis. 

Alles is zo ver van elkaar, en het OV is echt niet als hier dat je elk kwartier overal een bus vandaan hebt. Zonder auto moet je daar wel echt in een grote stad als Dublin of Cork zitten. Anders zit je echt wel een beetje vast. Met je eigen auto ga je natuurlijk ook niet even naar Ierland haha.

Als Jop volgende keer wat minder toernooien heeft willen we zeker ook langs de kust rijden, de mooie diepe cliffs. De bergen waar een deel van PS. I love you is opgenomen, en ik wil heel graag naar de zee de dolfijnen en walvissen spotten.

 

Ik weet weer helemaal waarom Ierland nog steeds in mijn top 3 van favoriete landen staat. ben jij wel eens in Ierland geweest?


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥  

12 gedachten over “Hallo Ierland | Met een huurauto zie je meer”

  1. Nog nooit in Ierland geweest 🙂 maar staat wel al lang ook op mijn wensenlijst om te doen

  2. Ik heb jaren in Engeland gewoond en Ieren waren eigenlijk mijn favoriete mensen haha. Dus Ierland staat echt op mijn bucketlist. Alleen al voor de mensen! Het land zelf lijkt me echt geweldig!

  3. Een auto huren geeft je inderdaad meer vrijheid…
    Wat een leuke foto’s! Ook prachtige natuur daar denk ik…
    Fijn dat mensen nog vriendelijk en beleefd zijn daar!

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: