Hallo vakantie!

De vakantie is begonnen!! De schoolvakantie bedoel ik daarmee. Het echte werken komt nu pas voor de meeste moeders.

Het is vakantie!

Yay, wat zijn we blij!

Geen ochtend rush meer: gillen en schreeuwen is hoe hier de ochtend begint. Iedereen is alles kwijt, en we willen allemaal tegelijk tanden poetsen. De kleinste moet nog een flesje, niet om te drinken, maar om lekker mee op papa zijn schone pak te spetteren, vooral als hij haast heeft en naar een vergadering met klanten moet.
De oudste veranderd met een beetje geluk maar 4x van outfit. Alles wat gepast is gaat dan netjes in de was, dat dan weer wel.
Het ontbijt is nooit wat er die dag gewenst is, dus wordt vooral onder luid commentaar opgegeten.

SCHOENEN AAN!

Wil je weten hoe vaak ik dat op een ochtend moet zeggen?
De koffie bij ons komt in kleine tequila shots, zo nemen we ze ook, als een shot. Tegen de tijd dat wij ze kunnen drinken is het namelijk al lang koud.
Zodra ik alles de deur uit heb, dan drink ik koffie. Heel even, bijkomen van de ochtend.

In de middag heb je de logistiek van spelen, vriendjes, wie woont waar, en “oh, zijn die verhuist? Heb jij een nummer? Nee, jij?”, zo een verantwoordelijke ouder moment.

Maar dan is het vakantie. Rust. Uitslapen. HAHAHAHA ik hoor je al lachen. Want nee, ik heb niet van die kinderen die uitslapen. Tenzij ik ze om 23.00 op bed leg. Dan worden ze wel om 9uur wakker. En ja dat is uitslapen.
In de vakantie is het spelen, spelletjes doen, naar het zwembad, naar het meer, stuiterballen als wanneer het regent. Gelukkig ben ik zelfstandig ondernemer, en kan ik dus in de avond als ze op bed liggen lekker werken…

Zit ik normaal tegen een verplichte opname in een rusthuis aan einde vakantie, deze vakantie heb ik besloten het anders te doen.

zomervakantie1 1024x683 - Hallo vakantie!
middagdutjes, ochtend dutjes, avond dutjes: in de zomer mag zoveel geslapen worden als je wilt!

Geen regels

Nou niet helemaal geen regels want heb je chaos. Maar ik las ooit een artikel van een andere moeder die overspannen was na de zomervakantie, en die kwam met de “NO RULE SUMMERVACATION”. En dat ga ik vrij invullen als:

  • Niet zeuren bij het eten, van mijn kant. Niet lekker, wil je een broodje, prima. Ijsje als ontbijt, ook goed. Met lievelingseten als bonen en broccoli, hoef ik mij sowieso weinig zorgen te maken.
  • 8x per dag verkleden, ik laat het gaan. Ik draai ipv 6 nog max 3 wassen per week, dus worden eindelijk de vergeten kledingstukken gedragen.
  • Bedtijd.. we houden Spaanse tijden aan. Uiteindelijk vallen ze wel in slaap, en gaat het allemaal zonder stress.
  • Wist je dat kinderen 2 groepen zakken met lezen in de vakantie als ze niet doorlezen? En 1 niveau stijgen als ze wel lezen? Wij hebben een half uur per dag lezen afgesproken. Dat mag een boek zijn, een tijdschrift, of de ingrediënten op de snoepverpakking. Dit is om na de vakantie heel veel stress te voorkomen.
  • Zo min mogelijk nee zeggen waar ja echt wel een optie is. Dus nee je mag niet van een brug af duiken, maar ja ga maar lekker in de modder springen met je nieuwe broek.
  • Een hele dag filmpjes kijken en in pyjama rondlopen, die rust zal wel nodig zijn
  • Zo min mogelijk verplichtingen, en ook geen dagelijkse uitstapjes. Ik denk dat het jaar vermoeiend genoeg is geweest, en even pas op de plaats wel goed is.

Loslaten dus, de teugels laten vieren. Minder stress voor mij, en ik denk ook voor hun een veel gezelligere vakantie.

Dus bij deze wens ik ook jou een hele fijne vakantie en heel veel succes!


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥ 
Spread the love

2 comments on “Hallo vakantie!

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: