Close
Halloween in Nederland

Halloween in Nederland: Van Trick-or-Treat tot enge Pret

Het is die tijd van het jaar waarin spinnenwebben, pompoenen en skeletten de straten beginnen te sieren. Halloween, een feest dat oorspronkelijk uit de Verenigde Staten komt, heeft ook Nederland in zijn betovering gevangen. Laten we eens kijken hoe we in Nederland Halloween vieren en hoe we er een spookachtig goede tijd van kunnen maken.

Versiering voor de Geestenwereld

Halloween begint met de juiste sfeer, en dat betekent dat je huis en tuin moeten worden omgetoverd tot een enge wonderwereld. Spinnenwebben, vleermuizen, enge lichten en natuurlijk pompoenen met uitgesneden gezichten zijn enkele van de basisdecoraties. Maar vergeet niet dat je je creativiteit de vrije loop kunt laten gaan. Creëer je eigen heksenkast of een grafsteen met een sinistere boodschap. Het doel is om je huis eruit te laten zien alsof het rechtstreeks uit een horrorfilm komt.

Griezelige Kostuums

Een van de hoogtepunten van Halloween is het kiezen van een kostuum. In Nederland zien we vaak een mix van traditionele en popcultuurkostuums. Dit jaar lijken kostuums gebaseerd op personages zoals de handmaids uit “The Handmaid’s Tale” en Wednesday Addams uit “Wednesday” (<- klik de link voor kostuums en speelgoed, ik verwacht dat het snel uitverkocht zal zijn!)populair te zijn. Maar laat je fantasie de vrije loop gaan; je kunt alles worden wat je maar wilt, van een klassieke vampier tot een zombievoetballer.

Halloween in Nederland Van Trick-or-Treat tot enge Pret

Trick-or-Treat voor Zoetekauwen

Voor de jongere griezels draait Halloween vooral om het verzamelen van snoep. Trick-or-treaten is steeds populairder geworden in Nederland, en je kunt verwachten dat enthousiaste kinderen met hun kostuums van deur tot deur gaan om snoep te verzamelen. Zorg ervoor dat je een voorraad lekkernijen hebt klaarliggen om uit te delen, want er komen gegarandeerd vele kleine spoken en heksen langs.

Halloween Horrorfilms voor Kinderen

Voor oudere kinderen (vanaf 9 jaar) is Halloween ook een geweldige gelegenheid om enkele enge films te bekijken. Hier zijn enkele suggesties voor spannende films die geschikt zijn voor kinderen:

  1. “Coraline” (2009) – Een donker sprookje met prachtige animatie en een intrigerend verhaal.
  2. “Monster House” (2006) – Een avontuurlijke animatiefilm waarin een huis tot leven komt.
  3. “Hotel Transylvania” (2012) – Een grappige en lichte komedie met monsters.
  4. “ParaNorman” (2012) – Een avontuurlijk verhaal over een jongen die met geesten kan praten.
  5. “Corpse Bride” (2005) – Een romantische en humoristische stop-motionfilm van Tim Burton.

Een Onvergetelijke Halloweenavond

Dus of je nu dol bent op enge films, kostuumfeestjes of gewoon wat lekkere Halloween-traktaties, er zijn tal van manieren om van deze griezelige feestdag te genieten in Nederland. Het draait allemaal om het creëren van een onvergetelijke sfeer en het samenbrengen van vrienden en familie.

Trek je favoriete Halloweenkostuum aan, zet wat enge muziek op, en laat de kinderen (en volwassenen) genieten van een avond vol plezier en griezelige verrassingen. Halloween is niet alleen voor de VS; het is ook een feest dat steeds meer Nederlandse harten verovert. Veel plezier met het vieren van deze betoverende nacht!

About Ailana

Externe bloggers van PinkPress

1 thought on “Halloween in Nederland: Van Trick-or-Treat tot enge Pret

  1. Mijn jongste dochter is dol op Halloween en verkleedt zich ook altijd. Maar verder is er op het Achterhoekse platteland helaas weinig te beleven op dit gebied ; )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang