Close
hamam argana

Hamam Argana

Afgelopen vrijdag ben ik naar de Hamam geweest. Wat was dat heerlijk zeg! Ben jij wel eens naar een Hamam geweest? Deze is een aanrader!

Wat is een Hamam?

Een hamam  ook wel een Turks badhuis genoemd, is een plek waar mensen zich kunnen wassen en heeft daarmee ook een sterke sociale functie. Hamam is uitgerust met een stoombad.

Een hamam ruimte is lekker verwarmd. Vaak heb je in het midden een marmeren plaat dit noemen ze ook wel een buikplaat. Van oudsher is de hamam een ontmoetingsplek waar mensen hun lichaam verzorgen en ontspannen.

In Nederland wordt een hamam sessie regelmatig als behandeling aangeboden. Vaak hoort daar een scrub en massage bij. Een veel voorkomend beeld is dat van iemand die op een verwarmde buiksteen ligt en helemaal bedekt is met schuim. ( bron wikipedia).

Hamam Argana

Hamam Argana ligt in Venlo. Maar eenmaal binnen heb je totaal niet het gevoel dat je in Limburg zit, maar dat je bent belandt in een 1001 nacht sprookje. Samira Atili de eigenaresse van Argana heeft ons super ontvangen. Leuk om te zien dat ze zelf ook gewoon goed actief is in de Hamam. Samen met haar dochters runt ze Argana en nu ook Dunya Hamam in Eindhoven.

Bij binnenkomst krijg je slippers, lendendoek en een waterbak. Zodra je bent omgekleed, ik zelf heb een bikini aangedaan. Daarna ga je naar de badruimte. Het voelde gelijk goed, die warmte is zo heerlijk op je huid. Eerst heb ik gedoucht, daarna heb ik plaats genomen bij een kraan. En dan kan het feest beginnen. Ik heb een traditionele scrub behandeling gehad met olijvenzeep. Dat is zo goed voor je huid, alle dode huidcellen worden hiermee verwijderd. Je huid voelt echt baby zacht.

Hamam
Hamam Argana

2 uur later heb ik plaatsgenomen in de loungeruimte. Echt waar ik was alles om me heen even vergeten, zo heerlijk ontspannen!. In de loungeruimte krijg je muntthee. Van het menu kan je heerlijke Marokkaanse gerechten bestellen. Dat heb ik natuurlijk gedaan.

lounge ruimte Hamam

Je kan diverse arrangementen reserveren. Kijk op de site voor meer informatie. Om een voorbeeld te geven:

Arrangement Basic (Reservering verplicht)
– rondleiding door de hamam
– water opgietritueel
– het gebruik van een pestamal (lendedoek)
– gebruik van waterbak en kluis – marokkaanse mintthee of Turkse thee
– traditionele scrubbehandeling en olijvenzeep (10 min)
– badkleding verplicht
€ 25,-

Wij mogen jullie, 10% korting geven op alle arrangementen (even melden dat je via Hinda van PinkPress.nl komt). Laat je ons weten hoe je het hebt gehad…( ideaal voor vrijgezellen dag, verjaardagen, vrouwenavond).

http://www.hamam-argana.nl/arrangementen.html

http://www.dunya-hamam.nl/

About Linda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang