Hamam Argana

Afgelopen vrijdag ben ik naar de Hamam geweest. Wat was dat heerlijk zeg! Ben jij wel eens naar een Hamam geweest? Deze is een aanrader!

Wat is een Hamam?

Een hamam  ook wel een Turks badhuis genoemd, is een plek waar mensen zich kunnen wassen en heeft daarmee ook een sterke sociale functie. Hamam is uitgerust met een stoombad.

Een hamam ruimte is lekker verwarmd. Vaak heb je in het midden een marmeren plaat dit noemen ze ook wel een buikplaat. Van oudsher is de hamam een ontmoetingsplek waar mensen hun lichaam verzorgen en ontspannen.

In Nederland wordt een hamam sessie regelmatig als behandeling aangeboden. Vaak hoort daar een scrub en massage bij. Een veel voorkomend beeld is dat van iemand die op een verwarmde buiksteen ligt en helemaal bedekt is met schuim. ( bron wikipedia).

Hamam Argana

Hamam Argana ligt in Venlo. Maar eenmaal binnen heb je totaal niet het gevoel dat je in Limburg zit, maar dat je bent belandt in een 1001 nacht sprookje. Samira Atili de eigenaresse van Argana heeft ons super ontvangen. Leuk om te zien dat ze zelf ook gewoon goed actief is in de Hamam. Samen met haar dochters runt ze Argana en nu ook Dunya Hamam in Eindhoven.

Bij binnenkomst krijg je slippers, lendendoek en een waterbak. Zodra je bent omgekleed, ik zelf heb een bikini aangedaan. Daarna ga je naar de badruimte. Het voelde gelijk goed, die warmte is zo heerlijk op je huid. Eerst heb ik gedoucht, daarna heb ik plaats genomen bij een kraan. En dan kan het feest beginnen. Ik heb een traditionele scrub behandeling gehad met olijvenzeep. Dat is zo goed voor je huid, alle dode huidcellen worden hiermee verwijderd. Je huid voelt echt baby zacht.

Hamam
Hamam Argana

2 uur later heb ik plaatsgenomen in de loungeruimte. Echt waar ik was alles om me heen even vergeten, zo heerlijk ontspannen!. In de loungeruimte krijg je muntthee. Van het menu kan je heerlijke Marokkaanse gerechten bestellen. Dat heb ik natuurlijk gedaan.

lounge ruimte Hamam

Je kan diverse arrangementen reserveren. Kijk op de site voor meer informatie. Om een voorbeeld te geven:

Arrangement Basic (Reservering verplicht)
– rondleiding door de hamam
– water opgietritueel
– het gebruik van een pestamal (lendedoek)
– gebruik van waterbak en kluis – marokkaanse mintthee of Turkse thee
– traditionele scrubbehandeling en olijvenzeep (10 min)
– badkleding verplicht
€ 25,-

Wij mogen jullie, 10% korting geven op alle arrangementen (even melden dat je via Hinda van PinkPress.nl komt). Laat je ons weten hoe je het hebt gehad…( ideaal voor vrijgezellen dag, verjaardagen, vrouwenavond).

http://www.hamam-argana.nl/arrangementen.html

http://www.dunya-hamam.nl/

self care vlog banner youtube

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥

2 gedachten over “Hamam Argana”

  1. Pingback: Marokkaanse beauty tips voor innelijk - uiterlijk en het huis

  2. Pingback: Ken jij deze Marokkaanse beauty geheimen al? | by Hinda

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven