Het is weer fietsweer!

hamax fietsstoeltje

Heerlijk, het zonnetje is terug en fietsen is weer leuk! Alhoewel ik natuurlijk ook bij regen, storm en sneeuw moet fietsen. Nu in het zonnetje is het een stuk relaxter. Met Miya probeerden we het Hamax fietsstoeltje uit! 

Lekker fietsen!

Ik kan niet autorijden zoals je misschien wel weet, ik ben 5x gezakt voor het rijexamen. Dus ga ik overal naar toe op de fiets. De afgelopen dagen met dat geweldige weer – lees storm en regen – was dat natuurlijk een ramp. Vreselijk. En ik moet ook nog eens best een flink stuk fietsen als ik Miya van de opvang moet halen.

Die is niet altijd even gelukkig in de regen. Ook Keira kan soms echt boos worden. Die vind dat ik nu maar eens volwassen moet worden en moet leren rijden. Dus. Hello puber. Ze hebben ook wel gelijk. Dit jaar ergens ga ik er weer aan zitten. Beloofd. Tot die tijd.

Blij met dit lekkere weer! We kunnen weer lekker overal naartoe, en vooral naar het bos met zijn allen. Lekker fietsen en genieten van een picknick bijvoorbeeld. Ook de hond zit lekker in zijn hondenmand mee op pad. Die was ook niet zo te porren voor een ritje in de regen.

Voor Miya heb ik nu gelukkig een hele fijne rode regenkap van Hamax. Dan word ze in in ieder geval niet nat.

hamaxHamax fietsstoeltje

Ik kreeg laatst een persbericht over het Hamax fietsstoeltje.

Consumentenbond: Hamax zitjes meest veilig en comfortabel
Met veiligheid als hoogste prioriteit ontwikkelde het Noorse Hamax fietszitjes, zowel voor voorop als achterop. Grondige tests verzekeren dat de zitjes generaties lang mee gaan en goed blijven functioneren. Ook de Consumentenbond heeft de fietszitjes van Hamax – en vele andere merken – getest op veiligheid, comfort, samenstelling en levensduur. Het resultaat: de zitjes Observer (voorop) en Caress (achterop) kwamen als beste uit de test. Zo is de Observer het meest comfortabele fietsstoeltje voorop, en is diefstal praktisch onmogelijk door het gedegen beugelslot (wel zo handig in de stad). De Caress werd als erg veilig bestempeld door vooral de reflectoren (zichtbaarheid in het verkeer), maar ook als erg comfortabel. Zo kun je de rugleuning in ligstand zetten, zodat je kindje lekker (en veilig) achterop de fiets kan slapen.
Prijs en verkrijgbaarheid
De fietszitjes van Hamax zijn nu in Nederland verkrijgbaar via www.hamax-shop.nl vanaf € 89,95 (voorop) en € 159,95 (achterop). De zitjes worden gemiddeld binnen 3 werkdagen (gratis) thuisbezorgd.

hamaxReview van het Hamax fietsstoeltje

Wij kregen hem idd binnen drie dagen thuisbezorgd. Dus dat was lekker snel.

Het installeren was even een uitdaging met 2 koppige mensen als mijn man en ik. Maar als je gewoon de instructies leest en het niet probeert beter te weten dan de ander, dan is het echt heel erg simpel. Wat ik vooral erg prettig vind is dat ik het op slot kan zetten. Je wilt niet weten hoe vaak mensen mijn oude stoeltje er af hebben geprobeerd te jatten. Diet zat met een hangslot vast. Belachelijk.

Ik kan het stoeltje er dus ook zelf makkelijk afhalen. Dit was vooral handig toen Keira laatst haar rug en schouder gekneusd had door een musical.ly te maken. Gevaarlijk die shit man. Maar goed, zij kon dus gewoon lekker achterop en hoefde niet zichzelf in het stoeltje te wurmen. hamax

Hij zit lekker!

Buiten dat het een echt mooi stoeltje is, want top design. Heel modern en strak. Zit het stoeltje dus erg lekker. Ik heb Miya uitgebreid ondervraagd, en ze vind het prima. Vooral de ligstand is garantie voor een powernap van de jonge dame. Ze stapt op en als ik haar neerleg is ze weg. Goede ook in de avond als ze niet kan slapen.

Het Hamax fietsstoeltje zit vast aan een stang en is dus een beetje bouncy. Dit is een stuk fijner voor haar want minder hobbelig en minder hard als ik een hobbel te hard neem of iets dergelijks. Ideaal!

Wij gaan dus weer lekker lange ritten maken!

Fiets jij veel?


ageology banner Het is weer fietsweer!

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥

Reacties

 1. S

  Ik doe alles op de fiets, vind dat ook helemaal prima. Heb wel mijn rijbewijs (na vijf keer… had een soort faalangst) maar blijf lekker fietsen.
  Zo’n fietsstoeltje is dan ook echt ideaal.

 2. TessaC

  Heerlijk hè, dat mooie weer. Ik heb geen auto dus moet ook veel op de fiets doen en dat is met dit weer niet echt een straf. Al kon mijn conditie nog wel wat beter ;-). Fijn dat je een goed fietstoeltje hebt, fietst een stuk relaxter lijkt me

 3. Anja

  Wat een mooie stoel en wat fijn dat ze er zo lekker in zit. Ik had mijn kinderen voor- en achter in een stoeltje, maar ja, voorop was minder comfortabel dan achterop 🙂

 4. Annemarel

  Leuke review. Was er zelf ook benieuwd naar want die kiepstand lijkt me echt ideaal!!!

Reacties zijn gesloten.