Close

Iedereen lijkt wel zwanger, tijd dus voor de leukste of handige babyshower cadeaus!

Heb jij het idee ook? Iedereen lijkt wel zwanger! De ene na de andere aankondiging vliegt om je oren. En bij al die zwangeren horen ook babyshowers. Tijd dus voor de leukste of handige babyshower cadeaus.

Babyshower cadeaus

Ik heb echt nog nooit zoveel zwangere vrouwen om mij heen gezien. Het was waarschijnlijk saai in 2016 want er is een ware babyboom aan de gang! Met al die babies, heb je dus ook weer veel babyshowers en gender reveal en weet ik wat voor feestjes er allemaal gegeven worden omdat er een baby komt.

Laat deze cadeaus maar achterwege..

 • Hoe schattig en hoe lief ook.. die knuffel kun je beter over nadenken. Ik zag laatst een enorme katoenen knuffel die ook als voedingskussen gebruikt kan worden, en dat is een leuk idee. Verder moet je echt nadenken over die lieve pluizige dingen. Kleintjes kunnen het er nl heel benauwd van krijgen of in stikken.
 • Dat geweldige roze glitterpakje die echt to die for is. Hier heb je het over smaak. Wat jij uber schattig vind, hoeft niet perse ook de moeder haar smaak te zijn. Bovendien is het vaak oncomfortabel voor de baby. Denk meer aan neutrale kleuren of een lief motiefje op een rompertje.
 • Speeltjes met veel lawaai. Één kan nog leuk zijn.. maar als je er meerdere krijgt word je gillend gek. En met al die rondrazende hormonen is dat gewoon minder leuk.
 • Dikke boeken.. Simpelweg omdat ze er na de zwangerschap geen tijd voor heeft! Ook zelf hulp en opvoedboeken kun je vaak beter achterwege laten tenzij er specifiek om gevraagd is. Nogmaals, die rondrazende hormonen. Veel aankomende moeders zien het nu al als een aanval op hun opvoeding, en dat ze het zelf niet kunnen. Klinkt raar, maar geloof me dat het ontzettend verkeerd kan vallen.

Belangrijkste tip die ik van de meeste moeders heb gehad:

Geef geen kritiek. Die kan ze echt missen als kiespijn. Hoe goed bedoeld ook, laat die vrouw met rust. Roddel later met je moeder of je vriendin over hoe fout ze alles doet, zolang ze niet aan de drank zit met een spuit in haar arm, kun je het best wel met rust laten.

Ik kreeg op mijn babyshower echt de allerliefste cadeaus, ik was er ook oprecht blij mee. Maar als ik heel eerlijk moet bekennen was mijn allerliefste cadeau een paar flinke bakken met eten. Lekker vers gemaakt, rekening houdend met geuren die ik niet kon verdragen. Zo kon ik de laatste dagen gewoon een bak in de magnetron zetten en we hadden allemaal heerlijk eten. SUPER fijn.

Handige babyshower cadeaus voor de aankomende moeder

 • In een gezin waar de vader geen zwangerschapsverlof krijgt (of niet aanwezig is)is wat extra hulp na de bevalling best wel fijn. Bied bijvoorbeeld een taxi service aan, om de oudere kinderen van school te halen of naar sport te brengen. Dit scheelt zo enorm op zo een moment, je hebt geen idee.
 • Ook is schoonmaken, de kinderen meenemen en koken voor iemand die op alle dagen loopt gewoon best wel heel fijn.
 • Luiers heeft een moeder nooit genoeg. Ik had vrij allergische kinderen, en gebruikte voornamelijk de katoenen luiers. Die klinken best nog suffig, maar ze hebben de leukste patronen en zijn al lang niet meer die ondingen van vroeger. Je hebt ook inleg vellen, dus die drollen gooi je zo weg. Het bespaart geld, en het bespaart het milieu. Ook zijn kinderen met katoenen luiers vaak sneller en makkelijker zindelijk. Voor Miya heb ik toen ook de oefenbroekjes gehad, dat zijn net de pull ups van de Pampers, maar dan van katoen. Veel zachter voor de huid, en merken ze ook echt dat ze nat zijn. Echt oefenen dus.En oh wat zagen de meisjes er lief uit in hun luier oefenbroekjes. Je hebt verschillende maten in de luiers en broekjes, dus let daar wel even op. Koop niet alles in de kleinste maat, want daar groeit een baby snel uit. Op mommylovespink.nl heb ik een heel stuk geschreven over wasbare luiers die je misschien ook wel leuk vind om te lezen. Als je toch bezig bent met luiers..
 • Rompers zijn ook van die dingen die je eigenlijk in 6packs moet halen. Denk aan neutrale kleuren, en verschillende maten. Als er genoeg rompers in huis zijn, help je indirect ook met die vieze gore doorloop luiers die tot achter in de nek gaan. Dat wil je niet wassen maar gewoon weggooien snap je?

Leuke tips van andere mama’s

 • Laat de beste vriendin, zus of moeder de aankomende moeder uithoren wat ze graag wil. Vraag naar een uitzet lijst. Als de babyshower een surpriseparty is dan moet je het een beetje sneaky zien uit te horen. Maar er zijn vast wel dingen die ze echt wil hebben. En soms is het leuker om met zijn allen een groter en duurder cadeau te kopen die ze echt graag wilt hebben, dan allemaal een romper.
 • Cassandra van het mama lifestyle blog Momambition vertelde over een lekkere badjas voor de kleine. Handig voor bij controles!
 • Marjo van het mamablog met een strikje Marjo-ya vind een lekkere pyama met een eigen tekst erop erg leuk. En ook pyama’s kun je nooit te veel hebben.
 • Denk ook even aan wanneer de nieuwe moeder moet bevallen. Je kunt nu dan lieve zomerpakjes halen, als de baby pas in oktober komt dan heb je daar niets meer aan.
 • Ook Judith heeft nog een paar erg leuke tips voor de kraamvisite!

Dit was mijn lijstje met handige babyshower cadeaus. Heb jij nog leuke en handige tips voor de babyshower cadeaus?

cadeaus voor op kraamvisite

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

8 thoughts on “Iedereen lijkt wel zwanger, tijd dus voor de leukste of handige babyshower cadeaus!

 1. Jaaah hier lijkt ook iedereen zwanger. Maar echte tips heb ik niet. Vond het wel leuk om iedereen om 5 namen voor het kindje op te schrijven en als de kleine was geboren lied de trotse moeder weten als er een goede naam bij zat. Dat vond ik zelf wel echt leuk!

 2. Ik gaf de laatste tijd geboorteposters cadeau deze werden ook dol enthousiast ontvangen

 3. Ik geef graag een cadeau dat nog lang mee kan, bijvoorbeeld een swaddle met leuke print of dekentje

 4. Voor mij mag het nog even duren, ben daar nog niet mee bezig maar inderdaad veel mensen die ik ken zijn zwanger of hebben net een kindje gekregen.

 5. Ik heb ook dat gevoel, iedereen is aan de baby! Lekker babyshower hoppen

Comments are closed.

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang