Close
De tuin upgrade

Handige tips om de tuin eenvoudig een upgrade te geven

De tijd van lekker lang in de tuin zitten komt echt weer. Het is dan ook fijn als je buiten alles mooi voor elkaar hebt. Heb je niet zo veel tijd om je tuin rigoureus aan te pakken? Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop je je tuin toch eenvoudig een upgrade kunt geven. Ontdek ze in dit artikel!

Koop nieuwe planten

Een paar nieuwe planten kan de tuin al snel een frisse uitstraling geven. Het is dan wel slim om na te gaan of er ook planten zijn die het niet meer zo goed doen. Deze zou je uit de tuin kunnen halen en vervangen voor wat verse tuinplanten.

Ga dan wel voor diverse soorten die je op verschillende plekken kunt neerzetten. Kies bijvoorbeeld voor wat bodembedekkers, maar ook wat mooie struiken of siergrassen. Op deze manier heb je in de hele tuin een compleet nieuwe uitstraling. Als je toch bezig bent is het een goed idee om te kijken of je de al aanwezige planten misschien kunt snoeien; zo ziet alles er weer als nieuw uit!

Maak de tuintegels schoon

In de wintermaanden is er waarschijnlijk een flinke aanslag ontstaan op de tegels van je terras en looppad. Je kunt die aanslag makkelijk verwijderen met de hogedrukspuit; vaak ben ben je hier in een ochtend wel mee klaar.

Als je alle groene aanslag hebt verwijderd zien de tegels er weer als nieuw uit en oogt je tuin gelijk een stuk frisser! Niet zo’n fan van de hogedrukspuit? Er zijn ook speciale middelen die je kunt gebruiken om de aanslag te verwijderen. Controleer dan wel of er bijvoorbeeld chloor in het schoonmaakmiddel zit; dit kan de tegels flink beschadigen en dat wil je natuurlijk niet.

Nieuwe tuinset

Staat het groen in je tuin er prima bij, maar is je tuinset aan vervanging toe? Er zijn verschillende mogelijkheden op dit gebied. Tegenwoordig is het erg populair om een loungehoek te creëren.

Het voordeel van een loungehoek is dat het aardig wat ruimte kan besparen, omdat een loungebank vaak tegen een muur of schutting geplaatst wordt. Je kunt ook kijken of je aan oude pellets kunt komen; voorzie ze vervolgens van leuke kussens en je geeft opeens een hele nieuwe uitstraling aan je tuin. Ga je liever voor traditionele tuinmeubelen? Dit hoeft zeker niet saai te zijn; onderzoek welk materiaal je het mooiste vindt. Zo zijn er tegenwoordig ook erg mooie tuinsets van bijvoorbeeld riet, rotan of bamboe. Dit geeft je tuin een mooie natuurlijke uitstraling.
Vergeet de schutting niet

Een schutting blijft vaak vele jaren staan en kan dus op een gegeven moment toe zijn aan vervanging. Als het hout nog wel een tijd mee kan, maar de kleur wat flets is geworden kun je ervoor kiezen om de schutting te voorzien van een nieuwe laag verf. Je zult zien dat dit je tuin gelijk een upgrade geeft! Daarnaast kun je ervoor kiezen om leuke bloembakken aan je schutting op te hangen met nieuwe planten erin.

Het is dan leuk om deze bloembakken speels over de schutting te verdelen. Heb je nog geen schutting? Overleg dan eens met de buren of zij hier ook interesse in hebben. Zoek dan wel een schutting uit van duurzaam hout; dit herken je aan het FSC-keurmerk. Wanneer je hout aanschaft met een dergelijk keurmerk ben je er zeker van dat het van een plek vandaan komt waar gekapt mag worden.

Veel succes en mocht je 1 van onze tips gebruiken dan hoor ik dat graag!

 

💋B


Lees ook:

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang