Close
hele handige tips voor in de keuken

6 x tips voor in de keuken die je eerder had willen weten!

Of je nu een ervaren en doorgewinterde thuis kok bent of een beginnende keukenprinses. Er zijn altijd wel handige tips voor in de keuken die het koken en bakken in de keuken net iets makkelijker maken.

En sommige van deze tips had je misschien graag veel eerder willen weten! Ze maken je tijd in keuken een stuk efficiënter en aangenamer. Van het koken van pasta tot het doseren van de hoeveelheid kruiden. Deze tips voor in de keuken zijn echte gamechangers!

Pasta koken in minder water

Vaak denkt men dat je veel water nodig hebt om pasta te koken, maar dat is niet waar. Het enige wat je nodig hebben, is een pan met net genoeg water om de pasta te bedekken en te koken.

Met de Grohe kokend water kraan kun je de juiste hoeveelheid toevoegen aan de pan en je pasta direct koken. Dit scheelt je veel tijd, omdat je niet hoeft te wachten tot het water eindelijk kookt. En je gebruikt niet onnodig veel water. Als je te veel water gebruikt spoel je het overmatige water weg, waardoor kostbare voedingsstoffen verloren gaan. Probeer het en je zult zien dat je pasta sneller klaar is, en smaakvoller is!

Klokhuis verwijderen van een appel

Appels bevatten een hard klokhuis dat je niet kunt eten. En als je een appel uit het vuistje eet, kun je om deze kern heen eten en de rest weggooien. Maar als je een appel snel en makkelijk wilt snijden, heb je een handige tool die in één keer het klokhuis kan verwijderen.

Maar het kan zelfs ook met een kurkentrekker! Draai de kurkentrekker in het midden van de appel en trek het klokhuis eruit. Zo krijg je een perfecte klokhuisvrije appel die je direct kunt eten of gebruiken voor bijvoorbeeld een lekkere appeltaart.

handige tips voor in de keuken bij het koken

Uien snijden zonder tranen

We weten allemaal hoe irritant het is om uien te snijden. Omdat ze je laten huilen. Maar wist je dat als je een ui in de vriezer legt voordat je hem snijdt, je veel minder last hebt? Naast het feit dat het minder tranen oplevert, is het ook makkelijker om een bevroren ui te snijden, omdat het snijden ervan minder rommelig is.

Kruiden in ijsblok bakjes

Kook jij graag met verse kruiden? Dan weet je dat het vermoeiend en tijdrovend is om ze te hakken en te doseren. Zeker als je haast hebt! Zorg daarom dat je goed bent voorbereid en doe ze in ijsblokjesbakjes met een beetje olijfolie, water of bouillon. Op deze manier heb je altijd de juiste hoeveelheid kruiden bij de hand door slechts een paar blokjes toe te voegen aan het gerecht.

De multifunctionele pizzasnijder

Een pizzasnijder, zoals de naam al doet vermoeden, wordt meestal gebruikt om pizza te snijden. Maar het is ook heel handig om andere dingen mee te snijden! Denk bijvoorbeeld aan wafels, pannenkoeken, groenten en nog veel meer.

Bewaar je aardappelen in het donker

Tot slot! Bewaar je aardappelen nooit in de koelkast of in de buurt van te veel licht. Het licht zorgt er namelijk voor dat de aardappelen glycoalkaloïden aanmaken, die giftig kunnen zijn voor een mens. Bewaar je aardappelen daarom op een koele, donkere plaats, zoals een voorraadkast of keukenla. Op deze manier blijven ze langer vers en veilig om te eten.

Heb jij nog handige tips voor in de keuken?

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang