Close

Als je borsten leeglopen | Eerste hulp bij hangborsten

Uiteindelijk gebeurt het bij de meeste van ons. De zwaartekracht valt aan, de borsten lopen leeg en bij sommige worden ze letterlijk leeg gezogen. De tepels, waar jij je ooit zo voor schaamde omdat ze altijd door je shirtje heen prikten, kijken nu verdrietig naar beneden.

De vrouw en haar ongemakken

Mijn man noemt het ongemakken. Ik noem het een regelrechte ramp. Ik ben nu op zo een leeftijd dat het gewicht er moeilijk af gaat dan het er aan komt. Waar de menstruatie niet meer regelmatig is, en ik mij hartje winter kapot zweet terwijl ik toen het zo een mooi weer was ik thuis zat te rillen onder een deken. De grijze haren prikken op je hoofd, en de rimpels zijn ook hier echt zichtbaar aan het worden.

En dan dus die borsten. Het is alsof al het volume zo mijn buik is ingezakt. Nou weet ik zeker dat ik niet mag klagen want ik zie meiden de helft jonger met borsten tot aan hun navel zodra die push BH uit gaat. Maar ik zie toch enige leegloop. En dat had ik niet. Ik denk tot ergens begin dit jaar mijn tepels nog vrolijk de wereld in keken, en dat het meer halve meloentjes waren in plaats van een soort van ski schans.

Ik ben super dankbaar dat ik gezonde borsten heb. Geef mij maar hangtieten over ongezonde borsten. Maar ik vind het nog steeds vervelend.

Hoe komt het dat de borsten gaan hangen?

Dit kan door zoveel redenen komen! Maar de meest voorkomende zijn toch wel:

 • Een verkeerde BH. Laat je serieus informeren over de juiste maat. Ga naar een goede winkel als de Hunkemöller waar er vrouwen werken met ervaring en expertise. Een goede maat maakt een wereld van verschil.
 • Dieet. Helaas maar waar. Dat afvallen, aankomen en weer afvallen is funest voor de borsten.
 • Zwangerschap. Niet alleen van borstvoeding waar de baby je borsten leegzuigt, ook gewoon het zwanger zijn kan dit doen. Ze kunnen mega groot worden, en dan krijg je dus die leeg loop. Dit is niet bij elke vrouw zo.
 • Sporten. Ook hier, sporten zonder goede BH is echt vragen om hangborsten.
 • Niet genoeg water drinken. Je weet hoe slecht het is voor de huid en je lichaam, ook je borsten doen mee met het geintje van meer water drinken.
 • Aanleg. Hier kun je gewoon niets aan doen. De ene borsten zijn gewoon voller dan de andere. Helemaal als je jong al hele volle borsten hebt, dan gaan deze vaak eerder hangen.

Hoe kom je van die hangborsten af?

Nou niet. Ehm ok, er zijn wel manieren om ze wat voller te doen lijken. Maar als ze leeg zijn, zijn ze leeg, het zijn geen ballonnen die je weer op kunt blazen. Er zijn 2 manieren om ze wel echt voller te maken:

 1. Plastisch chirurgie. Een lift of zelfs opvulling zorgt dat grootste hangers weer pontificaal omhoog staan. Wat fijn is aan ze op te laten vullen is dat ook die huid tussen de borsten of er net boven weer, helemaal strak trekt. Je moet er niet te veel in doen want dan ziet het er niet natuurlijk uit. Maar uit eigen ervaring (van mij moesten er uit want gingen stuk) weet ik dat het echt erg mooi kan zijn. Ik zou het liefst een hele mommy make over doen als ik kon!
 2. Dikker worden. Voor mij geen optie, maar sommige mensen kunnen best een paar kilo meer gebruiken om het 1 en ander wat op te vullen.
 3. Sporten. Door de borstspieren goed te trainen lijkt het vaak al heel anders. Ook heb je dan meestal minder snel last van de rug.

Een andere optie is eventueel BreastGro. Dat zijn capsules die je kunt nemen om de borsten wat op te vullen. Ik hoor hier echt goede resultaten over, en alle beetjes helpen denk ik zo?

De borsten opties groter laten lijken

 1. Draag een goede BH! Het maakt echt een wereld van verschil
 2. Kijk ook naar het type BH. Een voorgevormde BH geeft een andere vorm dan bijvoorbeeld de balconette. En een push up BH zijn er in allerlei verschillende soorten. Een sportBH zonder vulling kan al snel heel plat drukken.
 3. Draag een waisttrainer. Of iets anders wat je taille smaller doet lijken. Hierdoor lijken de borsten opties groter.

Hoe staat het met jouw borsten? Kijken ze nog vrolijk de wereld in, of zijn het gebruikte theezakjes?

Liefs

Judith

Tip! Over hangtieten, vetrandjes en de juiste BH

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang