Ga naar de inhoud

Waar moet je aan denken bij hardloopkleding kopen?

hardloopkleding 1 Waar moet je aan denken bij hardloopkleding kopen?

Voor hardlopen heb je eigenlijk niet veel meer nodig dan een goed paar hardloopschoenen. Toch loopt een spijkerbroek niet prettig, en krijg je van gewone sokken vaak blaren. Een sportsetje aanschaffen is dus wel zo handig, dat zal je loopplezier in ieder geval enorm vergroten! Ben je toe aan (nieuwe) hardloopkleding, dan zijn dit de dingen waar je op moet letten. 

De stof bij hardloopkleding

Wellicht een beetje overbodig, maar het zou zonde zijn als je hier geen rekening mee houdt. Niet elke stof is geschikt voor sporten, bijvoorbeeld omdat ze heel veel vocht vasthouden. Je kleding wordt dan heel zwaar, je krijgt het snel koud en het zal schuren. Kies daarom voor hardloopkleding dat echt verkocht wordt als sportkleding, en niet als huispak bijvoorbeeld.

Zakjes

Veel hardloopbroeken hebben op de achterkant een zakje. Dit is echt super handig! Als je heel veel mee moet nemen onderweg ga je het hier niet mee redden, maar als je licht loopt kun je hier prima mee wegkomen. Dat scheelt weer een belt om je spullen in kwijt te kunnen.

DSC 2275 Waar moet je aan denken bij hardloopkleding kopen?

Hoog model

Zorg bij broeken voor een hoog model, anders loop je het risico dat ze afzakken tijdens het rennen. Een van de grootste ergernissen die ik heb meegemaakt met hardlopen is als je een broek hebt gekocht die je steeds op moet hijsen. Of nog erger: vast moet houden tijdens het rennen.

Schuren

Vooral bij korte broeken lopen vrouwen veel risico op schurende bovenbenen. Het is daarom aan te raden om een korte broek te kiezen met iets langere pijpen, dat scheelt al heel erg veel.

Lange mouwen en een kraag

Zeker als je dit seizoen begonnen bent sta je er waarschijnlijk nog niet bij stil: als het koud is ga je shirts nodig hebben met lange mouwen. Er zijn modellen op de markt met en zonder kraagje. Mijn advies is om voor modellen met kraagje te gaan. Als het namelijk zo koud is dat je lange mouwen wilt is een shirt zonder kraag heel koud op je keel.

DSC 2274 Waar moet je aan denken bij hardloopkleding kopen?

Hardloopsokken

Let bij hardloopsokken kopen goed op of er geen naden zitten, en of het wel echte hardloopsokken zijn. Gewone sneakersokken gaan je namelijk weinig goeds doen, zeker als de afstanden langer worden (en langer is in dit geval al vanaf 5k ongeveer). Dan krijg je geheid blaren. Je hebt zowel hoge als lage modellen sokken, mijn tip is om sokken te kiezen die boven je schoenen uitkomen. Als je dat niet doet loop je het risico dat de sokken niet goed blijven zitten, en dubbel gaan in je schoen.

Prijs

Veel mensen denken dat goede kleding ook gelijk duur moet zijn. Dit is niet waar gelukkig. Je hebt een hoop goedkope merken waar je goede kleding kunt kopen, en dat kost vaak een stuk minder. Winkels als bijvoorbeeld Intersport verkopen zowel goedkope als dure merken, dan kun je zelf vergelijken.

Tip! Momontop schreef een leuk blog over sportkleding tijdens de zwangerschap!

hardloopkleding kopen Waar moet je aan denken bij hardloopkleding kopen?

Tags:

3 reacties op “Waar moet je aan denken bij hardloopkleding kopen?”

  1. Dit komt als geroepen. Ik zit er serieus over na te denken te gaan handlopen. 80% van de tips die je deelt was mij ontschoten. Dank je wel!

  2. Leuk! Een post over hardloopkleding moet ik natuurlijk wel lezen : ) Vooral de tip over de juiste stof kiezen vind ik heel goed. Dat maakt echt heel veel uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: