hardlopen tips - Hardlopen saai? Probeer dit eens!
Healthy Lifestyle

Hardlopen saai? Probeer dit eens!

Als ik vertel dat ik graag hardloop krijg ik heel vaak dezelfde reactie: “ik vind hardlopen saai”. Mensen denken vaak dat hardlopen niets meer is dan op steeds hetzelfde tempo je rondje afleggen, en dat ze zich daarbij stierlijk gaan vervelen. Oke, toegegeven: ik verveel me ook wel eens tijdens een rondje lopen. Maar dat hoeft helemaal niet, er zijn een aantal manieren om je rondje een stuk leuker te maken.

Hardlopen saai? Nu niet meer.

Variatie in je route

Ik snap het wel: steeds hetzelfde rondje lopen is niet leuk. Je kunt je erbij neerleggen dat het saai is, je kunt ook eens een andere route of omgeving opzoeken. Zo liep ik jaren in mijn eigen kleine dorpje, en liep ik enkel en alleen op van die saaie 60-wegen tussen de weilanden. Nu ik ben verhuisd heb ik ineens een bos in de buurt, maar kan ik ook heel stads lopen (en die 60-wegen, die heb ik ook nog steeds). Ik kan dus heerlijk varieren in mijn route.

Variatie in je training

Je kunt natuurlijk ook steeds andere trainingen doen. Je standaard rondje, een keer een intervaltraining of een fartlektraining. Bovendien kun je ook eens een nieuw schema downloaden of iemand anders laten bepalen wat je doet.

Zoek een loopmaatje

Alleen lopen is natuurlijk een stuk minder gezellig dan samen lopen. Op internet kun je heel goed loopmaatjes vinden (op facebook is er een specifieke groep voor), maar je kunt je natuurlijk ook aansluiten bij een loopgroep. Wil je liever met een bekende lopen, maar doet diegene niet aan hardlopen (of hebben jullie een heel andere snelheid), dan kun je ook vragen of iemand op de fiets meegaat. Heb je ook gelijk een slachtoffer voor je flesjes water.

Wedstrijden

Inschrijven voor wedstrijden geeft vaak een enorme motivatieboost. Het geeft een andere sfeer aan de trainingen, omdat je gerichter traint. Daarnaast blijft de adrenalinekick van een wedstrijd wel een tijdje hangen, waardoor je het hardlopen de tijd erna ook veel leuker vind. Oh, en de hersteltraining na een wedstrijd: heerlijk!

Gebruik je telefoon

Onze mobiele telefoons, het schijnt dat we er maar liefst 300 minuten per dag naar kijken. Als bovenstaande tips echt niet helpen om je rondje lopen minder saai te maken, kun je altijd je goede vriend inschakelen. Muziek, Netflix, Whatsapp, bellen, allemaal manieren om jezelf te vermaken. Het gaat allemaal net wat minder makkelijk dan wanneer je op de bank zit, maar het kan wel. Bovendien kan het de manier zijn om ongegeneerd te Netflix-en terwijl je er eigenlijk geen tijd voor hebt.

Met deze tips is hardlopen nooit meer saai - Hardlopen saai? Probeer dit eens!


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen. 

10 Reacties

 • Carli

  Ik vind persoonlijk hardlopen verschrikkelijk. Ik krijg er zo’n lelijke rode tomatenkop van. En ik kan het ook gewoon niet goed. Ik heb sinds kort een loopband gekocht en ik moet zeggen dat ik nu wel meer loop dan anders. Gewoon al het feit dat niemand me kan zien doet wonderen 🙂

 • Gabriëlle ~ GlobeGirl

  Ik vind hardlopen echt saai! Ik ga deze tips zeker gebruiken en misschien ga ik het dan ooit nog eens leuk vinden. Het liefst wil ik lekker kletsen maar dan raak je zo snel buiten adem, althans ik dan 😛

 • Tine

  Altijd al een bloedhelel gehad aan lopen maar ben sinds kort verhuisd en het uitzicht hier is zo prachtig dat ik het best wel nog eens wil overwegen, zeker met jouw tips erbij!

 • Miss K

  Dit zijn idd goeie tips. Enkele jaren geleden ( voor mijn rugproblemen ) liep ik idd wat wedstrijden en dat was een prima stimulans om te blijven trainen

 • Chantal

  Hardlopen trekt mij persoonlijk niet echt. Ik ben vorige week begonnen met Grit training. Krachttraining in een groepsles. Ook wel erg leuk.

Ik hoor graag wat jij van mijn blog vind, laat je een reactie achter?

%d bloggers liken dit: