5 Dingen die je als hardloper echt moet proberen

beginnen met hardlopen

Als hardloper maak je toch wel de meeste kilometers in je eigen omgeving. Daarnaast hoor ik van veel lopers dat het echte gewoontedieren zijn. Ze lopen vaak dezelfde rondjes, in ongeveer hetzelfde tempo. Dan hoeven ze niet na te denken, gedachten op 0 en gewoon lekker rennen. Dat is natuurlijk helemaal prima, maar je loopt zo wel het risico op een hardloopsleur. En daar kom je nu eenmaal makkelijker in dan er weer uit! Om een beetje variatie aan te brengen én je lichaam eens een andere prikkel te geven dan het is gewend, vandaag een artikel met 5 dingen die je als hardloper echt moet proberen. 

Loopscholing

Ik begin met loopscholing. Ik moet bekennen, ik heb het nog nooit gedaan. Ik heb er nooit het belang van in gezien en dacht dat hardlopen niet meer was dan gewoon rennen. Dat eigenwijze gevoel ben ik nu kwijt, en daarom zou ik graag een keer loopscholing willen doen. Dat leert je namelijk om met een goede techniek te lopen. Niet alleen verminder je daar de kans op blessures mee, je leert er sneller lopen, maar ook vooral veel efficiënter. Met dezelfde energie meer kunnen bereiken, dat klinkt goed!

Heuveltraining

Heuveltraining is echt naar.. maar dan op de goede manier. Reken maar op brandende spieren, longen die via je mond naar buiten willen komen en de hartslag die je van verre nog kunt zien. Nee, makkelijk is het zeker niet. Maar geloof mij, het is een fantastische afwisseling op je standaard rondje en het geeft echt een heel andere trainingsprikkel dan je gewend bent van vlakke stukken. Het is dus ook nog eens ontzettend goed om te doen. Het schijnt zelfs zo te zijn dat je daarmee de spieren traint die je gebruikt bij sprinten, dus dat is al helemaal fijn.

hardloperLopen zonder tijd

Veel hardlopers zijn cijfertjesfreaks. Daar bedoel ik mee dat ze altijd met een app of horloge lopen om te weten hoe ver ze al zijn, hoe snel ze lopen of hoe hun hartslag is. Hoewel het heel goed is om inzicht te hebben in je eigen prestaties, kan het ook enorm bevrijdend zijn om eens zonder die gegevens te rennen. Gewoon lekker lopen, genieten van de omgeving, misschien zelfs van het weer en je niet bezighouden met bepaalde doelen. Hoewel mijn gevoel altijd ‘nee’ schreeuwt bij dit soort ideeĂ«n, vind ik het tijdens het lopen wel heel prettig.

Lopen op vakantie

Een leukere manier om je vakantiebestemming te leren kennen is natuurlijk in de hardloopschoenen. De nieuwe omgeving zorgt voor een nieuwe trainingsprikkel en je kunt meer kilometers afleggen in minder tijd dan wanneer je gaat wandelen. Bovendien geeft het echt een boost aan je schema om eens van omgeving te wisselen. Geloof mij, het is het proberen waard!

Bootcamp

Voor hardlopers is krachttraining heel erg belangrijk. Een probleem, hardloper worden meestal hardlopers omdat ze niet in een sportschool met gewichten willen spelen. Een goed alternatief is bootcamp: in de buitenlucht, soms met een beetje rennen en toch aan je spieren werken.

Wat vind jij dat hardlopers echt eens moeten proberen? 

zo voorkom je sleur bij hardlopen - tips

foto’s hardlopers van shutterstock


Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like

  1. Yvonne

    Je langste duurloop Ă©xtra rustig lopen. Niet alleen is dit juist erg goed, maar het haalt ook het ‘vermoeiende’ van het lopen af. De drempel is veel lager als je weet dat je ‘even een half uurtje/uurtje rustig gaat hardlopen, met comfortabele hartslag’ dan wanneer je weet dat je een half uur kapot moet gaan… Works for me!

%d bloggers liken dit: