Meteen naar de inhoud

Heb je scheve tanden op latere leeftijd gekregen? Hier 3 tips om het te verhelpen!

Heb je scheve tanden op latere leeftijd gekregen

Sommige volwassenen hebben als kind een mooi gebit, maar krijgen op latere leeftijd toch last van scheve tanden. Het kan een van de redenen zijn om te besluiten om niet meer te glimlachen. Zonde, want met je glimlach kun je je goedkeuring geven, je emotie laten zien en ben je zelfverzekerder. Daarom is het goed om iets aan je scheve tanden te laten doen. Ook op latere leeftijd zijn er nog voldoende manieren om scheve tanden te verhelpen. De eenvoudigste manier om dit probleem te verhelpen, is door een beugel te dragen. Maar die hoeft niet iedereen te zien.

Tips tegen scheve tanden

Heb je last van scheve tanden op latere leeftijd? Dan zijn er volgens drsmile.nl verschillende manieren om daarvan af te komen. De meest efficiënte manier om dit probleem op te lossen, is door een beugel aan te laten meten. Je kunt dan denken aan een slotjesbeugel of een doorzichtige beugel. Met de laatste optie kun je scheve tanden verhelpen, zonder dat iedereen ziet dat je een beugel draagt.

Neem een slotjesbeugel

Als volwassene krijg je meestal het advies om een vaste beugel te dragen. Over het algemeen duurt de behandeling met de beugel tussen de twee en drie jaar, afhankelijk van de scheefgroei van je tanden. De metalen slotjesbeugel is altijd zichtbaar. Het is een belangrijke reden voor veel volwassenen om daar niet voor te kiezen. Je kunt ook kiezen voor een keramische beugel. Daarbij zie je de beugel minder goed zitten, omdat deze mee is gekleurd met de kleur van je tanden. Maar deze beugel is wel fors duurder in de aanschaf.

Heb je scheve tanden op latere leeftijd gekregen Hier 3 tips om het te verhelpen!

Maak gebruik van een doorzichtige beugel

Wil je weer rechte tanden, maar niet laten merken dat je een beugel draagt? Een doorzichtige beugel verhelpt scheve tanden bij volwassenen. Zo’n beugel wordt volledig op maat gemaakt. Eerst dien je daarvoor een 3D-scan van je gebit te laten maken. Daarna wordt de beugel gefabriceerd. Deze beugel is volledig doorzichtig en je kunt hem ook gemakkelijk weer in- en uitnemen. Het voordeel van de doorzichtige beugel, is dat niemand het kan zien. Bovendien duurt de behandeling ook een stuk korter, want er is binnen 3 maanden al een klein resultaat zichtbaar. Bovendien is deze keuze relatief betaalbaar.

Goede mondhygiëne toepassen

Tot slot is het belangrijk om je tanden goed te onderhouden. Zeker als je een beugel draagt, is het erg belangrijk om goed te poetsen voor een goede mondhygiëne. Zo kun je voorkomen dat er etensresten onder je beugel blijven zitten, waardoor je kans loopt op gaatjes en andere tandproblemen. Poets daarom minimaal twee tot drie keer per dag en doe dit op de juiste manier!

lees ook Wel je tandenpoetsen voor het slapen gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: