Close

Heb je verzekeringen voor buiten eigenlijk nodig?

Het weer wordt weer wat beter, het zonnetje schijnt weer wat vaker, tijd om weer vaker naar buiten te gaan! Je zult al snel merken dat je toch even je middag koffie in de zon drinkt in plaats van op de bank binnen of dat je je toch even het zonnetje in verplaatst om de laatste werkdingen af te maken. Je zult er op die manier misschien niet stil bij staan, maar je neemt best wat waardevolle spullen mee naar buiten. Hoe verzeker je deze spullen hier voor? 

Heb je verzekeringen voor buiten eigenlijk nodig

Je tuin of balkon verzekeren

Dat je je huis goed verzekerd is meer dan logisch en doe je eigenlijk standaard. Maar heb je er ooit bij stilgestaan en nagedacht hoe de spullen in je tuin of op het balkon verzekerd zijn? Hier kun je je verdiepen in de opstal- en inboedelverzekering.

Deze verzekeringen zijn er niet alleen voor de spullen in je woning, maar ook dekken deze bepaalde zaken rondom je huis. Zo ben je met een opstalverzekering verzekerd voor alle zaken die aan je woning vastzitten of op jouw grond staan. Niet alleen de woning zelf wordt hiermee bedoeld, maar ook de dingen zoals je schutting of tuinhuisje. De inboedelverzekering daarentegen is juist weer voor de losse spullen. Voor de tuin of op het balkon heeft deze dus betrekking op je zonwering en je tuinmeubels. De meeste zaken voor je woning zijn met deze 2 verzekeringen goed gedekt. 

Andere verzekeringen

Naast deze 2 verzekeringen zijn er ook nog aanvullende verzekeringen die je kunt afsluiten voor je tuin of balkon. Als je bijvoorbeeld een hond hebt en hij ontsnapt naar de tuin van de buren waar hij lekker is gaan graven en wat mooie bloempotten heeft gesloopt. Hier gaan de buren niet blij mee zijn. In dit geval zou een aansprakelijkheidsverzekering deze dekking kunnen bieden. Als je de woning zelf gekocht hebt, kan een rechtsbijstandverzekering ook slim zijn. Mocht er een conflict ontstaan met een aannemer of met de buren over de erfafscheiding, zal deze verzekering je ondersteuning bieden. 

Aparte gevallen

Er zijn altijd dingen die kunnen gebeuren die niet geheel verwacht zijn. Zo kan er iets van je balkon of uit de tuin gesloten worden of dat een zware storm je schuur of schutting kapot maakt. Het kan zijn dat de verzekering een andere dekking hierbij biedt. Als er iets gestolen wordt, zal dit in veel gevallen onder de inboedelverzekering vallen, maar wat er precies wel gedekt wordt en wat niet kan per verzekeraar verschillen. Controleer dit dan ook altijd goed vooraf!

lees ook 5 handige verzekeringen voor vrouwelijke ondernemers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang