Close

Heerlijk naar buiten in de herfst doe je met deze tips!

De herfstvakantie staat alweer bijna voor de deur en dus is het tijd om plannen te maken. Heb jij al iets geboekt en ga je weg of blijf je lekker thuis en ga je het daar gezellig maken?

Feit is dat de herfst staat voor lekker buitenzijn met een dikke jas en leuke dingen doen, of dat nu op vakantie is of niet. Heb je nog wat inspiratie nodig? Wij geven vandaag leuke tips voor buiten!

 

Wandelen buiten in de herfst

Het is oh zo standaard misschien, maar wandelen is wel een heel fijn tijdverdrijf in de herfst. Ga lekker het bos in en kies daar een fijne lange wandeling uit. Geniet hierbij van de kleuren van de natuur, want juist in dit seizoen is er vanalles te zien. Van gekleurde bladeren aan de boom, eikels en kastanjes die uit de bomen vallen, maar ook dieren die zich af en toe laten zien. Neem je telefoon  mee en maak een paar mooie kiekjes. Nog een tip: doe goede schoenen aan die vies mogen worden en een lekkere dikke jas met sjaal. In het bos kan het koud zijn en als het geregend heeft wat drassig.

 

Fietsen is heerlijk!

Hou je meer van fietsen? Stippel dan een leuke fietstocht uit. Dat kan door de natuur, maar ook door dorpjes of zelfs steden. Het ligt er natuurlijk een beetje aan waar jouw voorkeur naar uit gaat.

Een route uitstippelen is heel eenvoudig, want je kunt gebruik maken van het knooppunten netwerk. Hiermee bepaal je zelf jouw route en kun je hem zo groot of klein maken als je wilt. Kijk ook goed naar fijne stopplekken onderweg waar je heerlijk kunt opwarmen met een lekkere kop koffie of thee en misschien wel een lekker stukje gebak voor erbij!

Tip! Denk eens aan de handige Thule fietsendragers waarmee je de fietsen mee kunt nemen op de auto naar een verdere locatie. Ook als je bijvoorbeeld een nieuwe route wilt proberen maar niet meteen 80km wilt fietsen.

 

Naar buiten in de herfst

E-chopper

Wil je eens iets unieks beleven? Ga er dan op uit met een e-chopper. Dit is een soort van brommer op elektriciteit en ziet er heel tof uit. Het geeft een uniek gevoel om zo heerlijk te toeren door de mooie landschappen.

E-choppers kun je tegenwoordig op allerlei plekken huren voor een paar uurtjes of een hele dag. Vaak krijg je er routes bij, maar je kun deze natuurlijk ook zelf verzinnen. Ga er met een leuk gezelschap op uit en geniet.

Picknicken

Heel speciaal in de herfst is picknicken. Dit kun je overigens ook combineren met bovenstaande ideeën, want je kunt natuurlijk makkelijk een rugzak of picknickmand meenemen op de fiets etc. Kies een speciaal plekje uit waar vanalles te zien valt en het ook lekker rustig is. Let wel op dat de ondergrond niet nat is, want dat zit niet lekker. Neem allerlei lekkers mee dat je thuis hebt voorbereid. Wat dacht je van een fijne warme soep in thermosflessen met vers brood. Mmm! Nu al zin in, jij niet?


 

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang