Heerlijk wandelen en genieten in Trentino

In de valleien en bergen van de Trentino in de Noord-Italiaanse regio zorgen de fruitbomen en vele bloemen voor een kleurrijk schouwspel. Trek je wandelschoenen aan en ontdek de gulden boterbloemen van Baldo, de appelboomgaarden van Val di Non en de wilde orchideeën van Val di Fiemme.

Wandeling langs de boerderijen en bloemen van Monte Baldo

Aan de oostoever van het prachtige Gardameer ligt de indrukwekkende Monte Baldo. Omdat er op de hellingen meer dan 600 soorten planten en bloemen groeien, stond dit bergmassief in de middeleeuwen bekend als Hortus Italiae – de tuin van Italië.

De vier routes van de wandeling langs de boerderijen en bloemen van Monte Baldo zijn perfect voor wie graag een wat langere wandeling maakt. Op deze duurzame routes op grote hoogte ontdek je de verschillende kleurrijke bloemsoorten die dit berggebied karakteriseren.

De meest spectaculaire bloemweiden kun je bewonderen tijdens een wandeling van de Graziani berghut richting Malga Campo, Bocca Paltrane en ten slotte de Malga Campei in Val Paròl. Tijdens deze wandeling kom je langs uitgestrekte velden met gulden boterbloemen. Onderweg rust je in de gezellige berghutten uit met een kopje heerlijke cappuccino of ijskoud biertje.

De bloemenzee van Val di Non

Met de komst van de lente verandert de natuur razendsnel: de Val di Non, de vallei van de appels, verandert eind april in een paar dagen van een groene vlakte in een helderwitte en zachtroze bloemenzee. In de buurt van Cles, de hoofdstad van de vallei, loopt een drie kilometer lange wandelroute door de appelboomgaarden die voor iedereen geschikt is. Je hebt tijdens de wandeling een prachtig uitzicht over het meer van Santa Giustina en je loopt naar het majestueuze kasteel Cles, dat bovenop een heuvel ligt.

Ook kom je langs het pittoreske gehucht Maiano. Vanuit het kerkje dat aan Sint Peter en Sint Paul gewijd is, heb je een schitterend uitzicht over de vallei. Terug in het centrum van Cles kun je op de Via Romana het Palazzo Assessorile met prachtige fresco’s bezoeken.
Trentino

Vanille en chocolade in Val di Fiemme

Bij Passo Lavazè in Val di Fiemme, op de grens tussen Trentino en Alto Adige, kun je in het voorjaar wilde, geurende orchideeën bewonderen. Al wandelend snuif je de geur van vanille en chocolade op, die van de Nigritella Rubra en de Nigritella Nigra afkomt. Maar er groeien hier nog veel meer prachtige bloemen en planten.

Op de Corno Bianco bloeit in juni bloeit bijvoorbeeld de Rododendron irsuto, met zijn karakteristieke harige bladeren. De Drosera intermedia, een tentakelachtige vleesetende plant, groeit op 1780 meter hoogte in de veenmoerassen van de Altopiano di Lavazé. Tijdens de wandeling van Passo di Lavazè naar de top van Pala Santa verken je deze prachtige, kleurrijke omgeving. Je loopt van de hoogvlakte van Lavazè naar het sparren- en dennenbos dat helemaal doorloopt tot aan Tombole. Vanaf de top heb je een schitterend uitzicht over de omliggende bergketens.

Voor meer informatie kijk op www.visittrentino.infoself care vlog banner youtube

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
Scroll naar boven