Close

Een heerlijke avond routine om beter te slapen

Wat kan slapen toch heerlijk zijn! Als het lukt. Met de opvliegers, huilende kindjes, stress en een benauwde kamer bijvoorbeeld lukt het allemaal minder dan je zou willen. Hieronder een fijne avond routine die kan helpen om lekkerder te slapen. 

Uiteraard is dit geen vervanging voor medische hulp, maar gewoon tips waardoor je misschien net wat lekker kan slapen. 

1 Probeer een slaapmasker

Misschien het gevoel van iets over je ogen te trekken (en nog steeds kan ademhalen), het echt helemaal donker voor jezelf te maken en je af te sluiten voor alles. Sommige slaapmaskers hebben een lekkere geur, of bijvoorbeeld een satijnen voering die weer anti-aging is. 

2 Haal de druk van het slapen af.

Dit klinkt tegenstrijdig maar als je al naar bed gaat van dat je niet kan slapen is de kans groot dat je ook niet kan slapen. Probeer eigenlijk meer je rust te nemen. Slaapmasker op, meditatie op je koptelefoon. En laat je hoofd gaan. Je gedachten alle kanten op, en je krijgt vanzelf je rust en wie weet val je zelfs in slaap!

Een heerlijke avondroutine om beter te slapen

3 Knap je slaapkamer op

Zorg dat het een plek is waar je graag wilt zijn. Met een fijn dekbed en zachte kussens. Niet te fel licht, maar warm licht. Misschien kun je zelfs een kussen spray in de koelkast doen en die voor je gaat slapen een beetje op je kussen sprayen. Dit maakt de kussen heerlijk koel en fris. 

4 Maak het naar bed gaan niet iets wat je even snel doet, maar maak er echt een momentje van.

Haal die lekker zachte pyjama, of maak een bakje verse thee. Het hele thee ritueel is vrij rustgevend, en die geur is dan heerlijk naast je bed. Doe wat langer over het tanden poetsen of je gezicht reinigen. Geniet van een luxe bodylotion na het douchen. Borstel je haar 100x. 

5 Zorg voor een frisse kamer.

Zet een raam open als het niet regent. Hou de temperatuur wat lager. De thermostaat honeywell round kun je op de perfecte temperatuur zetten zodat het niet te koud of te warm is in de kamer. In de zomer is zo 

6 Leg die telefoon weg.

Pak een boek en ga weer eens ouderwets lezen. Het maakt de hersenen moe in plaats van actief. Geen ingewikkeld leerboek, maar misschien ouderwetse literatuur of een simpel doktersromannetje.

7 Houd de kamer netjes.

Wanneer je kunt haal de zooi onder je bed weg. Doe wat scented melts in de kast of zeepjes. Ze zorgen dat je kleding en de kamer heerlijk ruiken. De kleding netjes en georganiseerd in de kast geeft een rustig gevoel. Maak ook altijd je bed even goed op. Het stapt serieus lekkerder in!

8 Een slaaplampje met geluid

Mijn puber dochter sliep ontzettend slecht. Sinds kort heeft ze een lampje met verschillende geluiden. Het geluid van de zee en het zachte roze licht zorgen ervoor dat ze minimaal 2 uur eerder slaapt dan normaal. 

9 Werk met je eigen slaaptijden

Ik wordt ontzettend onrustig dat iedereen je nu oproept om 5 uur op te staan want dan ben je productiever. En dat werkt vast en zeker voor heel veel mensen. Maar de 1 slaapt beter om 23.00 en wordt wakker om 7.00 en de ander om 21.00 en wordt wakker om 5.00. Probeer voor jezelf eens te kijken wanneer jij nu echt moe wordt. Maak gebruik van die tijden, dan slaap je echt veel beter. 

10 Beweging

Ga niet keihard sporten voor het slapen gaan, maar wat beweging kan geen kwaad. Een lange wandeling, zwemmen, of een yoga routine kunnen je echt helpen beter te slapen. 

 

Ik hoop dat deze tips om te slapen helpen!

 


Lees ook:

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang