Close
lounge plek in de tuin

Zo maakten wij een heerlijke lounge plek van onze tuin

Waar ik eerst altijd dacht hoe ik de tuin zo kindvriendelijk mogelijk moest maken, zijn ze nu oud genoeg om liever een lekkere hangstoel te hebben dan een glijbaan en een schommel. Onze tuin is nu wel een plek geworden om even bij te komen. Het is een heerlijk lounge plek geworden.

Heel eerlijk zat ik eigenlijk maar weinig in de tuin. Het was echt een plek om te BBQen, voor de kleine om te spelen met haar vriendinnetjes en een zwembad op te zetten. Mijn moestuintjes mislukken met een ongekende passie. Doordat wij vorig jaar natuurlijk verplicht meer thuis waren met zijn allen en je ook nergens heen kon zijn we de tuin gaan aanpassen om er ook gewoon relaxed te kunnen zitten.

relaxed in de tuin

De tuin aanpassen naar een rustige lounge plek

Zo zijn we allereerst begonnen met mijn mislukte moestuintjes weg te halen en hebben we heel veel munt en ander onkruid daarvoor in de plaats gezet. Bloemetjes heb ik geprobeerd maar ook dat was geen succes. Onkruid heeft weinig onderhoud nodig en staat lekker groen en heeft ook wat bloemetjes. Ik wilde namelijk absoluut geen stenen tuin. Het is wel betegeld, maar als het aan mij ligt komt er overal natuurgras en lekker groen. Ik hou daar echt van. Het is even kijken naar de soorten graszaad en dan  kunnen we gras zaaien!

Vrijwel al het speelgoed behalve ballen, schepjes en springtouwen zijn nu uit de tuin. We plaatsen natuurlijk nog wel een klein zwembadje, en ach  met een cocktail erbij voelt dat net als vakantie.

De schutting hing half uit elkaar en daar zit nu bamboe tegen aan. Het staat heel natuurlijk en straalt iets van rust en natuur uit. Heel fijn. Onze loungeset is van wicker en dat lijkt heel natuurlijk, maar is wel heel stevig. Daar hebben we lekkere kussens op, en zachte doeken om op te liggen. Dit staat ook wat gezelliger.

hangstoel in de tuin

De perfecte lounge hangstoel

Een echte must have in een tuin is toch wel de hangstoel. Hier wordt je alleen al zen van als je er naar kijkt. Deze wicker witte hangstoel is van Kees Smit tuinmeubelen en zijn we echt heel blij mee. Van zachtjes schommelen wordt je heel rustig en het is dan ook onze favoriete plek in de tuin geworden. De kussen zijn heel dik en zacht dus je kunt er echt even je meditatie momentje in hebben. Heel vroeg in de ochtend is het doodstil en hoor je alleen de vogels fluiten. Wat is een beter moment dan zo rustig met een kop koffie lekker wakker te worden? Wij zijn alle 4 zo ontzettend druk en aanwezig, dat een rust moment echt opgezocht moet worden.

En zoals je op de foto kunt zien kan zelfs het drukste kind niet wakker blijven… en weten allemaal wel hoe gezond het is om in de buitenlucht te slapen. Het is toch heerlijk om zo even helemaal te ontsnappen van de buitenwereld en te ontprikkelen in je eigen oase? Die lounge plek was voor ons echt nodig.

kind slaapt


Lees hieronder voor meer selfcare tips:

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang