Helemaal hip voor in huis: retro lampenpitten!

Het is weer die heerlijk knusse periode waar je lekker veel binnen zit, mooie lampen aan, en de kachel op standje oven. Lekker retro en weer helemaal in zijn de lampenpitten met zichtbare gloeidraad. Meer daarover lees je hieronder.

Oktober is achter de rug. De klok is inmiddels verzet en het is wintertijd. Vind jij de herfst en de wintertijd ook zo gezellig altijd? Lekker binnen, knus met de verwarming of (beter nog) haard aan.

Heerlijk avonden lang filmpjes kijken, gezellig lang tafelen en oneindig uitslapen in je warme bedje. De herfst is traditioneel ook het seizoen waarin veel mensen met hun interieur bezig gaan. Het moet gezelliger, knusser, warmer en huiselijker worden. Onze gouden tip? Retro lampenpitten met zichtbare gloeidraad!

Wat zijn dat dan?

Ze zijn weer helemaal in: kooldraadlampen. Maar dan in een modern jasje, dus de look-a-likes. Want echte ouderwetse kooldraadlampen zijn energieverslinders. Het zijn de voorlopers van gloeilampen zoals we die kennen.

Waarom ineens weer hip?

Kooldraadlampen hebben iets gezelligs. Iets warms. En daarom zien we ze steeds vaker weer in interieurs. Niet alleen thuis, maar ook in café’s, hotels en koffiebars zijn kooldraadlampen populair.

gloeilampZijn ze ook een beetje energiezuinig?

Echte kooldraadlampen zijn niet meer toegestaan binnen Europa. Bovendien is het onverstandig om, indien je nog wel aan kooldraadlampen kan komen, ze te gebruiken. Ze zijn allesbehalve energiezuinig. De Kooldraad-look-a-likes die je tegenwoordig veel ziet worden gemaakt met een versterkte gloeidraad welke niet van de oude “echte kooldraad” te onderscheiden is.

Waar te koop?

Vind jij ze ook zo prachtig, die gloeidraadlampen/kooldraadlampen? Dan raden we je aan om even naar de Kwantum, Xenos, Leenbakker of bouwmarkt te rijden. Daar verkopen ze de look-a-likes voor een paar euro per lamp. Ze komen het beste tot hun recht in een lamp waarin de lichtbron duidelijk bloot ligt en dus te zien is.Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like

  1. Vlijtig Liesje

    Ik vind het een leuke lamp inderdaad. En ook nog wel educatief verantwoord voor kinderen, omdat je de draden zo ziet zitten.

%d bloggers liken dit: