Help, ik ben zo opgeblazen!

Wat te doen tegen een opgeblazen buik

Een onderwerp waar ik veel vragen over krijg is dat opgeblazen gevoel. Het gebeurt ons allemaal, alleen bij de 1 wat erger dan de ander.

Gefeliciteerd! Hoe ver ben je?

Het is bijna gênant dat mensen nog steeds niet weten dat je niks tegen een vrouw zegt tot ze er zelf over begint. Maar oké.

Soms eet je het verkeerde en zie je er inderdaad uit alsof je elk moment van een tweeling kunt bevallen. En dan heb ik het niet over die schattige buikjes die sommige influencers met alle geweld naar buiten drukken en dan zeggen dat het normaal is, terwijl jij je tenen zonder enige moeite niet eens kunt zien.

Soms ben je zo opgeblazen dat het pijn doet. Dat je geen adem meer krijgt, en niet meer weet waar je het zoeken moet. Nou helpt bij de 1 een Rennie, voor de ander niet.

Tips tegen het opgeblazen gevoel

Alweer drinken?

1 Ding waar ik mij schuldig aan maak is te weinig drinken. En als ik al genoeg drink dan is de helft prik en/of suiker. Je raad het al, het maakt alle verschil in de wereld. Minimaal 2 liter water of ongezoete (kruiden of groene) thee zou je per dag moeten drinken om heel veel van je ongemakken te voorkomen. Je kunt dan wel 100 verschillende medicijnen nemen, als je niet genoeg drinkt help je het lichaam niet te herstellen.

Helaas werkt prik en suiker vreselijk op iemand die snel opgeblazen is.

Wat te doen tegen een opgeblazen buik

Minder eetmomenten op een dag

Veel mensen doen aan Intermittent Fasting om het opgeblazen gevoel te voorkomen. Dit kan zeker werken. Ik had er ook baat bij tijdens het sportvasten, en tijdens de overgang helpt dit je ook leerde ik tijdens de cursus over de overgang en voeding bij Fittergy.
Het is wel een ding wat voor de 1 werkt en voor de ander niet. Ik heb zelf eigenlijk jarenlang niet ontbeten omdat ik letterlijk ziek werd van de buikpijn daarna. Sinds een maand ongeveer eet ik havermout of neem ik een sapje/smoothie. Dit koste mij heel veel moeite en in het begin was ik kotsmisselijk. Maar in de loop van de tijd zag ik dat ik minder eet over de dag, betere keuzes maak en uiteindelijk minder opgeblazen ben. Nu zo met de feestdagen gingen alle goede gewoontes rechtstreeks de kliko in en lig ik op bed met een buik die strak staat en pijn. Back to normal snel dus weer.

Houd een eetdagboek bij

Belangrijker dan wanneer je eet is echt wat je eet. Een week lang alles heel goed bij houden kan je nieuwe inzichten geven. Het is ook nog wel eens zo dat wat nu prima is, over een paar jaar opeens niet meer werkt voor je lichaam. Op zo een moment kun je besluiten bepaalde ingrediënten wel of niet uit te sluiten, of er gewoon voor te gaan en ervan te genieten.

Ik bijvoorbeeld ben dol op cola en op chocola. Helaas mijn lichaam niet. Van chocola krijg ik zo veel buikpijn en eindig ik huilend op de wc dat ik het vrijwel niet meer eet. Van lactose vrije chocolade melk heb ik weer minder last dus dat is mijn alternatief. Cola en andere prik geven letterlijk gas in mijn buik. Hoe meer ik drink hoe langer ik opgeblazen blijf. Ook bonen, noten en fruit als kiwi werken niet bij mij. Ui kan ik gekookt prima tegen, rauw zorgt voor een mega zwelling.

Gember tegen een opgeblazen buik

Dat gember helpt tegen misselijkheid wist ik, maar het werkt dus ook tegen het opgeblazen gevoel, buikpijn en je maag te beschermen. Doe een stukje in de thee, de kippensoep, of in je smoothie. Ik weet nog op Ibiza toen ik nog regelmatig een kater had, kreeg ik bij een ontbijt tentje altijd een groot glas verse sinaasappelsap met veel gember en dan voelde ik mij meteen een stuk beter.

Wat ook erg fijn is voor je buik zijn selderij sticks, verse munt, een groene appel en een stukje gember in de slowjuicer. Je hebt dan echt een fris sapje.

Wat doe jij tegen een opgeblazen buik

Lees ook:

Wat te doen tegen een opgeblazen buik


ageology banner Help, ik ben zo opgeblazen!

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥