Zoals jullie nu wel weten. Ik heb een Marokkaanse achtergrond, daarnaast ben ik ook nog getint. Ik ben gezegend met kroeshaar/bos krullen. Ik zal daar volgende keer dieper op in gaan want dat is ook een hele strijd geweest om mijn natuurlijke haar te accepteren.

Het Henna haarmasker

Graag wil ik dus ook de vrouwen bereiken met een multi achtergrond. De volgende tip heb ik van mijn Marokkaanse tantes gekregen. Het is echt een verrijking om te mogen genieten van meerdere culturen. Vooral omdat er in de Marokkaanse cultuur zoveel wordt gewerkt met natuurlijke producten voor huid en haar. Daar ben ik uiteraard helemaal voor.

Heb jij genoeg om je haar elke  keer bloot te stellen aan haarverf?. Wellicht dat je hier iets aan hebt:

hennahaarmasker2Henna haar masker/verf:

  • – 2 henna kleuren, 3 eetl per henna kleur
  • – Groene thee zakje laten intrekken
  • – Nescafe 2 zakjes of 1 eetl
  • – Honing 2 eetl
  • – Yoghurt 2 eetl
  • – Roomboter 2 eetl ( zacht)
  • – Cacao 3 eetl
  • – 2 eieren
  • – Eetl azijn

Alles goed mengen totdat het een glad papje wordt. Je haar helemaal ermee insmeren. Wikkel je haar daarna in plastic folie. Smeer je oren wel in met olijfolie (kokosolie of een beetje vaseline kan ook) anders trekt de kleur in je oren. Smeer ook een beetje om de rand van je gezicht voor de zekerheid. Het henna haarmasker moet je 4 uur laten intrekken en dan uitwassen. Plan dit dus niet vlak voordat je de deur uit moet.

Het is een goede optie als haarverf, het dekt echt de grijze haren op een natuurlijke manier. Herhaal dit liefste elke week. Je zal zien dat op gegeven moment je haar zo gewend raakt aan het masker dat je het steeds minder hoeft te herhalen.

Kijk wel goed welke henna kleur bij jou past, het is namelijk wel redelijk permanent.

Succes ladies!

Lees ook over mooie krullen!


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥ 
Spread the love