Close
Voel je snel weer beter met deze tips tegen de herfstdepressie

Met deze tips kun je herfst depressie voorkomen!

Het word weer sneller donker, het is koud buiten en nat. Wat een verschil met die heerlijke zomerdagen zeg. Voor sommigen is dit even enorm schakelen. Maar gelukkig zijn er genoeg dingen die helpen om een herfst depressie te voorkomen en juist helemaal in de herfst stemming te komen. 

Herfst in de keuken

Gelukkig is de herfst echt de tijd voor comfort food. Denk aan een lekker romige pompoen curry. Trust me dit is echt mega lekker. Ik heb het recept via simpele recepten van boodschappen.nl en die is super makkelijk om te maken. Of wat dacht je van een pompoen soep? En ik ben dol op een stoofpotje met (vega )stoofvlees, zoete aardappel, wortel en stukje ontbijtkoek om het lekker dik te maken. Ik heb hier een lekker recept voor een stoofpotje tegen depressie. Het punt met bepaalde gerechten en ingrediënten is dat ze heel veel effect op je stemming kunnen hebben. Dit is bijvoorbeeld waarom de pumpkin spice latte zo populair is. Niet alleen de geur en smaak, maar de pompoen geeft een stofje af waardoor je blijer voelt.

De donkere dagen; voel je snel wat beter met deze tips

 

Pumpkin spice latte

Het  hipste herfstdrankje van het jaar kunnen we wel stellen. Een lekker warm drankje om te drinken maar die geur is ook hemels. Dit Pumpkin Chai latte recept is zeker het uitproberen waard. Tijdens de herfst staat er vast een keer pompoen op het menu, het is er immers de tijd van het jaar voor. Bewaar dan ook zeker wat pompoen om er puree voor te maken voor dit goddelijke drankje. Misschien goed om vast wat extra te koken, want geloof me, dit wil je in huis hebben want hier word je heel blij van.

Wandelen tegen een herfst depressie

Trek je laarzen en warme jas aan en trek die deur achter je dicht. Dat wandelen goed voor je is weet waarschijnlijk iedereen wel. Maar wist jij dat een wandeling een positief effect heeft op je gehele lichaam? Niet alleen voor je gewicht, maar ook voor je hart, je darmen en zelfs je geheugen.  Het verstevigd ook je kraakbeen waar je op latere leeftijd zelfs nog profijt van zult hebben. Vaak hoor je ook dat mensen buiten hun hoofd even leeg kunnen maken. Laat de dag even thuis en zet je gedachten op 0. Kijk om je heen naar de prachtige natuur, adem een flinke dosis frisse lucht in en laat die positieve gedachten maar komen.
Sowieso is het super belangrijk om naar buiten te gaan. Daglicht werkt het allerbeste tegen de herfst depressie. 

Herfst tafel

Wanneer het huis in herfstsferen is, ben jij dat ook. Tijdens die wandeling door de natuur heb je vast ook wat aandenkens verzamelt. Prachtige bladeren, eikeltjes, dennenappels, het hoort er allemaal bij. Geef deze een mooi plekje in huis door een herfsttafel te creëren. Ook pompoenen staat hier prachtig bij. Zo haal je de natuur in huis. Typische herfstkleuren zijn oranje, bruin, rood en beige.  Door deze warme tinten uit de natuur word je huis gezellig en knus. Hier fleur je vanzelf van op.

Herfst geuren

Ons lichaam word erg blij van bepaalde geuren. Dit heeft dan ook een positieve werking op ons mentaal welbevinden. Geuren zijn sterk verbonden met herinneringen en emoties. Het brengt je terug naar vroeger, het kan zelfs daadwerkelijk je stemming veranderen. Zo worden veel mensen blij van de geur van een appeltaart, versgebakken in de oven. Maar ook vanille is zo’n geur die vaak word verbonden met de herfst. The Body Shop speelt hier goed op in met hun limited edition Pumpkin Vanilla lijn. Hiermee creëer je direct een selfcare momentje na zo’n wandeling door het bos. Een bijkomend voordeel is dat deze geur lekker lang blijft hangen waardoor je extra lang kunt genieten. En echt deze geur is zo zoet en herfstig, en je huid voelt superzacht! Eerlijk is eerlijk, dat heb je wel verdiend.

Warmte

Waar je nog meer blij van word is lekker onder een dekentje duiken, even warm worden met een weg zwijmel filmpje of misschien wel 2. Maar natuurlijk niet zomaar een dekentje, maar zo één met een vreselijk hoge aaibaarheidsfactor, love it! Ook de dikke huissokken mogen weer uit de kast getrokken worden. Het word weer geaccepteerd om daarmee door het huis te paraderen als je echt onder dat dekentje uit moet.

De herfst, is echt een seizoen waarin je kunt genieten van al het moois buiten, dus probeer er zeker even op uit te gaan!

Goede tips tegen de winterdip

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang