Ga naar de inhoud

Herfstactiviteiten voor de introverts onder ons

Dit mag allemaal wel deze herfst

Er zijn zoveel herfstactiviteiten wat we wel kunnen doen en waar we van kunnen genieten. Zeker als het zonnetje een beetje schijnt. Omdat we drukke plekken als introverts zoveel mogelijk willen vermijden duiken we met z’n allen veelal de natuur in. Want daar is ruimte genoeg! En welk seizoen is daar nu leuker voor dan de herfst?

 

Het bos voor de leukste herfstactiviteitenHet bos blijft altijd heel toegankelijk voor iedereen. Budgetproof, veel ruimte, de rust en zoveel te doen. Wandelen, volg een kabouterpad, een blote voetenpad, verstop je achter elke boom, hou er een heuse fotoshoot of ga lekker op zoek naar allerlei spulletjes uit de natuur. Voor ieder wat wils in het bos. Mocht je nu een echte verzamelaar zijn, of willen knutselen met de bladeren bijv. vergeet dan zeker niet een tasje mee te nemen.

Leuke herfst activiteiten

 

Het strand is een heerlijke herfstactiviteitNederland telt genoeg stranden, dus keuze genoeg om een plekje voor jezelf op te zoeken. Je kunt er letterlijk uitwaaien, de traditionele zandkasten bouwen en jezelf ingraven. Hier hoeft het echt niet perse warm weer voor te zijn natuurlijk. Op het strand is net als in het bos een hoop te verzamelen. Dus vergeet zeker niet een emmertje o.i.d. mee te nemen. Alles wat je vind kun je namelijk ook weer gebruiken om mee te knutselen. Denk aan een mooi sieraden doosje beplakken met schelpjes, een herfstdoos of zand kleuren.

Warme chocomelkBij terugkomst na een wandeling door de kou of zelfs regen, is het natuurlijk tijd om op te warmen. Dat doe super simpel met heerlijke warme chocomelk. Dat voelt goed! Warme chocomelk hoort gewoon echt bij deze tijd van het jaar. Zorg natuurlijk ook voor voldoende slagroom in huis, mini marshmallows en probeer eens wat nieuwe recepten uit. Niet alleen leuk voor de kinderen, maar ook voor jezelf!

Picknicken in de herfstNu je bij de horeca even niet meer kunt neerploffen, moeten we wat creatiever zijn. Je kunt dan ook gewoon je eigen kleedje meenemen. Maak een lijst van lekkere dingetjes en maak het lekker zelf. Trek je schort aan en ga ervoor! Ben je niet zo’n held in de keuken of heb je er even geen zin/tijd voor, dan kun je natuurlijk altijd nog kiezen voor een simpelere oplossing. Neem je favoriete hapjes to go! Want afhalen kan natuurlijk wel gewoon bij de meeste horeca.  

 

KnutselenJe kunt alvast wel gaan hamsteren, want knutselen kan altijd. Slecht weer of goed weer, knutselen blijft leuk. Blaadjes, lijm, verf, kwasten en glitters vliegen er vaak doorheen. Maar wat nog leuker is, is om spullen te gebruiken die je dus verzamelt hebt in de natuur. Neem bijv. wat stenen mee en verf er wat leuks op.

Najaars tip! De 40 herfstactiviteiten bundel met heel veel leuke knutsel, puzzel en andere spelletjes om te doen. Met de code pinkpress-20 krijg je ook nog eens 20% korting.

Bioscoopavondje thuis


Maar als het regent en je bent nu wel klaar met knutselen, wat dan? Haal dan de dekentjes tevoorschijn en kies voor een bioscoop avondje thuis. Stal de popcorn, chips en chocolade uit op tafel. Sushi of tapas mag natuurlijk ook. Dim de lichten en zet maar aan die film!
Wil je het nog leuker maken? Leg dan gewoon je matras beneden neer of neem zelfs je tent mee de woonkamer in. Waarom ook niet? Gooi die kussens en dekbedden erop en laat het genieten maar beginnen. Zo maak je van je bioscoopavondje ook nog eens een logeerpartij. En wat voor 1! Hiermee scoor je zeker weten mama pluspunten.

tips om te doen in de herfst

Lees ook:

  1. Zo maak je van een huis echt een warm en veilig thuis
  2. Zo scoor je tijdens de koopgekte van Black Friday
  3. Met deze tips kun je herfst depressie voorkomen!
  4. Deze herfstvakantie blijven we lekker in Nederland

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: