Close
De herfstvakantie van 2020 blijven we in Nederland

Deze herfstvakantie blijven we lekker in Nederland

Met zo een rare zomer denken we massaal aan de herfstvakantie.  We gaan weer op zoek naar de mooiste plekjes voor het ultieme vakantiegevoel. De boog kan tenslotte niet altijd gespannen zijn.

Maar een leuke herfstvakantie hoeft niet altijd gezocht te worden in een uithoek van de wereld of op een afstand van duizend kilometer van huis. Er zijn in ons eigen land heel wat bezienswaardigheden en plekjes die jij vast nog niet hebt bezocht. En er zijn in ons kikkerlandje genoeg vakantieparken die van alle gemakken zijn voorzien, Landal is daar een goed voorbeeld van.De herfstvakantie in Nederland

Landal GreenParks in de herfstvakantie

Landal heeft het grootste aanbod bungalows en appartementen midden in de natuur. Wat is nou lekkerder dan wakker worden met de geur van naaldbomen en het rustgevende geluid van de vogels in het bos ? Landal heeft vaak leuke aanbiedingen en hoge kortingen.

Deze vakantieparken liggen vaak op een steenworp afstand van verschillende bezienswaardigheden, maar ook op de vakantieparken zelf is het goed vertoeven. Naast een subtropisch zwembad zijn er ook andere vormen van sport en spel te doen, ook de thema restaurantjes of animatie voor de kinderen is geweldig. Dus voor een vakantiegevoel hoef je niet ver te zoeken, Landal heeft door heel Europa vakantieparken, dus er zit er vast wel eentje voor jullie bij.

Ook Centerparcs in de winter is een aanrader!

Aan de kust of bij een meer

De nazomer/herfst beloofd weer mooi te zijn, dus een lekker huisje aan de kust in de herfstvakantie is natuurlijk heerlijk! Wij zijn zelf aan het kijken voor misschien Zeeland waar ik zulke goede dingen over hoor. België stond op de planning voor een paar dagen alleen weg maar die gaat helaas niet door omdat het land net op oranje is gegaan. Denk je veilig bij de buren te gaan zitten.

Van hunebedden tot het rijksmuseum

Nederland heeft een rijke geschiedenis en het stikt er van de idyllische dorpjes en andere plaatsen waar de geschiedenis goed bewaard is gebleven. Maar ook voor de natuurliefhebber is een vakantie in eigen land een prima keuze. De uitgestrekte Veluwe of de Utrechtse heuvelrug zijn prachtige gebieden met uiteenlopende flora en fauna.

Nederland kent ook een aantal stranden waar het prima vakantie vieren is, mocht het weer meezitten uiteraard. En ook de cultuurliefhebber kan zijn hart ophalen bij de verschillende musea en galeries dat ons land rijk is. En de kids ? Die hoeven zich niet te vervelen, ons landje staat bol van attractieparken, speeltuinen en andere themaparken waar ze zich prima kunnen vermaken.

Maar hoe zit het met corona dan?

Nog een reden om zo dicht mogelijk bij huis te blijven. We weten niet hoe het na de zomervakantie staat met corona. Kunnen we wel op vakantie in de herfstvakantie? Gaan de kinderen wel naar school?

Het is elke dag een soort van roulette, met veel vakanties die afgezegd worden en landen die weer op oranje springen. In Nederland kun je er redelijk van op aan dat de pretparken en campings zich wel aan de regels houden die op dat moment hier spelen.

Misschien ook handig om te weten dat mocht je toch op vakantie gaan en je moet daarna in quarantaine, dit is dan geen geldige reden om thuis te blijven van school (ook al heb je geen keuze) en zul je eventuele boetes zelf kunnen betalen.

Lees hier meer tips voor de herfstvakantie:

De herfstvakantie tips

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang