IMG 9055 - Het ADHD vrouw congres
ADHD etc.

Het ADHD vrouw congres

Sinds een jaar ongeveer schrijf ik voor de site ADHDvrouw.nl. En zo was ik bij hun afgelopen maand op het eerste ADHD vrouw congres in Nederland.

Is zo een congres nodig zou je denken, speciaal voor vrouwen??

IMG 9052 600x400 - Het ADHD vrouw congres

Zeker weten!!!

Voor vrouwen en vooral moeders is ADHD toch wel anders dan voor mannen en jongens. Bij jongens zie je bijvoorbeeld vaak druk gedrag in de klas, meisjes lijken te dagdromen. Buiten spelen rennen en gillen de jongens, die gaan voetballen. Maar de meisjes gaan eerder touwtje springen. Daardoor zie je het bij de meiden ook gewoon minder goed. Maar iets niet zien, houd niet in dat het er niet is. Op de 1 of andere manier word het gewoon minder geaccepteerd voor meisjes. Zij uiten zich dan ook vaak met een grote mond, snel huilen en opstandig gedrag.

IMG 20150325 063412 600x309 - Het ADHD vrouw congresMannen

Zij mogen verward en rommelig zijn, de verstrooide professor is grappig. Op latere leeftijd hoort het er gewoon bij, want de meeste mannen zijn sloddervossen. Daar hoef je geen ADHD voor te hebben. Obsessief koopziek zijn, of veel eten valt bij mannen ook minder snel op, en is minder vaak een probleem. Dat zij zich soms kapot blowen om die rust in hun hoofd te krijgen, lijkt ook niemand echt erg te vinden.

IMG 20150307 144802 600x337 - Het ADHD vrouw congresVrouwen

Maar wat als vrouwen ditzelfde gedrag tonen? Dan is ze al snel een slechte moeder, een vrouw met een gat in haar hand, en zit haar mailbox vol met dieetpillen. Een vrouw die haar werk niet op orde heeft, word ontslagen. Is geen gezellige chaoot. En probeer maar eens je huishouden en alle lesjes en afspraken te onderhouden. Zonder 300 apps en spiekbriefjes overal is het een drama. Een strak schema en rooster is nodig, zodat je alles gedaan krijgt. Elke dag is weer meegenomen.

IMG 9047 600x400 - Het ADHD vrouw congresHet ADHD vrouw congres

Daar stonden allerlei stands met tips en advies hoe je als vrouw met ADHD om kan gaan. Verder waren er workshops en lezingen van specialisten. Enorm interessant, en vaak hilarische herkenning. Gelukkig zijn we als ADHDérs meesters in creatieve oplossingen, en werden die ook hier aangeraakt. Het was echt een groot succes, en zeker een aanrader om naar toe te gaan!!

 

Volg mij!

Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, lijd aan heel wat afkortingen en ben anders dan de rest. Lees lekker mee of stuur je eigen verhalen in. Hier mag alles. Liefs xoxo
img 20180308 204700 300 - Het ADHD vrouw congres
Volg mij!

Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen. 

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, lijd aan heel wat afkortingen en ben anders dan de rest. Lees lekker mee of stuur je eigen verhalen in. Hier mag alles. Liefs xoxo

3 Reacties

  • Pink Press

    Gezond eten, en vooral rode kleurstoffen laten werkt wel, maar haalt het niet weg helaas. Ligt er ook aan in welke mate je het hebt natuurlijk..

  • Famizo

    Jeeetje, wat leuk! Of interessant? Misschien allebei want het lijkt me heerlijk om gelijk gestemden tegen te komen. Ik loop er elke keer tegenaan en was van plan het op te lossen met gezond eten enzo maar die discipline he! Echt irritant.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: