Het ADHD vrouw congres

Sinds een jaar ongeveer schrijf ik voor de site ADHDvrouw.nl. En zo was ik bij hun afgelopen maand op het eerste ADHD vrouw congres in Nederland.

Is zo een congres nodig zou je denken, speciaal voor vrouwen??

adhdvrouwcongres1

Zeker weten!!!

Voor vrouwen en vooral moeders is ADHD toch wel anders dan voor mannen en jongens. Bij jongens zie je bijvoorbeeld vaak druk gedrag in de klas, meisjes lijken te dagdromen. Buiten spelen rennen en gillen de jongens, die gaan voetballen. Maar de meisjes gaan eerder touwtje springen. Daardoor zie je het bij de meiden ook gewoon minder goed. Maar iets niet zien, houd niet in dat het er niet is. Op de 1 of andere manier word het gewoon minder geaccepteerd voor meisjes. Zij uiten zich dan ook vaak met een grote mond, snel huilen en opstandig gedrag.

adhdvrouwcongres1Mannen

Zij mogen verward en rommelig zijn, de verstrooide professor is grappig. Op latere leeftijd hoort het er gewoon bij, want de meeste mannen zijn sloddervossen. Daar hoef je geen ADHD voor te hebben. Obsessief koopziek zijn, of veel eten valt bij mannen ook minder snel op, en is minder vaak een probleem. Dat zij zich soms kapot blowen om die rust in hun hoofd te krijgen, lijkt ook niemand echt erg te vinden.

adhdvrouwcongres1Vrouwen

Maar wat als vrouwen ditzelfde gedrag tonen? Dan is ze al snel een slechte moeder, een vrouw met een gat in haar hand, en zit haar mailbox vol met dieetpillen. Een vrouw die haar werk niet op orde heeft, word ontslagen. Is geen gezellige chaoot. En probeer maar eens je huishouden en alle lesjes en afspraken te onderhouden. Zonder 300 apps en spiekbriefjes overal is het een drama. Een strak schema en rooster is nodig, zodat je alles gedaan krijgt. Elke dag is weer meegenomen.

adhdvrouwcongres1Het ADHD vrouw congres

Daar stonden allerlei stands met tips en advies hoe je als vrouw met ADHD om kan gaan. Verder waren er workshops en lezingen van specialisten. Enorm interessant, en vaak hilarische herkenning. Gelukkig zijn we als ADHDérs meesters in creatieve oplossingen, en werden die ook hier aangeraakt. Het was echt een groot succes, en zeker een aanrader om naar toe te gaan!!

 

self care vlog banner youtube

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥

3 gedachten over “Het ADHD vrouw congres”

  1. Gezond eten, en vooral rode kleurstoffen laten werkt wel, maar haalt het niet weg helaas. Ligt er ook aan in welke mate je het hebt natuurlijk..

  2. Jeeetje, wat leuk! Of interessant? Misschien allebei want het lijkt me heerlijk om gelijk gestemden tegen te komen. Ik loop er elke keer tegenaan en was van plan het op te lossen met gezond eten enzo maar die discipline he! Echt irritant.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven