Het grote boeken blog + winactie

Afgelopen weken kreeg Keira wat boeken toegestuurd. Ze is druk bezig om op haar niveau te komen, en moet dus heel veel lezen. Dit kwam dus allemaal mooi uit. De eerste twee heeft zij inmiddels gelezen, van de rest hoor je nog!!! We kregen nog een boek, en besloten daar een leuke winactie mee te doen! 

It Girl

Niets hongerspelen of weerwolven en geen vampier te bekennen. In het populaire nieuwe Young Adult boek ‘It Girl’ draait het allemaal om de doorsnee, doodnormale Anna. Niemand op school merkt haar op, tot haar vader zich verlooft met de beroemdste actrice ter wereld. 

De huidige generatie kinderen en jongeren groeit onder invloed van de digitalisering op in een compleet andere wereld dan eerdere generaties. Meer dan ooit tevoren leeft het idee dat iedereen die beroemd wil worden dat ook kan, als je jezelf maar laat zien. Justin Bieber werd ontdekt dankzij video’s die hij deelde via Youtube en steeds meer meisjes en jongens zijn BN’er dankzij hun blog. It Girl haakt goed in op deze belevingswereld van jongeren. Het boek behandelt niet alleen thema’s als vriendschap, verliefdheid en familie, maar ook pesten, populariteit en de prijs van roem. Lezers kunnen zich goed identificeren met de antiheld Anna, een grappige, lieve tiener, die echter verre van een perfect idool is.

In It Girl vertelt Birchall het verhaal van de veertienjarige Anna Huntley, die met haar vader in Londen woont. Anna is tikkeltje nerderig en behoorlijk onhandig. Ze houdt van oude films, leest het liefst stripboeken en haar beste vriend is haar hond genaamd Hond. Niemand op school merkt haar op, behalve wanneer ze bijvoorbeeld per ongeluk het haar van het populairste meisje van de school in de fik steekt. Ze is het liefst onzichtbaar zodat ze haar vrienden niet voor schut zet, wat onmogelijk wordt als haar vader zich verlooft met de beroemdste actrice ter wereld. Ineens is Anna populair en wil iedereen haar vriend zijn. Maar wil deze nieuwe It Girl wel beroemd zijn?

 

 

Keira heeft dit boek in 1 adem uitgelezen. Vind ze lezen heel pittig nog ivm haar dyslexie en ADHD, hier heeft ze echt haar best op gedaan. Ze wilde weten hoe het verder ging, en leefde helemaal mee met Anna. Het was best een dik boek, dus ongeveer de helft heb ik lekker voorgelezen zodat ze helemaal naar het verhaal kon luisteren. Dit is het eerste boek die Keira ooit heeft gelezen, waarvoor ze na het avond eten snel naar boven rende om verder te lezen. Ze is nu wel een klein beetje beledigd dat haar vader een “gewone” vriendin heeft en geen superster, maar dat geeft wel aan hoe zeer ze in het boek zat. Zeker een aanrader voor alle meiden die ervan dromen om beroemd te worden.

it girl boek   

Code M

Code M is het intrigerende verhaal van drie kinderen die hun krachten bundelen en een spannend avontuur aangaan. De eigenwijze Isabel neemt na het auto-ongeluk van haar opa zijn zoektocht over naar het legendarische zwaard van de wereldberoemde musketier D’Artagnan, dat al eeuwen spoorloos is. Isabels enige aanwijzing is een geheime code die ze zal moeten ontrafelen om het zwaard te vinden. Samen met de slimme Jules en haar telefoonverslaafde neef Rik, begint ze aan een spannende zoektocht langs grotten en kastelen, waarbij het verleden een grotere rol speelt dan gedacht. Al snel komen de drie erachter dat ze niet de enigen zijn die het zwaard willen vinden. Op wie kan Isabel vertrouwen? Een meeslepend verhaal over vriendschap, moed en doorzettingsvermogen!

Keira vond het boek erg spannend, eigenlijk iets te spannend. Wij denken dat zij hier nog iets te jong voor was. Even goed heeft zij hem wel helemaal uitgelezen. En vind zij dat als je van spannende boeken houd, dit wel een aanrader is. Vind je lezen nog een beetje moeilijk zoals zij, dan kun je beter een makkelijker boek uitzoeken, de tekst is echt wel voor kinderen vanaf een jaar of 12.

code m boek

Puberleaks

Wat wij werkelijk denken (terwijl jij denkt dat we niets denken) 15 jarige doet een boekje open over pubers Paul Bühre is 15 en vraagt zich af hoe het kan dat de hedendaagse puber zo slecht begrepen wordt, terwijl zijn ouders ooit hetzelfde doormaakten. In plaats van ‘het slachtoffer’ om raad te vragen, richt de tot waanzin gedreven ouder zich tot opvoedingsadviesboeken en verwarde moeders met dezelfde probleempubers. Tot nu! De Duitse bestseller Puber Leaks, waarin tiener Paul Bühre een inkijkje in het puberbrein geeft, is inmiddels wereldwijd vertaald en nu verkrijgbaar in Nederland. Het is de ultieme gebruiksaanwijzing voor de omgang met een puber door de ogen van een ervaringsdeskundige. Met veel humor en vaart geschreven.  Paul Bühre liep op zijn vijftiende stage bij Die Zeit, waar hij een artikel publiceerde over wat pubers werkelijk bezighoudt. Het boek Puber Leaks, dat geïllustreerd wordt met zijn eigen tekeningen, gaat over zijn ervaringen als puber en de problemen en gedachten die hierbij komen kijken vanuit het perspectief van een puber. Je bent immers nooit te jong om te leren.

puberleaks boek

Winactie

Puberleaks ga ik zeker lezen zodra we een paar jaar verder zijn!! Maar eerst geef ik Puberleaks cadeau aan een puber mama die hem zeker weten moet lezen, en haar puber die het vast heel erg herkenbaar vind…Of gewoon, als je het een leuk boek lijkt 🙂

Hoe doe je mee?

Heel simpel, deel dit bericht op je social media, en tag mij erin! Vergeet vooral niet te taggen, want anders vind ik het niet meer terug… Je mag ook hier onder reageren.

Denk je even aan de voorwaarden?

 

 


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥  

7 thoughts on “Het grote boeken blog + winactie

  1. Ik ben ook Keira aan het stimuleren, hoe moeilijk het ook is. De kleinste rent de hele dag met boekjes in haar handen, dus dat komt wel goed denk ik 🙂

  2. Het lijkt me heel fijn om deze boeken te winnen. Mijn stiefdochter leest andere boeken dan ik vroeger en zo blijf ik een beetje bij 🙂

  3. Ik doe graag mee. Ik heb je net op fb getagd: Sherry Masters heet ik daar. Leuke reviews heeft Keira geschreven.
    Ik kan zeker begrijpen dat het lastig is om met dyslexie boeken te lezen. Maar toch erg knap dat ze leest!!

  4. Ik lees als volwassene nog steeds de boeken van Dirk Bracke! hahahaha. Ik vind lezen heerlijk! Even helemaal in een andere wereld vertoeven. Ik hoop dat mijn zoontje dat later ook graag gaat doen!

Comments are closed.