Close

Het is tijd voor… kinderbingo!

Bingo is echt niet alleen iets voor volwassenen. Ook kinderen vinden het erg leuk om een potje bingo te spelen. En om leuke prijzen te kunnen winnen natuurlijk! Daarom: de leukste bingospelletjes online en in real life, voor de bingosterren van de toekomst.

Wat is kinderbingo?

Dat kinderen ook graag een potje bingo spelen, is helemaal niet zo gek. Niet voor niets gebruikten ze het in Duitsland jarenlang als methode om kinderen te leren rekenen. Natuurlijk laat je je kind nog niet inloggen in een casino online voor een potje bingo. Maar er zijn genoeg andere plekken op het wereldwijze web waar ze terechtkunnen voor een potje nummertjes trekken en je bingokaart vullen.

Voor kinderbingo zijn wel een aantal dingen aangepast aan de belevingswereld van kinderen, zodat het spel voor hen ook leuk, en educatief, is om te spelen. Of het nu een onlineversie betreft of gewoon een papieren bingokaart in de hand. Zo zijn kinderbingokaarten vaak versierd met kleurrijke afbeeldingen en thema’s, variërend van dieren en cijfers tot populaire strip- of tv-figuren. Ook wordt een eenvoudige(re) nummering gebruikt. Bijvoorbeeld getallen van één tot en met twintig, of voor de allerkleinsten zelfs afbeeldingen in plaats van cijfers. Ook bevatten kinderbingokaarten vaak educatieve elementen, zoals het leren van cijfers, kleuren, vormen of dierennamen. En ook de regels van kinderbingo zijn of kunnen worden aangepast aan de leeftijden van de kinderen. 

5x de leukste online kinderbingospellen

1: Tingo Kids

Op dit online platform kunnen kinderen op een veilige manier bingo (leren) spelen. Het platform bevat kleurrijke graphics en educatieve elementen, om het spel leuk én leerzaam te maken.

2: ABCmouse

Ook dit is een uitgebreid educatief platform voor kinderen. Een van de spellen die ze hier kunnen spelen is bingo. De inhoud van elk spel is afgestemd op de leeftijd van het kind.

Nick Jr. Bingo

Nick Jr. is bekend van de populaire kindertelevisiezenders, en op dit bijbehorende platform bieden ze ook bingo aan. Het bingospel bevat bekende personages uit de diverse kindershows en biedt een veilige speelomgeving aan.

Poptropica

In deze virtuele wereld, die is ontworpen voor kinderen van zes tot en met vijftien jaar, vind je verschillende spelletjes binnen een veilige online-ervaring. Waaronder dus bingo.

Funbrain

Op deze educatieve website met een grote verscheidenheid aan spellen vind je ook enkele bingospellen. Alle spellen zijn geschikt voor kinderen in de leeftijd van kleuter tot en met groep 8.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang