Close
mannen pas op valentijnsdag

Mannen pas op: Valentijnsdag komt eraan!

Omdat communicatie tussen man en vrouw niet altijd soepel verloopt (wiens fout dat is laat ik om egocentrische redenen wijselijk in het midden), moet ik vandaag weer een waarschuwing uit laten gaan naar mijn mede in een relatie zijnde rationele fiere fallusdragers. Ja, er staat weer één van de grotere commerciële bedoeningen voor de deur. En als jij je relatie waardeert, al is het slechts een klein beetje, en ook wanneer je ervan overtuigd bent dat jouw partner (net zoals jij) niets om Valentijn geeft, zul je door mijn galspuwerij moeten zien heen te komen. Ook wanneer je ervan overtuigd bent dat jouw partner (net zoals jij) niets om Valentijn geeft, aangezien paradoxen in vrouwelijke communicatie geen nieuwigheid meer voor de mannelijke wederhelft mogen zijn (is het dat wel, lees dan zeker verder). Want in dit stuk zijn in potentie levensveranderende en relatieverbeterende adviezen (gestoeld op empirisch onderzoek) opgenomen welke extra toegevoegde waarde kennen met de naderende Valentijnsdag in het vooruitzicht.

Dat ik (nogal matig uitgedrukt) een gefundeerde pokkehekel aan feestdagen heb (*), dus ook Valentijnsdag, heb ik nooit enige geheimzinnigheid over laten bestaan. Wat ik dan weer wel onder stoelen en banken steek is dat ik dus rouwig ben om de dag dat christenvervolging leidde tot de martelaarsdood van de ‘Heilige Valentijn’. Zo heb ik dus nog nooit een partner gehad die ik niet heb verwittigd over mijn gedachten ter aanzien van Valentijnsdag. Tot op heden ben ik nog geen meid tegenkomen die niet instemt met de stelling: ‘Valentijnsdag is ons via de Amerikaanse filmindustrie ingefluisterd en vanwege de commerciële inslag door Europese marketeers omarmd en uitgebaat. Derhalve is extra aandacht voor je geliefde op deze dag niet alleen duurder, maar ook niets meer of minder romantisch dan elke andere dag in het jaar (trouwdagen en andere reële jubilea)’ Tot dusver heb ik eveneens nog geen meid meegemaakt die haar geliefde geen blik geeft of hij zojuist schattige babyzeehondjes heeft doodgeknuppeld, gestript van hun mooie witte snoezige vachtjes en de kleine ondefinieerbare karkasjes in door bloed geabsorbeerde sneeuw voor aaseters achtergelaten (omdat marktwerking dat vereist), bij de realisatie dat er écht niets wordt gedaan met Valentijnsdag. Dus net zoals Moederdag (zie eerdere gratis adviezen) geniet óók Valentijnsdag een status aparte, wanneer het feestdagen aangaat. Oftewel, vóóral Valentijnsdag dient te worden omarmd.

Hulpmiddelen voor de categoriebepaling van jouw partner

Deze bevindingen sluiten echter het bestaan van vrouwen, welke zowel instemmen met de stelling als daadwerkelijk géén extra aandacht verlangen, niet uit! Of jouw partner die ene vrouw is die de hierboven omschreven hypothese ontkracht, valt op verschillende manieren te testen. De meest voor de hand liggende is aankomende zondag niets doen. Géén bonbons, bloemen of lingerie geven, indien dit niet je gebruikelijke routine is of ander afwijkend gedrag vertonen (zoals onder- of overmatige expressies van liefde; verbale en non-verbale verwijzingen naar Valentijnsdag; of kalenders verstoppen, in de hoop dat de datum niet ter sprake komt). Een wat subtielere manier is om wel iets te doen en als je schatje zegt: ‘Oh, dat had je écht niet hoeven doen, hoor!’, hierop te reageren door in het vervolg niets meer voor Valentijn te doen (**).

Eveneens zijn er bijzonder herkenbare uitlatingen en andere uitingen die je partner doet, welke een honderd procent zekerheid geven dat jij maar beter iets kunt doen voor Valentijnsdag. De eerste is, ondanks de vele subtiele vormen, het makkelijkst te herkennen. Wanneer je partner ooit het woord ‘Valentijn’ of ‘Valentijnsdag’ heeft geuit (in schrift geldt ook), dan kun je er gif op innemen dat zij niet van plan is om 14 februari als elke andere voorbij te laten gaan (†). De tweede zal veel mannen volledig ontgaan. Wanneer je partner nooit het woord ‘Valentijn’ of ‘Valentijnsdag’ in woord of schrift heeft geuit (††). En een derde aanwijzing kan zijn dat jij op 14 februari een kaart, bloemen of iets anders ontvangt. Dit kan subtiel worden uitgevoerd (♥) of bijzonder direct, maar in welke hoedanigheid dit zich voordoet is irrelevant. Het enige wat telt is of jij iets voor jouw partner hebt gedaan om de Heilige Valentijn te eren.

Vervolgstappen, indien noodzakelijk

Dus hoe je het ook wendt of keert, test en naarstig naar aanwijzingen zoekt, in de meeste gevallen is het spelen met vuur. Voor één ieder, die de komende weken niet elke avond gerechten waarvan ze walgen voorgeschoteld wilt krijgen, is het beter om op ‘safe’ te spelen. Desnoods ga je nu nog op het laatste moment over tot actie. Waarbij je geluk hebt, want tegenwoordig zijn op zondagen een aantal winkels in de meeste grote steden geopend. Dus zelfs een last minute oplossing behoort tot de mogelijkheden. Andere opties zijn bijvoorbeeld: liegen tegen je partner over welke gerechten en/of ingrediënten traumatische herinneringen oproepen, intolerantie tot gevolg hebben (maar deze komt vroeg of laat geheid toch aan het licht) of anderzijds tot kokhalzen drijven (over een allergie is het niet aan te raden om informatie achter te houden, dus valt deze optie direct af); of ervoor zorgen dat jij voortaan het avondeten bereidt (wat je als eenmalige spontane actie voor Valentijnsdag had kunnen inzetten en daarmee al deze lapmiddelen kunnen voorkomen, dus qua efficiëntie scoort deze optie niet echt hoog).

Er zijn natuurlijk altijd (zij het een vrij select groepje) mannen die bij het lezen van bovenstaande denken, ik verzorg altijd het avondeten dus mij kan niets gebeuren. Fout! Het avondeten is namelijk één van de minst bedreigende wapens in het vrouwelijke arsenaal (♥♥). Maar om daar nu dieper op in te gaan, lijkt mij het doel voorbij steven. Je weet wat je te doen staat! Namelijk, IETS! Één simpele roos op haar kussen leggen of een kaartje bij een gekookt eitje op haar bord bij het ontbijt, is al genoeg. Maar zeg niet dat je het hebt gedaan naar aanleiding van dit verhaal, anders kan je verweten worden dat je het uit angst hebt gedaan. Wat natuurlijk lang niet zo romantisch of bedachtzaam is als uit eigen beweging.

Uw door schade en schande wijzer geworden reporter,

D.

PS: Ik claim geen expert te zijn op het gebied van verschillen tussen mannen en vrouwen. Eigenlijk snap ik helemaal niet zoveel van vrouwen, maar ik kan me berusten in de gedachte dat vrouwen ook niet zoveel van mannen snappen. Wat vast komt doordat er bar weinig aan mannen te snappen valt!

Voetnoten:

(*) Eigenlijk kan ik geen enkele feestdag uitstaan. Puur omdat hun bestaan op irrationaliteit is gebaseerd; omdat er een zachte verplichting tot deelname van uitgaat; er verplichte vrije dagen bij gepaard gaan, die ik liever op andere momenten wil inzetten; zelfs je kinderen krijgen vrij van school (alsof de exponentiële toename aan studiedagen vanaf de start van de derde millennium niet genoeg is), dus als ouder moet je opvang regelen welke afhankelijk van je opties enorm in kosten verschilt van duur (professionele opvang of een vrije dag opnemen) tot niet in waarde uit te drukken (bij je sociale netwerk in het krijt staan); ze verstoren op grove wijze mijn op efficiëntie beruste minutieus geplande winkelpatroon (da’s één van de mindere klachten, want ik houd zó ongelooflijk véél van lanterfanten bij de lokale middenstand op zoek naar futiele snuisterijen); de complete media-programmering wordt verstierd door nog irritanter dan gebruikelijke reclames (uiteraard exclusief lingerie, maar inclusief verwarmende gels voor van nature hete lichaamsdelen) en andere themaprogrammeringen; en dan heb ik het niet eens gehad over de immense spanningen die op banden tussen dierbaren komen te staan precies aan het slot van de abrupt beëindigde feestelijkheden. Kortom, ik mijd liever dergelijke dagen dan dat ik ze omarm, maar in een relatie moet iedereen offers brengen (welke in essentie pure zelfbehoud blijken te zijn).

(**) Deze methode wordt volgens EU-wetgeving in juridisch jargon ook wel Sabotage & Uitlokking tot Liefdesbeëindiging (of kortweg, SUL) genoemd. Wanneer aangetoond kan worden dat het echt een SUL betreft, zal een rechter een van moord verdachte partner (welke oestrogenenfluctuaties aannemelijk kan maken) niet alleen vrijspreken van moord (op grond van creatieleer ontwerpfouten), maar tevens als slachtoffer bestempelen (op grond van geachte algemene kennis). De vrijgekomen levensverzekeringen, eventuele pensioenen en andere tegoeden, van de aan SULligheid overleden partner, zullen aan ‘het slachtoffer’ worden uitgekeerd. Én ‘het slachtoffer’ plus andere nabestaande van de SUL zien een fikse schadevergoeding tegemoet, in het kader van garantie conformiteit, van iedere evolutieleer ontkennende theologische stroming (naar rato van aantal Huizen van God aanwezig in het desbetreffende land). Tegen dit laatste hebben de VSRZP (Vereniging Samenwerkende Religies Zonder Precedent) bezwaar aangetekend, claimende dat na 5500 jaar de garantietermijn verstreken zou zijn. Onlangs kwam het definitieve oordeel van de Hoge Raad welke voorgaande gerechtshoven in het gelijk stelde, zeggende dat de garantietermijn op creatieleer ontwerpfouten op zo’n 13 miljard jaar hoort te liggen wanneer het complete heelal een factor speelt, maar voor aardse productiefouten des Here geldt een termijn van 4 miljard jaar. Hierdoor is de VSRZP direct versplinterd, aangezien voor sommige religies (o.a. Hindoes) wel een verstreken garantietermijn hebben. De overgebleven VSRZP facties hebben aangegeven de resterende 3,9 miljard jaar gewoon uit te zitten.

(†) Dit betekent dat jij over moet gaan tot actie.

(††) Het paradoxale feit heeft zich voltrokken.

(♥) Ondertekend met ‘Een stille aanbidster’, wat daadwerkelijk van een stille aanbidster kan afkomen. Maar of dat daadwerkelijk het geval is, heeft geen enkel belang. Als het van je partner komt moet je iets doen, want anders wordt het je nooit vergeven. En als het van een echte stille aanbidster komt moet je iets voor je partner doen, want anders wordt het je nooit vergeven dat de stille aanbidster toe hebt gestaan een serieuze bedreiging voor je eigen relatie te zijn.

(♥♥) Uitzonderingen nagelaten.

Tips als je over moet gaan tot actie:

  1. Valentijnsdag voor ouders doe je zo!
  2. Valentijnsdag met tips voor de man én vrouw
  3. Cadeaus voor hem en mij op Valentijnsdag
  4. Help! Wat geef je met Valentijnsdag aan de vrouw die zogenaamd niets wil?
  5. 10 x originele cadeau tips
  6. 27 Self Care tips om nu te doen!
  7. Over de liefde en een Valentijnskaart..

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang