Close
Gaasperplas Keira Zeeman

Het leukste plekje van de Bijlmer!

Half Nederland krijgt een rolberoerte als je verteld dat je gezellig naar de Bijlmer gaat. Is het gebied rondom de Arena -“is dat ook de Bijlmer joh?”- nog geaccepteerd door de vele events – ja dames, ook de Toppers spelen gewoon in de Bijlmer – en mega bioscoop, het winkelcentrum is al een stuk minder bekend.

Jammer, want het is een enorm winkelcentrum met grote ketens, leuke boutiques en een geweldige multi culturele markt. De rest van de Bijlmer is voor het grootste gedeelte een No-Go area. En eerlijk is eerlijk op veel plekken wil je ook niet komen, maar de laatste jaren is het al echt flink opgeknapt, en word het steeds leuker.

Als tiener zat ik op het beruchte Augustinus College, en werkte jarenlang bij allerlei kantoren als de ABN-Amro of het Ronald Mc Donald kinderfonds, op het grote industrieterein rondom het station.

Gaasperplas

Vandaag was ik weer even in de buurt, dus zijn lekker naar de Gaasperplas gegaan. Een heerlijk stukje natuurgebied midden in de Bijlmer. Een prachtig stukje Amsterdam.

gaasperplas
Prachtige badpakje is van de Zeeman!

Er is een lekker strand, een speeltuin en zodra het bewolkt word kun je nog lekker de Ballorig in. Een grote indoor speeltuin. Je kunt daar ook hapjes en drankjes halen als je op het strandje zit.ballorig gaasperplas

ballorig gaasperplas IMG_20150717_131321

Sinds we van Amsterdam Oost naar Duivendrecht zijn verhuisd, kwam ik hier ook bijna elk weekend met mijn vrienden. Dichtbij en gratis :D.

gaasperplasMijn meisjes vinden het er ook erg fijn. Er is overzicht, en het water is niet heel diep, dat is vooral fijn voor de kleinste die lekker aan de waterkant kan spelen.

gaasperplas

Een echte tip dus voor als je een dagje naar Amsterdam bent, en nog even het water in wilt. Let wel op dat je naar Gaasperplas Zuid gaat, of het adres van Ballorig Gaasperplas opzoekt. De andere kant van Gaasperplas is nl voor honden om lekker te zwemmen!

gaasperplas

Ik doe mee aan de “mamachallenge zomereditie 2015” meer daar over kun je hier vinden

Meer leuke uitstapjes vind je bij Joyce die ging naar de JulianaToren, Linda was op de sprookjes camping(wil ik ook heen deze zomer!), Marijke ging naar Groenendaal, en Josan ging gezellig naar de dierentuin!

 

 

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

13 thoughts on “Het leukste plekje van de Bijlmer!

 1. De mooiste (bijna) oma zal in mijn ogen altijd het mooiste meisje blijven, hoor. ♥ 😉

 2. Story of my life. Ik blijf maar het mooiste meisje uit Amsterdam passeren en mislopen. :'( 😉

 3. Lekker, je eigen private beach 😉
  Ik kom zelf ook weleens in de Bijlmer omdat ik er vrienden heb wonen maar to be honest, het is nog steeds geen buurt die mij aantrekt. Sfeer komt op mij altijd een beetje kil over en ik word altijd lastig gevallen door mannen…iets wat mij in andere stadsdelen niet overkomt..

  Maar al die natuur is natuurlijk wel ideaal als je kids hebt! Kunnen ze lekker spelen.

 4. Grappig, ik kom uit Oost, en ging naar de Bijlmer hahaha. Ook bij mij het geval, je kunt een meisje uit Oost halen, maar Oost niet uit het meisje 🙂

 5. Rochella, het is geen aanval op de Bijlmer, ik heb er zelf op school gezeten, ik heb er jaren gewerkt, en woonde op de rand. Mijn vriendinnetjes woonden allemaal rond Ganzenhoef, en dat was toen echt geen buurt waar je rustig kon wandelen. Dat is nu zeker anders, maar er zijn nog steeds wat flats waar je met een grote boog omhoog moet. Niet dat je niet overal in NL plekken hebt waar je beter weg kan blijven, maar de Bijlmer heeft toch nog een hele slechte reputatie.

 6. Ik ben opgegroeid in de Bijlmer, in de K’s. Vroeger was Kraaienest al een multi-cultureel gebied voordat nog een echt woord was. In de Bonte Kraai, dat een soort jeugd centrum was, kon je muziekles nemen en deden ze acteer dingen met kinderen en circus activiteiten. (Baal 35 jaar later nog steeds dat ik daar niet aan mee kon doen). En het had des tijds de grootste winkelcentrum in de Bijlmer, tot de dag dat het Amsterdamse poort werd geopend. Het had ook een mega glijbaan op de hoek van het flat gebouw waar ik woonde. Als je op het hoogste punt stond, kon je bij mensen op de 2de etage naar binnen kijken!

  Ik heb nog steeds mooie herinneringen aan het Reigersbos, waar we met school altijd heen gingen voor natuur excursies, buiten sporten of voor zwemmen in het Bijlmer Sport Centrum. Ik weet nog toen Venserpolder nog een stuk groener was, dat ik daar als 3 jarig jochie voor het eerst ooievaars en zwanen in de natuur zag lopen en zwemmen. Voor mij was dat een stuk paradijs om al die dieren te zien tussen al dat groen dat een kop groter was dan ik zelf.

  Met een zwaar hart zijn wij in de jaren 80 vanuit de Bijlmer naar Oost verhuis, waarik ik tot de dag van vandaag nog steeds woon. Er is hier ook groen, maar het heeft nooit mijn hart zo gegrepen als wat er allemaal in de Bijlmer leefde. Je kan de jongen uit de Bijlmer halen, maar niet de Bijlmer uit de jongen. 😉

 7. Al die onzin over plekken waar je beter niet kan komen. Zolang je daar niet woont moet je gewoon geen conclusie trekken. De Bijlmer is prachtig en prima. Ik woon er al 33 jaar en heb nog nooit iets spannends mee gemaakt. Binnenkort een stuk op mijn blog over de Bijlmer voor de mensen die denken de Bijlmer te kennen.

 8. Dat is inderdaad niet wat je verwacht in de Bijlmer. Mooie plaatjes. Leuk dat je ook naar de sprookjescamping wilt. Is echt een aanrader.

 9. Ik ben daar heel vroeger ook wel eens geweest omdat vrienden van mijn ouders in de Bijlmer woonden. Ik heb zelf ook in de Bijlmer gewerkt. En je hebt gelijk; het wordt steeds beter. Al moet je inderdaad op sommige plekken (zeker ‘s avonds) niet komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang