Het uitstrijkje

Het uitstrijkje. Vind jij hem ook zo vreselijk? Ik moest er weer aan geloven.

Het uitstrijkje

Dat de brief op de mat viel van het bevolkingsonderzoek, wist ik het. Het was weer zo ver. Wat een nachtmerrie. Ik kan vast niet de enige zijn die het echt vreselijk vind?

Tussen de 2 zwangerschappen in, heb ik ze zo vaak gehad dat het niet meer leuk was. Er werd van alles onderzocht. Nee, wel hpv, geen hpv. Ze wisten het allemaal niet zo goed. Maar het ergste vind ik nog niet dat geschraap en gefriemel aan je baarmoeder. Nee het andere drama. De eendebek.  Helaas is hier nog geen goed alternatief voor blijkbaar, maar echt AU!
Standaard spoelen ze dat ding te koud of te warm af. Waardoor je eerst bevriest of verbrand. Dan nog een flinke klodder glijmiddel erop (die standaard uren later nog uit je druppelt) De assistente of gynaecologe zorgt er voor dat ze in ieder geval haar handjes even in de vriezer heeft gelegd. Dan begint de pret. ‘is dit vervelend‘ ? Echt? Natuurlijk is het vervelend, maar ik heb geen keus. Je ligt er zo kwetsbaar, zo open. Letterlijk open. Benen wijd, en je word opgerekt tot een interessant gat waar ze even in kunnen kijken. Heb je dat ooit wel eens gezien? Hoe dat er uit ziet? Ik ga het niet plaatsen, want ook ik heb geen grenzen, maar ga eens Googlen. Zo lig je er dus bij. Ik weet dat het ze niet boeit of je goed geschoren hebt, een pukkeltje hebt zitten, een ingegroeide haar, of dat je naar vis ruikt, Kom je met een schimmel, dan ben je daar juist voor, maar dat maakt het er niet minder gênant op. Daar lig je dan, enorm druk makend over wat ze ziet, ruikt of voelt. Je hoort alleen  ‘hmmm‘ of  ‘iets wijder‘ of iets in die trant. Dan is het klaar, en dan? Dan begint de echte stress pas, want wat heeft ze gezien. Nee dat mag pas verteld worden na minimaal een week bij de huisarts. Het officiële uitstrijkje kan wel een maand duren. Een maand met zenuwen, want   ‘wat als?‘. Wat als het uitstrijkje niet goed is?

Ik moet nu nog 3 weken wachten op de uitslag. Hinda moest het traject in van geen positieve uitslag, maar daar verteld ze jou binnenkort zelf meer over.

Hoe vind jij het uitstrijkje?


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥  

10 gedachten over “Het uitstrijkje”

  1. De brief ligt hier nog steeds, word m’n eerste maar ik schijt echt bagger! Ok en dit bericht maakt me nog banger haha, thnx

  2. Viel me dit keer reuze mee, die eendebek. De bevallingen hebben de weg vrij gemaakt. Dat stokje vind ik het ergste. Gelukkig wederom een super uitslag.

  3. Oh ja, ik “mag” ook weer, binnenkort ff ern afspraak maken. Ik heb wel een fijne huisarts, dus het valt mee. Maar die eendebek, wat een martelwerktuig!!

  4. Terwijl ik dit lees, voel ik het gewoon. Au! Ik heb er ook honderden gehad ivm de ivf. Echt vre-se-lijk. Blij dat ik ervan af ben.

  5. Bah ik zal binnenkort ook wel weer moeten 🙁 ik vind het vooral heel erg genant. Ik ga dus ook niet googelen want ik wil het gewoon niet weten 😉

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: