Close
wat is het leven duur

Hier geven we nog wel geld aan uit!

Alles wordt duurder, een bericht waar we niet meer omheen kunnen. Van de boodschappen tot de vaste lasten qua elektriciteit en brandstof. En dan hebben we het nog geen eens over de hoge gasprijzen gehad. We zijn dan ook massaal aan het bezuinigen geslagen.

Een logische reactie op een zorgelijke economische ontwikkeling. Toch zijn er ook nog dingen waar het niet nodig van is om op te besparen. Of eigenlijk wel, maar waarbij we het liever niet doen. Het blijft altijd een afweging van enerzijds het geld uitgeven en anderzijds het plezier wat je eraan beleeft. Maar aan welke zaken wij dit najaar wél geld aan gaan uitgeven zonder een schuldgevoel? Drie tips op een rij.

Altijd overal online

1.

We zijn tegenwoordig verslingerd aan onze smartphones. We appen, mailen en bellen wat af. Het is veel meer dan een telefoon alleen geworden. Zelfs grote delen van het werk, zeker wanneer je een online baan hebt, gaan per telefoon. Investeren in een telefoon van topkwaliteit is dan niet een investering waar je nog dagen, maar waar je nog járen profijt van gaat hebben. Zeker met een scherp abonnement en een toestel van topkwaliteit ben je verzekerd van jarenlang plezieren betrouwbaar bereik. Een voorbeeld van een topproduct? Het is aan te raden wanneer je nu een nieuwe telefoon moet; ga een iPhone 14 kopen! Werkelijk een telefoon van zeer kwaliteit, waar je de beste foto’s van dit moment mee maakt. Een investering waarvan nadat je het hebt gedaan, je jezelf iedere dag dankbaar voor bent.

Groen doen

2.

Eigenlijk is dit geld uitgeven, om het later terug te verdienen. Door de stijgende gas- en brandstofprijzen wordt het steeds aantrekkelijker om te investeren in verduurzaming. Dit is iets wat voor ieder budget al mogelijk is. Van de aanschaf van een elektrische kachel, tot het kopen van een elektrische auto. Alle beetjes helpen. Soms is de aanschaf van een duurzaam product even een aanslag op je begroting, maar aan het eind van de maand zal het een forse besparing opleveren. Zéker als je al (veel) zonnepanelen hebt, dan rijd je gratis en verwarm je je huis ook nog zonder extra kosten.

Duurzaam gekleed

3.

Naast dat er verduurzamingen mogelijk zijn die jou financieel iets gaan opleveren, zijn er ook verduurzamingen die juist ervoor zorgen dat je de wereld een stukje verder helpt. Daarom verkiezen wij het kopen van duurzame producten ook boven de vervuilende massaproductie. Ook op het gebied van kleding zijn wij ons hier bewust van. Daarom kiezen wij liever voor iets duurdere producten maar wel van duurzame kwaliteit dan goedkope maar slecht geproduceerde varianten.

Kortom, wees je bewust van je uitgaven in deze dure tijden. Maar wees daarnaast niet bang om ook nog af en toe wel wat geld uit te geven. Kies hiervoor voor producten die óf in de toekomst iets op gaan leveren of die jarenlang meegaan. Zolang je die afweging blijft maken, kun jij geld uitgeven zonder schuldgevoel.

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang