Close

Hier moet je aan denken voor je een badkamer gaat verbouwen

Heb je het idee om je badkamer te verbouwen? Goede keuze! Tijdens de coronapandemie heb je mogelijk een hoop geld weten te besparen. Door nu je badkamer van een upgrade te voorzien, zet je dit geld op een slimme manier in. Je huis wordt dankzij de nieuwe badkamer alleen maar meer waard.

 

Een terechte opmerking is wel dat het verbouwen van een badkamer niet gemakkelijk is. Je hebt de juiste spullen nodig, zoals tegels. Maar, je hebt ook nog eens de juiste vakmannen nodig. Om de juiste vakmannen te vinden, zou je je zoektocht zo vroeg mogelijk in gang moeten zetten.

 

Vakmensen hebben het in Nederland tegenwoordig vrij gemakkelijk. Er is namelijk héél veel werk voor hen, waardoor ze uit de klussen kunnen kiezen. Ook kunnen ze hogere tarieven rekenen. Mocht jij je badkamer op termijn willen verbouwen, moet je daarom tijdig op zoek naar een geschikte vakman. Dat is de enige manier om de juiste vakman(nen) voor de komende verbouwing te vinden.

 

Lange levertijden

Dat we in bijzondere tijden leven, mag duidelijk zijn. De kosten rijzen de pan uit, corona lijkt nog niet helemaal weg te zijn én we hebben met lange levertijden te maken. Deze levertijden zijn van toepassing als je een nieuwe auto koopt, als je nieuwe badkamer onderdelen koopt en als je een nieuwe bank koopt.

 

Bij het kopen van badkamerproducten moet je dus goed met deze levertijden rekening houden. Ga je een nieuwe douche bestellen? Dan is het goed mogelijk dat je hier een paar weken tot een paar maanden op moet wachten. Start daarom tijdig met het inkopen van alle producten die je in je nieuwe badkamer wilt hebben.

 

Planning

Voordat je met de verbouwing kunt starten, moet je een goede planning maken. Deze planning moet ambitieus zijn, maar moet tegelijkertijd ook haalbaar zijn. Je moet de planning bovendien afstemmen op de beschikbaarheid van de vakmannen.

 

Om invloed op de planning uit te oefenen, kun je zelf je handjes uit de mouwen steken. Zo is het wellicht interessant om zelf de oude badkamer te slopen. Dit hoeft de vakman dan niet meer te doen, waardoor je waardevolle tijd kunt besparen. Uiteraard moet je wel zelf tijd vrijmaken voor het slopen van de badkamer.

 

Bijkomend aandachtspunt: houd rekening met tegenslagen. Plan daarom voldoende tijd in, zodat je goed op de tegenslagen kunt anticiperen.

 

Afvalcontainer

Ga je je huidige badkamer helemaal slopen? Zorg er dan voor dat je een afval- of puincontainer regelt. In deze container kun je al het sloopafval leggen/gooien. De verhuurder komt de container na de verbouwing weer bij je ophalen. Dit bespaart je een hoop gedoe!


Lees ook Een airconditioner voor thuis – waar moet je op letten bij het kopen? of Je woning verduurzamen doe je zo

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang