Hier vind je het perfecte hardloopschema voor jou

hardloopschema

Beginnen met hardlopen, gestructureerd trainen of goed in de gaten houden wat je kunt, het gaat allemaal het makkelijkst met een goed hardloopschema. Zo weet je zeker dat je niet teveel doet, maar dat je ook de goede trainingen doet. Het is namelijk belangrijk dat er een balans is tussen verschillende soorten trainingen. Het vinden van een goed schema is soms moeilijker dan gedacht, juist omdat er zoveel mogelijkheden zijn. Vandaag vertel ik je 5 plekken om een hardloopschema vandaan te halen. 

Loopgroepje

Zit je bij een loopgroepje? Dan heb je kans dat daar schema’s worden aangeboden of dat je met zijn allen hetzelfde schema volgt. Misschien krijg je zelfs huiswerk mee naar huis, dat zou helemaal handig zijn. Je werkt dan met zijn allen naar hetzelfde doel en loopt misschien wel dezelfde wedstrijd.

Trainer

Wil je een fijn, op maat gemaakt schema, dan kun je ook een trainer opzoeken. Hij kan dan, naar aanleiding van je kunnen van dat moment, een schema maken dat perfect bij je past. Je betaalt er wel voor, maar dan heb je wel kwaliteit en iemand waar je op terug kunt vallen met vragen.

Geen budget?

Als je geen budget hebt, staat het internet vol met schema’s dat je gratis kunt gebruiken. Google maar eens op ‘hardloopschema’ en de mogelijkheden vliegen je om de oren. Het kiezen van een goed schema, dat echt bij je past, kan dan wel moeilijk zijn, daarom komt daar binnenkort een artikel over online.

Geen budget, maar wel een schema op maat

Ik kan me zo voorstellen dat je geen budget hebt voor een schema, maar dat je wel een schema op maat wilt. Voor die mensen zijn er websites die schema’s op maat maken, zonder dat het wat kost. Daarvoor kun je terecht bij Runnersweb en My Asics. Welke van de twee beter kun je op mijn persoonlijke blog lezen, daar vergeleek ik ze met elkaar.

Zelf maken

Loop je al wat langer, weet je wat kunt en niet kunt? Dan kun je ook overwegen zelf een schema te maken. Wees daarbij wel voorzichtig, teveel (onterecht) zelfvertrouwen zou wel eens tot een blessure kunnen leiden.

Er zijn dus mogelijkheden genoeg om een schema te vinden, gratis of betaald. Hoewel ik denk dat een schema van een trainer voor de meeste mensen de beste oplossing is, kan ik me heel goed voorstellen dat je er geen geld aan wilt uitgeven.


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥ 
Spread the love

9 comments on “Hier vind je het perfecte hardloopschema voor jou

  1. Handige tips! Ik zou ook echt eens moeten gaan hardlopen. Alleen mijn rug houd me tegen. Als ik mezelf te veel inspan dan krijg ik last van mijn rug

  2. zo handig om te hebben, want ja ik moet straks na de bevalling echt aan de bak! Dan is het mooi juli dus dan kan ik wel beginnen met hardlopen. (na 6 weken na de bevalling natuurlijk)

  3. Vind het altijd bewonderenswaardig als mensen gaan hardlopen. Mijn vader loopt nog altijd een paar keer per week. Lijkt me heerlijk als je hier plezier uit kan halen, maar stap zelf toch liever op de fiets.

  4. Wat een fijne tips zijn dit. Ik ben zelf niet zo’ n hardloper (meer) ik deed het weleens eens in de week, maar nu heb ik te weinig tijd. Als mijn stage straks voorbij is ga ik eens goed deze tips doorlezen en weer hardlopen voor een verlate summer body (als dat nog lukt 😉 )

  5. Super leuk artikel, heel handige tips! Ik zal ze zeker proberen gebruiken, wil namelijk wel aan mijn conditie werken met lopen 🙂

  6. Wat een handig artikel, ik zelf ben echt totaal niet sportief en moet er zelf ook niet aan denken om te gaan hardlopen.. Ik ga dan meer voor een teamsport. Maar ik weet zeker dat mensen die willen gaan hardlopen hier zeker wat aan hebben

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: