Een jaar high school in Amerika | Wat moet je weten?

High school in Amerika, bijna ieder kind wil wel gaan. High school, hamburgers, Hollywood en cheerleaders. Een kleine greep uit de Amerikaanse cultuur. Dit land, dat een groot deel van het gelijknamige continent beslaat, staat bekend om haar vrijheid, diversiteit en verbroedering. Het stof van het roerige wilde westen is nooit gaan liggen, dat zie je terug in het DNA van de inwoners. Hun voorliefde voor wapens, ranches en spierballen bewijst dat er een cowboy huist in ieder van hen.

High school in Amerika

Amerikanen zijn uiterst ambitieus en prestatiegericht. Het begint allemaal op de middelbare school. High school is de laatste stap in het wettelijk verplichte Amerikaanse onderwijs, kinderen gaan er over het algemeen naartoe als ze veertien jaar oud zijn en duurt vier leerjaren. Sport is erg belangrijk op high school, alleen de beste sporters halen het varsity team, een belangrijke prestatie dat onderling statusverhogend werkt. Aan het eind van deze vier leerjaren wordt een diploma uitgereikt, iets wat nodig is om door te kunnen stromen naar een universiteit. Harvard en Yale zijn wereldberoemde universiteiten die erom bekend staan de beste opleidingen ter wereld aan te bieden.

Je ziet dagelijks series voorbij komen met de high school in de hoofdrol. Die stoere kluisjes, de jocks en de cheerleaders en de vele kansen die er worden gegeven trekken veel pubers hier in Nederland aan. Maar ik vermoed ook de drive van de Amerikanen, het feit dat het een land is met veel mogelijkheden. Natuurlijk is de politiek ruk daar, maar de president is wel het voorbeeld dat werkelijk alles mogelijk is in Amerika.

Ik raad wel echt aan om met een eerlijke organisatie als EF bijvoorbeeld te gaan. Zij kunnen je ten alle tijden met allerlei onvoorziene situaties helpen en je bijstaan. Ook krijg je echt goede begeleiding. Als tiener ben ik met hun naar Salamanca in Spanje geweest, ze bestaan dus ook al echt heel erg lang. Een jaar naar Amerika, of zelfs een zomerkamp beslis je niet van vandaag op morgen, dus doe goed je research! Ook leuk is trouwens ter voorbereiding Amerikaanse weken te houden. Wees eens net zo streng en fanatiek als de Amerikaanse ouders en kijken of die mentaliteit wel aanslaat.

Leap year

Als je in Amerika studeert dan is het niet ongebruikelijk dat je gebruik gaat maken van een leap year, een schooljaar waarin je jezelf kunt oriënteren in ‘de grote mensenwereld’. In dit jaar gaan studenten vaak op zoek naar dat wat ze eigenlijk willen gaan doen in de toekomst. Veel studenten doen in zo’n jaar mee aan een uitwisselingsprogramma. Let’s conquer the world !! Dit is dus een super idee voor studenten vanuit hier. Voor je ouders ook leuk een Amerikaan in huis. Als je de juiste leeftijd hebt kun je ook naar college of eventueel naar een universiteit. Je logeert dan in een dorm of bij een gezin thuis.

Au-pair of zomerkamp

Je kunt ook een jaar naar de US als au-pair. Deze kosten zijn een stuk lager dan bijvoorbeeld een jaar college. Je moet wel 18 jaar of ouder zijn in de meeste gevallen. Je helpt dan in het huishouden en past op de kinderen. Ook wordt er van je verwacht dat je misschien iets van jouw cultuur mee geeft. Een internationale au-pair geeft een familie status in de US, ze zullen je dan in de meeste gevallen ook aan al hun vrienden introduceren. Dit is weer super om contacten te maken. Ook ga je vaak een paar dagen per week naar school waar er weer nieuwe vrienden worden gemaakt. Je krijgt elke maand wat zakgeld, waarvan je prima rond kunt komen de hele maand. Je logeert bij het gezin en zij betalen kost en inwoning.

Als je kind echt goed is met andere kinderen, of bijvoorbeeld heel sportief is, dan is een zomerkamp ook echt erg leuk. Niet alleen als gast, maar ook zeker weten als medewerker. Ze verdienen vaak echt net genoeg om rond te komen. Maar er is natuurlijk kost en inwoning. Ook zullen ze niet veel van het kamp af gaan. Alhoewel de meeste einde van het kamp nog een rondreis bijvoorbeeld maken. Je leert hier echt perfect Engels spreken, maar ook de American Way om met sport en spel om te gaan.

De buitenlandse ervaring zal ze altijd helpen in de toekomst. Elke werkgever is enorm enthousiast van een werknemer die kan ondernemen, en vaak al helemaal als de Amerikaanse manier van werken erin zit. Vaak is dit net wat pittiger en zetten ze net even die extra stap. Dit is voor werkgevers natuurlijk een pluspunt.

Scholarship oftewel een beurs

School in de USA is PEPERDUUR. Stel jouw kind heeft de droom om bijvoorbeeld basketballer te worden voor een US college (hier verdienen ze al flink mee!), dan is het ook voor de Nederlander zomaar mogelijk. Wel mag het duidelijk zijn dat er wel echt enorm talent is. Ze moeten zich kunnen onderscheiden van de rest, en super gemotiveerd zijn. Voor Engels moeten ze minimaal een 8 staan. Verder moet er onberispelijk gedrag zijn. Dit gaat niet alleen op voor basketbal, maar ook bijvoorbeeld voor iemand die goed kan tekenen, een mega wizzard met technologie of dat meisje die prachtig viool speelt. Maak een goede video en stuur het door. Je kunt verschillende scholarships gewoon online vinden. Daar vind je ook meer informatie over waar je precies voor wat moet zoeken.

Reizen naar Amerika, heb je Visum of ESTA nodig ?

Als je de Amerikaanse cultuur wilt proeven of er wilt studeren dan moet je er zeker naartoe reizen. Maar wat heb je nodig om er naartoe te mogen reizen ? Welk document heb je nodig voor welk reisdoel ? We lichten het verschil tussen een visum en ESTA even toe.

Een ESTA is niets meer dan een reistoestemming, bedoeld voor zakenreizigers en toeristen die minder dan 90 dagen in Amerika willen verblijven. Een ESTA is makkelijk online aan te vragen. Er zijn echter wel een aantal vereisten waaraan je moet voldoen, deze zijn uiteraard te vinden op internet.

Een Visa aanvragen is wat complexer en wordt aangevraagd als een ESTA aanvraag wordt afgewezen. Er bestaan tal van Visa voor verschillende doeleinden. Ook deze zijn online te vinden. Zorg ervoor dat je de juiste Visa aanvraagt ! Amerika heeft er namelijk nogal wat, en ze zijn niet makkelijk als je de verkeerde papieren hebt!Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

3 reacties op “Een jaar high school in Amerika | Wat moet je weten?”

  1. Ik heb bet gedaan en het was de tijd van mijn leven. Dus als mijn kids dit willen zal ik er alles aan doen zodat ze kunnen gaan.

  2. Erg leuk artikel! Ik houd zo van dit land!! Zou er zo graag willen wonen.

Reacties zijn uitgeschakeld.

%d bloggers liken dit: