Hij overleed in zijn slaap en was nog zo jong

Het wordt een beetje creepy. De 1 na de andere headline staat in het nieuws. Compleet gezonde mensen die dood neer vallen. Een herseninfarct krijgen, of een hart dat toch niet blijkt te werken. Moeders die plots wegvallen na een kort ziekbed of zoals laatst hier een tragisch ongeluk waar moeder en zoon overleden. Je denkt altijd dat het jou niet gebeurt, maar wat als het wel zo is?

Cameron Boyce was 20 jaar

Geschrokken kwam mijn dochter beneden. We hadden het er laatst nog over dat er een deel 3 van Descendants kwam. We hebben echt genoten van 1 en 2 dus keken er alweer naar uit. Dus zij vertelde het nieuws dat hij was overleden. Die jongen was 20 jaar. Hij was onder behandeling voor een ziekte, maar kreeg een hartaanval in zijn slaap. Daar sta je dan als ouders.

Nou zal het bij hem allemaal wel geregeld worden door de Hollywood top. Maar wat als jou dit gebeurt?

Hoe heb jij het geregeld?

Heb je genoeg geld om achter te laten, dan kunnen ze altijd iemand inhuren om alles van het gezin over te nemen. Als jij of een geliefde namelijk overlijd, wil je daar niet mee hoeven zitten. Gebeurt het jou dan wil je niet dat jouw gezin nog moet bedenken wat jij nog eigenlijk wil. Waar ze het geld vandaan moeten halen om je te begraven of moeten ze je laten cremeren?

Een uitvaart kost al snel tussen de €7000 en €10.000. En dan hebben we het echt niet over een fancy extreme uitvaart. Een goede uitvaartverzekering is dus echt de moeite waard. Je kunt op een vergelijkingswebsite kijken voor een voordelige, maar wel 1 die uitbetaald wanneer nodig. Je kunt hier nog flink de mist mee in gaan (ik spreek uit ervaring) dus even goed de kleine letters lezen. Ga vergelijken, kijk wat jij belangrijk vind, en wanneer ze uitbetalen en wanneer niet. Betalen ze in natura of krijg je het bedrag op de rekening. En wie is daar gemachtigd?

Tip! Lees hier over de voogdijregeling na overlijden

Bij de meeste uitvaartverzekeringen kun je ook zelf je wensen aangeven over de uitvaart. Sowieso is het handig dat je het even opschrijft en zorgt dat iemand weet waar dat ligt en ook dat je verzekerd bent. Je haalt hiermee zo een enorme last van de schouders in de periode dat ze of jullie al stuk zijn van verdriet.

Toch iets om over na te denken?


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥