Ga naar de inhoud

Hinda, single mama en happy?

Hinda

Hinda deed pas een interview met mij. En vandaag doe ik die met haar. Wij leren elkaar zo beter kennen, en jij ons weer. Ik stelde haar wat vragen over het single mama zijn en relaties.
Hoe lang ben je nu alleenstaande moeder? En was het moeilijk om die stap te zetten?
Ik ben nu 6,5 jaar single. En het was zeker moeilijk maar ik had echt geen andere keuze. Tijdens mijn zwangerschap zijn we even uit elkaar geweest en na de geboorte hebben wij het nog een paar maanden geprobeerd. Ik dacht echt, wil mijn zoontje in rust opgroeien, dan moet ik nu weg. Ik stond met 10 euro in mijn zak op straat. Maar met veel doorzettingsvermogen en liefde voor mijn kind is het gelukt.
Je hebt een zoontje, hoe ga je om met de typische mannen problemen?
Ja, ik heb hier al een blog over geschreven “jongens mama”. Het is echt zo bizar om als vrouw een jongen op te voeden tot een volwassen man. Veel typische mannen dingen zie je echt terug. Tot nu toe lukt het prima. Ik kan er echt alleen maar van genieten!
Hoe bevalt het om alleen te zijn?
Ik ben niet alleen. Maar wanneer de kleine man bij zijn vader is dan natuurlijk wel. En ik vind het prima moet ik zeggen. Ik ben nu zo gewend aan onze ritme en structuur. En ik ben eigenlijk altijd wel een persoon geweest die alleen beter functioneert.
Denk je er wel eens aan om weer een relatie te hebben?
Nee niet echt.Ik weet eerlijk gezegd niet of ik wel relatie materiaal ben. Ik kan jou vraag nu dus ook niet uitgebreid beantwoorden.
Wat zou je verwachten in zo een relatie?Wat mis je nu?

oh hahahaha heb je even? Even kijken hoor. Ik verwacht van een relatie gelijkwaardigheid, onwijs goede communicatie, respect, humor, vertrouwen. Echt een maatje aan mijn zijde. Dat we van elkaar weten waar we aan toe zijn. Dat we bij elkaar onszelf kunnen zijn.
Wat vind je echt belangrijk bij een man? Wat zijn de punten waaraan hij moet voldoen?

  • Lief, zorgzaam, humor, goede gesprekspartner, respect tonen op alle manieren, spontaan, romantisch op zijn tijd, creatief, mij kunnen verrassen, een echte man man, mij in mijn waarde laten, zelfstandig, niet jaloers, sociaal, direct, geen spelletjes spelen, passie, zich goed kunnen kleden. Judith ik stop nu met het lijstje, ik ben echt een Disney man aan het creëren zo.

Wat kan een man van jou verwachten in een relatie? Wat heb jij hem te bieden?

Iemand die compleet haar zelf is. Ik ben zorgzaam, houd onwijs veel van lachen. Eigenlijk het lijstje wat ik verwacht van een man geldt voor mij ook buiten de man man om dan he. Je kan niet van iemand iets verwachten en niet hetzelfde kunnen bieden dat werkt niet.

Ik weet dat ik als alleenstaande moeder vaak werd gezien als een mannenjaagster, herken je dat?

JA! Echt te triest voor woorden gewoon. Ik ben een vriendin hierdoor kwijtgeraakt puur omdat haar man in haar ogen te aardig tegen mij deed. Op verjaardagen kijken vrouwen mij echt aan wanneer ik iets te lang met hun man praat. Sommigen vrouwen komen er dan echt bij zitten en houden hun man dan erg stevig vast. En mij dan aankijken zo van: “waag het eens deze is van mij”. Zielig! Mijn boodschap aan al die vrouwen: “ik wil jullie mannen niet. Als ik een man wil dan zoek ik er zelf wel 1, totaal geen interesse in letterlijk en figuurlijk gebonden mannen. En doe niet zo onzeker het siert je niet, Hij heeft voor jou gekozen en als hij een ander wilt dan is hij niet de juiste man voor jou”.

Wij zijn best verschillend, maar ook erg hetzelfde. Wat herken jij bij mij?

Jouw zorgzaamheid, creativiteit en directheid. Vooral die directheid valt mij op. Ik heb dat namelijk ook en veel mensen kunnen daar niet mee overweg. Maar ik houd ervan, je weet dan gelijk wat je aan iemand hebt. Vooral vrouwen vinden dat moeilijk merk ik. Liever nemen ze heel veel zij wegen voordat ze kunnen uitleggen wat ze nu eigenlijk willen en bedoelen. Jij en ik zijn gelijk BAM!

Deze kan niet uitblijven natuurlijk.. 5 woorden om mij te omschrijven..

Lief, zorgzaam, direct, onzeker, creatief.

Wat is jouw levensmotto, en welke deel je met je zoontje?

Angst doodt de geest. Ik heb zoveel angsten in mijn leven gekend maar je komt er geen klap mee verder vandaar mijn motto. Tegen mijn zoontje zeg ik altijd: “Wat je ook doet. doe altijd je best, niets kom zomaar aanwaaien”. En samen kijken we regelmatig in de spiegel en dan zeg ik, wat zie je daar? Ik ben sterk, ik ben de moeite waard, ik ben mooi, niemand mag zeggen dat het niet zo is.

Ben je gelukkig?

Ja, ik kan nu oprecht zeggen: Ik ben gelukkig!

Dank je wel lieve Hinda!! 

Graag gedaan mooie Judith.

Hebben jullie nog vragen voor Hinda?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *