Close
de leukste hobby is hobby horse

Help, mijn kind heeft een hobby; hobby horse

Hobby Horse? Wat zeg je nou? Ik moest het even opzoeken toen mijn kind hiermee thuiskwam. het klonk alsof ze met een stokpaardje ging spelen, en op zeker dat ze niet serieus was toch? En je doet het met je vriendinnen? Ze lachen je niet uit? Ik was denk ik wel de meest sceptische moeder op aarde. Ik zou graag zo een steunende en bemoedigende moeder zijn, maar hobby horse?

Een Hobby Horse: Meer dan een Kinderspel

In de wereld van paardensporten en -liefhebberijen is er een unieke en fascinerende activiteit bekend als “hobby horsing.” Terwijl velen denken dat dit louter een kinderspel is, is hobby horsing meer dan dat. Ik heb het even opgezocht op YouTube, en ik beloof je dat ik het eerste half uur dubbel heb gelegen. Flauw. Maar dit was het grappigste wat ik in lange tijd heb gezien. Nu heeft mijn kind gelukkig karakter genoeg en laat ze zich niet door zo een flauwe moeder uit het veld slaan. Zij ging lekker door met haar vriendinnen en toen hoorde ik opeens over een wedstrijd.

Dus wacht even, dit is serieus? En toen was het hek van de dam. We kochten haar eigen hobby horse en wat accessoires en zo kon ze ook thuis oefenen. Het hele huis is 1 groot parcours geworden. Er worden filmpjes gedeeld, en flink geoefend want ze gaat met haar 2 vriendinnetjes naar de wedstrijd. Ze hebben zoveel plezier samen, dit kun je alleen maar toejuichen. Want uiteindelijk gaat het om haar plezier, ze is actief bezig, veel buiten. Wat wil je dan nog meer?

Wat is een Hobby Horse?

Een hobby horse is een kunstmatig paard gemaakt van hout, stof, of ander materiaal, dat op een handvat wordt gemonteerd en wordt gebruikt als een alternatieve manier om paard te rijden. Deze ‘nep’-paarden kunnen variëren in grootte en ontwerp, maar hebben gemeen dat ze geen echte levende wezens zijn. In plaats daarvan kunnen ze worden beschouwd als een fantasievolle vorm van speelgoed.

Hobby Horsing als Sport

Hoewel hobby horsing begon als een eenvoudig kinderspel, heeft het zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een serieuze sport. De oorsprong van hobby horsing als sport is te herleiden naar Scandinavië, waar het zich snel verspreidde naar andere delen van Europa. In de vroege jaren 2010 kreeg de sport internationale erkenning en begon ze zich over de hele wereld te verspreiden.

wat een leuke sportieve hobby is hobby horsing met de hobby horse

Verschillende Parcoursen op Wedstrijden

Op hobby horsing-wedstrijden worden deelnemers beoordeeld op hun vaardigheden bij het rijden op hun hobby horse. Er zijn verschillende soorten parcoursen die kunnen voorkomen op deze wedstrijden, zoals dressuur, springen en snelheidswedstrijden. Dressuur omvat elegante routines en bewegingen die de behendigheid van de ruiter demonstreren, terwijl springwedstrijden het vermogen van de deelnemers om obstakels te overwinnen testen. Snelheidswedstrijden met hobby horses zijn vaak spannend en competitief.

Een Sport Voor Kinderen en Volwassenen

Hoewel hobby horsing oorspronkelijk een activiteit was die vooral door kinderen werd beoefend, heeft het de laatste jaren aan populariteit gewonnen bij volwassenen. Zowel jong als oud vinden plezier in het rijden op hun hobby horses en het deelnemen aan wedstrijden. De sport heeft een inclusieve en gemeenschapsgerichte sfeer gecreëerd, waarin mensen van alle leeftijden en achtergronden zich welkom voelen.

Kortom, hobby horsing is veel meer dan alleen maar een kinderspel. Het is geëvolueerd tot een echte sport met diverse disciplines en trekt zowel kinderen als volwassenen aan.

Wij bestelden de accessoires en de hobby horse op Amazon!

Lees ook De must have boeken voor meisjes van 10 tot 12 jaar

About Ailana

Externe bloggers van PinkPress

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang