Close

Hoe creëer je optisch een grotere ruimte?

Ons huis is helemaal niet klein. Maar door de bouw en indeling lijkt hij eigenlijk een stuk kleiner dan dat het is. Hoe kunnen wij dit toch groter en lichter laten kijken? 

Een klein donker huis

fototap_83061377Wij hebben ook nog de pech dat de zon de woonkamer net niet haalt. Het is dus altijd schemering of gewoon donker in de woonkamer. Had ik dit van tevoren geweten dan hadden we hier nooit gewoond, maar helaas wij zitten er al. Met een beetje mazzel ook weer niet heel erg lang meer.fototap_111669425

Maar in de tussentijd wil ik graag veel licht, en ruimte. Dit kun je creëren door lichte meubels te gebruiken. En vooral niet te veel meubels. Ook zijn lichtere gordijnen een must. Laatst schreef ik al waarom spiegels in een klein huis zo handig zijn in huis. Ook schreef ik dat je een spiegel het best op mooi uitzicht kunt richten, om de kamer optisch te vergroten, en zo meer van het mooie uitzicht te zien.

Maar wat als je nou nergens mooi uitzicht hebt? Dan koop je dat gewoon. Bij PIXERS bijvoorbeeld. Je kunt daar echt hele gave muurbehang halen, die een hele wand bedenkt. Je kunt dus ook zelf een foto kiezen, of een eigen foto gebruiken.fototap_107109823

Openslaande ramen

Natuurlijk is de zee of een lieve foto van je kind altijd een goed idee, maar als je de kamer wilt vergroten denk dan bijvoorbeeld aan openslaande ramen of deuren. Je moet wel echt hele goede kwaliteit foto’s gebruiken voor het effect, maar dan heb je ook wel wat. Als je dan de spiegel daar op richt, heb je ook weer extra licht en ruimte in de kamer, het lijkt dan net wat dieper door te lopen. Ook in een kinderkamer kun je hier leuk gebruik van maken. Door bijvoorbeeld een pad naar een sprookjesbos te gebruiken, of een deur naar prinsessenland. Zo lijkt ook hun kamer groter.

Stickers

Vind je behang nou teveel werk, of heb je geen grote lege muren vrij, dan kun je ook een sticker gebruiken. Ik heb het dan niet over een stickervel, maar een echte muursticker. Die blijft goed zitten, maar trekt niet je verf van de muur als je het weer zat bent. Heel handig als je huis bijvoorbeeld gehuurd is en je niet al te veel veranderingen mag aanbrengen. Een aanrader zijn de PIXERS stickers.

 

Wat zijn jouw tips om een kamer optisch te vergroten?

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

5 thoughts on “Hoe creëer je optisch een grotere ruimte?

  1. Die enorme stadse foto aan zee. Geweldig. Zelf heb ik geen groot huis. Maar wel een heel licht huis. Volle zon de hele dag. In de winter wel lekker maar in de zomer is het net een broeikas.

  2. Wauw! Prachtige dingen voor op de muur. Dan heb je bijna geen televisie meer nodig, haha, genoeg om naar te kijken!

  3. Ik heb de mazzel dat onze woonkamer op het Zuidwesten is gericht. Met een zonnetje in huis lijkt het al snel lichter. Sowieso hebben we vanuit de woonkamer drie openslaande deuren naar de veranda. Wat meteen een (klein) nadeel is. Een overkapping zorgt voor schaduw in je huis. Mijn tips: licht meubilair, lichte vloeren die je doortrekt zonder drempels. Witte muren (RAL 1910 hebben wij geloof ik). Lichte seethrough gordijnen (inbetweens noem je ze geloof ik). Inderdaad hadden we een spiegel die gericht was op de openslaande deuren. Maar inmiddels hebben we die in de gang onderaan de trap geplaatst om zo de gang wat ruimer te laten lijken.

  4. Wauw ik zie zoveel gave inspiratie. Die vos is echt te gek. Of ik het zelf in mijn inrichting wil, weet ik niet. Maar het ziet er wel heel gaaf uit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang