Hoe gebruik je self tanner? 5 praktische tips!  

Een mooie bruine kleur kun je ook krijgen door aan de slag te gaan met een zelfbruiner. Het resultaat kan prachtig zijn, maar om dit te bereiken is het wel belangrijk om te weten hoe je self tanner het beste kunt gebruiken. Je wilt natuurlijk niet als een Donald Trump lookalike door het leven. Wij geven je 5 praktische tips waarmee je een mooi resultaat kunt behalen.

De voorbereiding op selftanner

Onthaar van te voren

Als je van plan bent om je benen te ontharen, is het belangrijk dat je dit voor het gebruik van een self tanner al doet. Dit zal er namelijk voor zorgen dat je een mooier resultaat krijgt.

Scrub je huid goed

Om een mooi egaal resultaat te krijgen, is het belangrijk om van te voren je huid goed te scrubben. Op deze manier kun je namelijk alle dode huidcellen verwijderen. Ruwe plekken zoals je enkels en knieën moet je goed aanpakken. Bij je gezicht moet je wat voorzichtiger zijn.

Welke zelfbruiner gebruik je?

Kies een goede zelfbruiner


Er zijn diverse soorten self tanners van allerlei verschillende merken die je kunt gebruiken. Een voorbeeld hiervan zijn de self tanners van Bondi sands. Behalve allerlei kleurtinten, heb je ook nog eens verschillende manieren waarop je de zelfbruiner kan aanbrengen. Een mousse is makkelijk, maar een spray zorgt ervoor dat je de zelfbruiner gelijkmatig kan aanbrengen op je huid. Let ook even goed op de kleur! Heel donker kan op een witte huid al snel vlekkerig ogen en heel nep. 

Gebruik een goede lotion


Als je start met een self tanner, is het van belang om helemaal droog te zijn. Daarnaast moet je huid wel goed gehydrateerd zijn, hier kun je een goede bodylotion voor gebruiken. Als je een zelfbruiner gebruikt op een droge huid, dan loop je kans om donkere plekken op je huid te krijgen. Als je een self tanning lotion gebruikt dan kun je die makkelijk mengen met de lotion voor een wat minder bruin maar egaler effect.

Hoe gebruik je een selftanner?

Van beneden naar boven

Als je aan de slag gaat met een zelfbruiner moet je van beneden naar boven werken. De self tanner breng je vervolgens aan met draaiende bewegingen. Het beste is om je armen voor het laatst te bewaren. Een speciale handschoen is hierbij echt wel heel handig. Je krijgt geen vlekkerige vingers, en je verspreid het veel egaler en mooier. 

 

Hopelijk helpen deze 5 tips je om jezelf een mooi kleurtje te bezorgen. Dankzij deze handige tips kun je bewijzen dat een zelfbruiner er ook prachtig uit kan zien. Succes!

 Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like

 1. nicole

  LOL, ik moet lachen om dat Donald Trump lookalike. Ik hoor ook wel eens de vergelijking met een Oempa Loempa. Zelf durf ik dit spul daarom niet te gebruiken.

 2. Judith

  Ging het niet zo goed haha

 3. Judith

  Oh ik krijg dan juist betere effecten. Misschien kwestie van huid?

 4. Daisy

  Best wel handige tips. Ik heb een heel bleke huid die echt niet bruin wilt worden. Op zich vind ik dat wel mooi maar soms ben ik toch wel jaloers op mensen met bruine armen en benen.

 5. Priscilla

  Fijne tips geef je! Ik gebruik het zelf eigenlijk nooit omdat ik bang ben dat het helemaal fout gaat. Toch moeten die witte melkflessen een keer een kleur krijgen, haha.

 6. Melissa

  Laatst een keer geprobeerd maar had verschillende soorten bruin plekken op de benen. Hahaha

 7. Mariëlle

  Super fijne tips en niet geheel onbelangrijk om hier even goed naar te kijken bij het gebruiken van selftanner. Wat i miste in je verhaal is dat je de bodylotion alleen niet voor de selftanner moet gebruiken, want dan heb je ook juist kans op vlekken 😉

%d bloggers liken dit: